Рецептата Dnes: Празнична печена патица

Богата трапеза
31 дек 2020 21:56, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Празнична печена патица
Снимка: istock

Продукти:

1 цяла патица
1 чаена лъжичка подправка за пилешко
½ супена лъжица масло
3 супени лъжици кромид лук, нарязан
5 стръка целина, нарязани
3 чаши ябълки, обелени и нарязани
3 чаши трохи от царевичен хляб
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко.
 
Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.
 
Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена. Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Патока преди 3 години
С тая рецепта и по тая начин на преготвяне-патицата е за хвърляне,защото ще смърди.Трябва да се държи в Марина и да се пече два пъти.Става мека крехка сочна.
4
3
 
5
 
! Отговори
любознателен преди 3 години
A във фурната на авторката на статията, *** ще има ли?
3
3
 
3
 
! Отговори
Патица по Пекински преди 3 години
с 2 щипки КОВИД-19 за вкус!
2
2
 
2
 
! Отговори
Дядо Поп преди 3 години
Тая патица явно няма да е за днешния празник.Не сте много съобразителни, а? Весели празници и на вас!
1
1
 
6
 
! Отговори
каква е разликата преди 3 години
между празнична и обикновена изпечена патица?