Командир Райна Косева говори за пандемията, авиацията, адреналина...

2020 е най-хубавата година, имах време за децата си, оценява тя
2 яну 2021 22:14, Анисия Иванова
73

Пандемията от Ковид-19 спря хиляди полети, превърна летищата в призрачни. За командир Райна Косева от националния превозвач "България еър" обаче, която е начело на екипажа, приземил самолет на летище "Хийтроу" при много силна буря в началото на годината, отминалата вече 2020 година е прекрасна, изпълнена с много споделени семейни мигове.

"Промени се абсолютно всичко в авиацията, аз го свързвам с коронавируса, който приземи огромна част от авиопарка. Най-лошият момент, може би, беше, когато затвориха летищата, тъй като всичко беше неочаквано, човек като е свикнал на един начин на живот", коментира командир Райна Косева.

Тя е влюбена в небето и в летенето вече 20 години. Изпълнява полети предимно в Европа. През 2020 за първи път вижда толкова пусти летища.

"За първи път в живота ми виждам такова нещо, аз никога не бих повярвала, че може да се случи. Ако някой ми беше казал, нямаше да му повярвам, че едно от най-натоварените летища като Хийтроу, ще бъде абсолютна пустош и ние ще бъдем единственият самолет, който прелита от София до Лондон, а в ефира ще срещнем един единствен самолет за 3 часа", допълни тя.

В началото на годината, благодарение на изключителния си професионализъм и хладнокръвие, тя успешно приземява самолет на летище Хийтроу по време на бурята Киара. И въпреки че казва, че просто си е вършела работата, пътниците  ѝ ръкопляскат за успешното приземяване.

Признава, че адреналин има при всеки полет.

"Адреналинът го свързвам с някакви стресови ситуации, като ходя да скачам с бънджи, в работата по-скоро е рутина", категорична е тя.

В личен план споделя, че 2020 е най-хубавата година, защото е имала време за трите си деца.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Командир Райна Косева говори за пандемията ... ''.................Хубава, умна, успешна жена ... рядко изключение сред морето от самосъжаляващи се, злобни, нисши ***.Трябва паметник да и издигнат за това, че показва на младите, че успеха е възможен въпреки, че си се родил в България.
30
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Райна ме вози един път до Брюксел и си кацна жената гладко и меко, та да им е гот на пътниците. Въобще нашите пилоти гледат да правят нещата плавно. Например колкото пъти съм се качил на Луфтханза, ония *** само резки маневри правят и като кацат, удрят самолета в земята, все едно возят картофи. Та Рени е готина, и аз бих я повозил.
29
5
 
12
 
! Отговори
Зли сме и това е. преди 3 години
Мернах коментарите и както очаквах, видях какво ли не. Е това сме българите и затова ще изчезваме - вечно се обиждаме и се мразим, е така, защото ни е тъпо и защото може.
28
4
 
11
 
! Отговори
Много хубаво преди 3 години
Но такива примери са рядкост за съжаление. Ако се поразровите ще видите, че тази жена с цялото ми уважение към нея я ползват за незнам кой път за "положителен пример за женската еманципация, съчетаването на успешна кариера и семейство с цели три деца"... Просто днес.бг са поредните, които пишат за нея.
27
7
 
6
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Явно в контингента на днес.бг няма по-успели от нея или с кой знае какво да изпъкнат...иначе защо ще хейтят толкова? мамини льольовци :D
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яде ми се салатен боб с праз и лютеница.
25
5
 
34
 
! Отговори
Респект! преди 3 години
Красива и поддържана жена... Съчетала граденето на кариера с раждането и отглеждането на не едно.. не две... а цели три български деца! Във времена като днешните! Само поклон и респект към дамата! Да е все така отговорна, успешна, очарователна и усмихната!
24
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте я натрапвали тая връзкарка
23
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявай турче, не разделям думите, просто навик :)) Аз съм *** българин, смили се над живота ми :))) Модчето да благодари, че има работа, много е неграмотно :))))
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново без маска. Така,така той ковид-19 като я види колко е смела сам ще избяга.
21
5
 
21
 
! Отговори
МИГРАНТ преди 3 години
Браво на кака Райна :)Направо не мога да повярвам че е толкова отговорна и смела майка на три деца да са живи и здрави цялото семейство.Ако можеше и другите жени да са като нея отговорни и смели...... А не само да обикалят моловете кафенетата и ресторантите и така на татък....
20
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20Не е красива, може би щете шокира това :)) Има във военното красиви мъжкарани, ще им направим един конкурс за красота :)) Мен ме намират за красив жените, но не гледам да се изпъквам, не съм жена все пак :))
19
6
 
18
 
! Отговори
123 преди 3 години
Красива и смела жена.
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аиде, аиде, всеки номенклатурчик може да шофира служебна машина.Щом една боядисна жена може да управлява съвременна машина, то това не е за мъж.Шофирал съм автомобил без електроника с повреден съединител и съм сихронизирал скоростите!На държавна ясла, всеки гей иска да си натърка нещо си на скоростния лост!!Военни и полицай са първите трошячи на служебни машини, нали ние данъкоплатците им плащаме частите и горивото!
17
11
 
6
 
! Отговори
V преди 3 години
Добре де жената е красива. Ражда по три деца в час и ако съм на мъжа й ще се замисля как е получила тая работа.Ако няма кинти човека може и да се направи че не се е замислил :) Гледах един от каналите на тази жалка тв еара и знайте ли кво видях ? Имаше към 3 к последователи .Оная с п.у.тк.ата Весела сек.са има 60 к последователи ;) Добре че тоя свят бил ,,мъжки,, А между другото - ,,Bulgaria Air е сред най-лошите авиокомпании в света според Skytrax,, Шестата най лоша компания в света с 18 самоле
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много шум за нищо.Понастоящем в светът има около 400000 пилота изпълняващи транспортни и пътнически курсове.В бъдеще ще има още повече бройката ще надмине 1 милион в следващите 9-10 години.Част от трафикът ще е роботизиран.Всяка минута на Хитроу каца самолет а друг излита.И тва се случва 365 дни в годината 24 часа на денонощие 7 дни в седмицата.Нормално е от време на време да духа вятър при кацане.Просто обикновен работен ден.Уважавам този човек заради семейството което е създала и децата-3 бр.
15
3
 
31
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Мъжът й..да я набута за пилот, гола вода...,.Даваш ли си сметка, че това, което управлява жената не е магарешка каруца. Ще се пръснете от злоба - типично за хората, при които мисловните процеси им пречат да постигнат нещо и единствената им радост е злобата, ама тя съсипва и физиката и психиката. Ми бъдете щастливи в нещастието си на нереализирани аутсайдери.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена с червено боядисана коса я издържа съпруга и....
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12Жената е за пример, не казвам лоша дума за нея, може би психически са я подготвили и си върши работата, но това е мъжки свят, няма галене, само бруталната реалност :))
12
6
 
19
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Супер е жената, но медиите с тези глупости за невижданата буря Киара, омаловажават труда на жената. Когато едно нещо се преекспонира, става грозно и ненужно. При тази буря в Лондон кацнаха стотици самолета, не е кой знае какъв подвиг. Това че жената, си върши работата всеки ден съвестно, колкото може добре е достойно за уважение. Не е нужно да се преиграва с някакви имагинерни магически способности, да приземи самолет при вятър, като стотици други в този ден на това летище.

Спонсорирани публикации