Колаген, адаптогени - кои са най-големите уелнес тенденции за 2021-а?

Все повече хора се обръщат към действието на лечебни гъби
6 яну 2021 19:40, Екип на Tialoto.bg
9
Колаген, адаптогени - кои са най-големите уелнес тенденции за 2021-а?
IStockphoto

Всяка година тенденциите в бюти сферата и храненето се променят … и не съвсем. Дамите като цяло винаги са склонни да пробват нови и различни неща, които им „обещават“ младост, здраве и красота, така че не е изненадващо, че постоянно изникват нови и нови интересни, а някои дори странни, продукти и техники, които работят в тази посока. Какво да очакваме през 2021 година?

Лимфно здраве
 
Ако още не сте пробвали Гуа Ша, то през тази година не пропускайте. Облият камък от естествен кристал с форма, която да следва извивките на лицето ви помага за механичен лимфен дренаж на лицето, което подобрява циркулацията на кръвта, релаксира и тонизира кожата, повишава еластичността ѝ и премахва отоците и подпухналостта. С няколко движения и постоянство, можете да подобрите визията на кожата си осезаемо и за кратко време.
 
Сред най-популярният Гуа Ша инструмент е този от розов кварц.

Добрият стар колаген
 
С възрастта колагенът в организма ни намалява, затова е много важно да го подсилваме и да подпомагаме производството му. Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, отговорен за здравата коса, кожа и нокти.
 
Един от начините да повишите нивата му е като го взимате под формата на добавки. Кожата си директно можете да подхраните с различни продукти, съдържащи чист колаген или чрез инжектирането му като част от някои бюти процедури в дерматологични клиники и разкрасителни студиа.

Адаптогени
 
Адаптогените под формата на лечебни гъби и тонизиращи билки се използват от хиляди години. 
 
Още за уелнес тенденциите, които ще следваме през тази година, вижте в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Flex преди 3 години
Сума ти колеги и приятели ми се смяха за чувалите с колаген дето пренасям, аз им дадох да опитат. Бабата на приятелката, която не можеше да се наведе дори след няколко месеца ежедневен прием ми демонстрира как прави по 10 клякания, вече 3-*** колеги редовно снабдяват роднините си с колаген след като им дадох опитно по 1 кутия и няколко приятеля редовно ме карат да им примъкна по 1 чувалче. Вече никой не се бъзика... това нещо работи, най-вероятно ако имаш някакъв проблем/възраст де :)
7
0
 
0
 
! Отговори
Flex преди 3 години
До преди 5 някъде години страдах от болки в ставите особено колената, поне веднъж в седмицата. Някъде прочетох да пробвам колаген и набарах един рибен... нещо ужасяващо беше, едва го взимах. НО ефекта беше поразителен и за по-малко от месец изчезнаха. Преминах на телешки от щатско, че имам редовно път натам и вече 5 години си внасям чувалчета, пия ежедневно и веднъж не ме е заболяло и кожата стана супер. Не знам за веганите, ама аз определено на 40 имам супер ефект и няма да го спирам
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давам ги за пример, защото в тяхната храна няма колаген. Това значи, че щяха да страдат от скорбутът, въпреки високите дози Витамин Ц, които приемат с храната си, защото скорбутът е спиране на синтеза на колаген. Но виж ти парадокс - веганите и вегетарианците обикновено се хвалят с качеството на кожата си.Не хваля тяхната диета, а давам храна за размисъл на всички, дето обичат да си дават парите за подобни вятър хапчета, "научно доказани" с платени от производителите изследвания.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 1Давам ги за пример, защото в тяхната храна няма колаген. Това значи, че щяха да страдат от скорбут, въпреки високите дози Витамин Ц, които приемат с храната си, защото скорбута и спиране на синтеца на колаген. Но виж ти парадокс - веганите и вегетарианците обикновено се хвалят с качеството на кожата си.Не хваля тяхната диета, а давам храна за размисъл на всички, дето обичат да си дават парите за подобни вятър хапчета, "научно доказани" с платени от производителите изследвания.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво е уелнес тенденция?
3
0
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
То пък точно веганите да дадеш за пример... Те и без мозък живеят, *** то един живот... Мани.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уелнес тенденции, въъъъъъййййййй!
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колагенът е глупост. Едно, че в стомаха се разпада на амино киселини, а не ви се лепи по ставите, както си представят разни бг ***; второ, че тия амино киселини или тялото ви ги произвежда, или ги приемате с храната, освен ако нямате изключително глупава диета или сте недохранени; трето, че обикновено при синтез на колаген проблем е липсата на Витамин Ц, а не на амино киселини. Което не значи, че трябва да зобите модерните сега хипер дози Витамин Ц. Веганите как живеят без източници на колаген?

Спонсорирани публикации