Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава 4 трилиона долара
12 дек 2020 16:25, Красимир Ангелов
86
Богат, по-богат, най-богат: С колко забогатяха Безос, Бъфет, Мъск и Гейтс през пандемията?
Снимка: БГНЕС

Добре известното твърдение, че "багатите стават по-богати" дори не успява да обобщи изцяло случващото се в САЩ по време на коронавирусната пандемия, пише в свой материал MarketWatch.

Според Американци за данъчна справедливост (Americans for Tax Fairness) и Института за политически изследвания (Institute for Policy Studies) нетното богатство на 651 американски милиардери нараства общо с над един трилион долара в рамките на последните девет месеца, докато по-малко заможните се борят да запазят работните си места и да осигурят прехраната си по време на пандемията, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Ако ултрабогатите споделят “пандемичните си печелби”, изследвания показват, че те могат да дадат еднократно на всеки жител на страната чек от три хиляди долара и пак ще бъдат по-богати, отколкото са били през март.

Сред най-големите печеливши от пандемията в САЩ са Джеф Безос, основател на Amazon.com, главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет, основателят на Microsoft Бил Гейтс и ръководителят на Tesla Илон Мъск.

"Докато десетки милиони американци страдат от здравната криза и икономическите щети на тази пандемия, няколкостотин милиардери добавят още към огромните си състояния", заяви Франк Клемент от Americans for Tax Fairness. "Техните пандемични печалби са толкова големи, че американските милиардери могат да платят за основни стимули в условията на Covid и все пак да не понесат загуби спрямо предкризисните си състояния",отбелязва той.

Към момента увеличаващото се нетно състояние на милиардерите надвишава четири трилиона долара, което е почти двойно на общото богатство на по-бедната част от американското население.

Междувременно Конгресът все още работи по постигането на споразумение за нов кръг от директни стимули, тъй като десетки от федералните програми за предпазване на доходите ще изтекат в края на годината.

Таблица с най-богатите мъже на САЩ вижте тук


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Още едно доказателство, че съществуващия икономически модел е тотално сбъркан! Правителствата теглят заеми (от бъдещите поколения), а парите се озовават тук и сега в най-богатите.Ако пазарната икономика беше алтернатива на плановата и рухването на втората беше заменено с пазарна то сега въпроса не е дали пазарната ще рухне (ще), а с какво ще бъде заменена?
82
1
 
7
 
! Отговори
Рокфелер преди 4 месеца
Купих една ябълка и я продадох. После купих две ябълки и ги продадох. Та така...
81
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Гиндев

Данъците са легален обир. Да го дyxа Хануер.
80
1
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 4 месеца
Дано боко тиквата да не прочете тази статия че няма да може да спи като знае че тези имат повече пари от него
79
1
 
8
 
! Отговори
Гиндев преди 4 месеца
Ник Хaнуeр: Бизнecът и бoгaтитe нe cъздaвaт рaбoтни мecтa. Рaбoтнитe мecтa ce cъздaвaт чрeз oбрaтнa връзкa мeжду клиeнтитe и бизнeca, кoятo ce зaдeйcтвa oт пoтрeбитeлитe, увeличaвaщи тяхнoтo търceнe. Пo тoзи нaчин тoй прeдлoжи нeoбхoдимocттa oт пo-виcoки cрeдни дoхoди зa рaбoтницитe, a нe дaнъчни oблeкчeния зa бoгaтитe: Aкo пo-ниcкитe cтaвки нa дaнъкa върху дoхoдитe зa зaмoжнитe нaиcтинa рaбoтeхa, щяхмe дa ce дaвим в рaбoтни мecтa и въпрeки тoвa бeзрaбoтицaтa и нeпълнa зaeтocт ca нa рeкoрднo виcoки нивa.
78
0
 
3
 
! Отговори
theglobal преди 4 месеца
Селското стопанство не печели повече от соц сел. стопанство. НРБ сел. стоп. 3,5 милиарда долара, а сега 2 милиарда долара със субсидии 2 милиарда лева. Въобще субсидиите са неефективни, правят неефективното да побеждава и да се налага. 2 милиарда лева субсидията, може да не е субсидия, а да е заем за всеки мераклия за ферма, 10 000 семейни ферми годишно, 200 000 лева за ферма. Фермата е гарантът, а това което върне фермерът - изплащащ заемът за 40 години, да се използва за КРЕДИТ ЗА търговия и преработка, за тази селск. продукция. Като 5% от доходите си фермерът трябва да развива и търговията
77
1
 
2
 
! Отговори
commen преди 4 месеца
Истината е като координатна система, разделена на четири. Между две граници - линии, една хоризонтална е една вертикална. Всяка истина не вярва на другите три истини. Тези истини, и четирите, са верни, но само по 25% всяка, там където мат допирни точки една с друга- Има четири икономически истини. 1.комунизъм, 2.социализъм-кейнсиянство, демокрация и социализъм е кейнсиянство, както Маркс казва - "демокрацията е път към социализъм". 3. - адам смит и монетаризъм. 4. - австрийска школа. 1. е лява икономика, 2. е либерална лява, 3. е либерална дясна, 4. е консервативна дясна. ... Има една притча з
76
3
 
3
 
! Отговори
АНУС ШЕПТИ преди 4 месеца
НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА.ЛУД Е ТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА....ПУТИН ГОРБИ И ВСЯКАКВИ АМЕРИКАНСКИ СВОЛАЧИ УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЬЛГАРИЯ.
75
1
 
8
 
! Отговори
Веселият готвач преди 4 месеца
Да си направят супа с парите си и после... знаят какво да я правят докато е гореща.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 21

Ах ти неразумнииии.... поради що се наричаш българин, та да срамиш останалите българи!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 23

БРАВО! *** трябва да бъдат редуцирани!
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Богат-Беден

"И така до революцията,"

Никога не е имало реална революция, в която "масите" да са постигнали нещо. В древността е имало попити, ама не са оцелявали дълго. Френскта "революция", разменя онзи 1% от властта, с тези 2% под него. Русия? Махнахме цяля, сложихме Сталин ... хахаХХАХАХА. Революционно!
71
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 26

Кюаноонеец имаме тука,,,, бабаббабабааааатеее ... АХАХАХХАХ
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен

САЩ всички големи компании където се правят технологиите и оръжията са
държавни. Създадени са по поръчка на държавата и с държавни пари.
Останалото е периферия и пълнеж който няма значение."

А демократите имат таен остров, на който пият кръвта на децата...
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 111

Еш па тоя. Пак некви извънземни евреи му се привиждат.
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Да

Не се мъчи, да са обясняяш на тъпит булгаря! Те не разбират.
Само у беге има лаф "Ко ми са убисняяш уа!"
67
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 52

Защо говориш в множествено число за сам човек? ТИ доре ли си, аз ся да та питам!!!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Хемус

ахахахха ... филма вика.
65
1
 
1
 
! Отговори
хахах преди 4 месеца
Някой *** гледа акциите и мисли, че те се превеждат на реални пари в куфарче, после пише новини срещу злите богати. Журналист го наречи и не го обиждай повече.
64
1
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 4 месеца
Всички сте гледали филма "Луда надпревара"!Събират се разни филантропи,от скука или мания за величие,измислят разни игрички за обикновени хорица и почват да залагат

Спонсорирани публикации