"Чийт дей" по време на диета - за какво да внимавате?

Всичко е позволено, но внимавайте с количествата!
13 дек 2020 18:09, Екип на Tialoto.bg
4
"Чийт дей" по време на диета - за какво да внимавате?
Pixabay

Когато искате да отслабнете, трябва да направите някои жертви. И сред тях са отказването от бързи въглехидрати, сладко, тесто, пържени храни и други „празни калории“. Това обаче не е никак лесно и дори да имате желязна воля, в моменти на емоционален дисбаланс и умора, можете лесно да се изкушите. Точно по тази причина са създадени т. нар. „чийт дейс“ – или казано на български: ден, в който можете да си позволите да нарушите режима си.

 
Възможността да се насладите на любимите си ястия и храни от време на време, ще ви помогне да устоявате в дълготраен план на различни „забранени“ вкуснотии и да спазвате хранителния си режим. Това, което трябва да имате предвид, обаче е – че тези дни са силно ограничени и е хубаво да се планират отрано.
 
А ето ги и важните въпроси: Колко често трябва да правите „чийт дейс“ и какво може да ядете по време на тези дни, за да не съсипете всичките си усилия?
 
Според експертите 1 ден на седмица е достатъчно да кривнете от режима си. Това няма да доведе до напълняване и дори е добре за метаболизма, който вече е свикнал да приема едни и същи храни и има нужда от малко „разтърсване“, за да продължи да работи както трябва.
 
Различни изследвания са доказали, че хората на диета, които от време на време ѝ „изневеряват“, спазват по-стриктно режима си и имат по-добри резултати.
 
Ето и какво да имате предвид, когато правите „чийт дей“:
 
Изкушете се еднократно, а не през целия ден
 
Когато имате ден за забранени вкуснотии, си позволете да хапвате от тях само веднъж, а не през целия ден. Т. е. може да хапнете палачинки на закуска или торта на обяд, но не и всичко забранено накуп. Все пак вкарвате стотици празни калории и те може да нарушат уравнението ви.
 
Още съвети за така нареченияв "чийт дей" по време на диета, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Чийт мийт грийт преди 3 години
Днес.Би джи се о*раха
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еври дей ис чийт дей
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чийт дей... Уай се срамиш да се калл-неш българин и да пишеш на бългейриан? Куесчъна е директнат към тийма на Тялото.бг
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато правим чийт дей трябва да сме с пъффер якето от предната ви статия.

Спонсорирани публикации