Рецептата Dnes: Баклава с плънка

Време е за любимия ни сиропиран десерт
Обновена: 23 дек 2020 11:25 | 23 дек 2020 11:17, Иванка Гъркова
2
Рецептата Dnes: Баклава с плънка
IStockphoto

Дни преди Коледа и настъпването на 2021 г., няма как да не напазаруваме за празничните ястия. Наред с продуктите за постните гозби, а след това сармите с кайма и капамата, със сигурност в количката ще сложим поне два пакета кори за баница. Едните със сигурност ще ни трябват за вкусната баклава, която цялото семейство обича.

Много жени приготвят сиропирания десерт по стари рецепти, получени от техните майки или баби. Най-често тя е само с препържено олио или масло, захар и много смлени или начукани орехи. Но ако вие търсите нещо по-различно тази година, ви предлагаме да я направите с плънка.
 
Едни наричат баклавата с кексова плънка гръцка, други пък посочват, че някои домакини толкова обичат сиропираните кексове, че решили да променят традиционната рецепта за десерта, като добавят малко тесто между корите.

Ето и необходимите продукти:

- 350 г обикновени кори за баница;
- 3 яйца;
- 200 г масло;
- 3 супени лъжици захар;
- 3 супени лъжици брашно;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- 1 чаена лъжичка ванилия;
- 1 и 1/2 супени лъжици грис;
- 1 чаена чаша и половина счукани орехи;
- лимонова кора за настъргване.
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Мики преди 3 години
тоя па ,съди храната по географски регион.. :D
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предпочитам американски чийзкейк. Баклавата е твърде ориенталска и не ми харесва.