Запушени пори, пъпки... Какво ни причинява мръсната възглавница?

Вижте колко често трябва да я сменяте с нова
16 дек 2020 20:57, Дарена Найденова
4
Запушени пори, пъпки... Какво ни причинява мръсната възглавница?
IStockphoto

Преди началото на пандемията мечтаехме да работим от вкъщи, облечени в най-удобните си анцузи и без да се притесняваме за прическата и грима си. Е, благодарение на коронавируса, това желание се сбъдна и все още не се знае колко време ще прекараме по този начин. В момента холът е нашата стая за почивка, а леглото е нашият офис.

И докато това може съвсем лесно да се нарече раят на земята, то има някои негативни последици от хоумофиса.
 
Всеки от нас, който прекарва по-голямата част от дните си в работа на лаптопа, подпрян на няколко възглавници, след което да заспи на една от тях, може да изпита проблеми с кожата. Това се дължи на рядката смяна на калъфките ви. „Мръсните калъфки могат да причинят акне при хора, които имат кожа, склонна към подобни проблеми“, казва дерматологът Лиан Мак пред InStyle. Според нея, в рамките на няколко дни на повърхността на възглавницата могат да се натрупат мъртви кожни клетки, бактерии и излишно масло, които да запушат порите ви.
 
Освен това, по калъфките остават следи от продуктите ви за коса, включително гелове, маски и балсами, които не само могат да доведат до запушване на порите, но и потенциално да предизвикат дразнене на кожата.
 
Колко често трябва да сменяте калъфките си?
 
Преди началото на пандемията Лиан Мак би препоръчала да сменяте калъфките си на всеки два до три дни, а останалата част от спалното ви бельо – всяка седмица. Сега обаче тя съветва да взимате нова калъфка всеки ден или през ден. Това е нужно, за да се предотвратят появата на пъпки и нежеланото омазняване на кожата.
 
Мак съветва да изберете памучни калъфки, тъй като те са дишащи и минимизират абсорбирането на масло, което спомага за намаляване на кожните проблеми. Също така може да заложите и на коприната, особено ако кожата ви е чувствителна или склонна към акне. 
 
Kак още мръсната възглавница влияе на кожата, вижте в материала на Tialoto.bg
Източник:  Tialoto.bg  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Kireto преди 3 години
Най-лошо е да ти се запоши мозъкя, хахахахах
2
0
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Тази няма ли да препоръча на всеки 10 мин.да се сменя калъфката хахахаха...Всеки ден с нова калъфка?!? Тази я гони мегапараноична хипохондрия!!!!!!!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, ми що спите на *** възглавница? Аз мойта си я сменям поне веднъж на десет години.

Спонсорирани публикации