Къде избраха да живеят най-богатите в САЩ?

Кои са домовете на Бил Гейтс, Марк Зукърбърг...
23 фев 2021 21:56, Теодора Драгоева
28
Къде избраха да живеят най-богатите в САЩ?
Снимка: БГНЕС

Разберете повече за това в какви резиденции живеят шестимата най-богати магнати в САЩ. Тези мултимилиардери, разбира се, притежават по няколко ултралуксозни къщи и различни недвижими имоти, но все пак е любопитно къде се намира основният им дом.

Бил Гейтс: Медина, Вашингтон

Не е изненада, че състоянието на съоснователя на компанията „Майкрософт“ Бил Гейтс се оценява на 123 милиарда щатски долара. Той е класиран като номер 3 в класацията на милиардерите в САЩ според Forbes, като по-богати от него са само Джеф Безос и Илон Мъск.

65-годишният Бил Гейтс прекарва по-голямата част от времето си в имението си в Медина, Вашингтон. То е с площ от 66 хиляди кв. м и е известно с прякора Xanadu 2.0. Имението гледа към езерото Вашингтон. На г-н Гейтс са му били необходими седем години и 63,2 милиона долара, за да построи тази високотехнологична къща. Той купува мястото за 2 милиона долара през 1988 г., но днес имотът струва около 170 милиона долара. Освен това имение, Гейтс притежава и няколко ферми за коне в САЩ, както и акции в някои луксозни хотелски вериги.

Джеф Безос: Медина, Вашингтон

Изпълнителният директор на Amazon (в края на годината смята да се оттегли от поста си) има състояние от 192 милиарда щатски долара. В процеса на изграждане на своята империя за електронна търговия, 57-годишният Безос, е закупил огромно количество недвижими имоти през годините, спечелвайки си номер 26 в списъка на The Land Report за най-крупни собственици на земя в САЩ. Що се отнася до резиденциите си, той има ранчо с площ от 165 хиляди акра в Западен Тексас, къща на брега в щата Вашингтон, три свързани апартамента в Century Tower в Манхатън и имение в Бевърли Хилс с площ от 12 хил. кв. м, където е съсед на Том Круз. Основният дом на милиардера се намира в Медина, Вашингтон, близо до централата на Amazon. Земята е с площ от 5,35 акра, а жилищната площ е от 29 хил. кв. м.

Уорън Бъфет: Омаха, Небраска

Бъфет е главен изпълнителен директор и най-голям акционер на Бъркшър Хатауей. 90-годишният милиардер е считан за най-умният инвеститор на земята. Той държи множество инвестиции именно в недвижими имоти, но е известен с това, че живее смирено и скромно за състоянието си. Домът му се намира в Омаха, Небраска, като той купува имота през 1958 г. за 31 хиляди долара. Оттогава господин Бъфет живее основно там. Къщата, първоначално е построена през 1921 г., но е претърпяла няколко разширения и реконструкции, за да стане уютен и комфортен дом от 6500 квадратни метра жилищна площ.

Вижте къде още живеят най-богатите американци в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Като видя физиономията на това човешко недоразумение, разбирам, че света изтрещя напълно!
24
1
 
2
 
! Отговори
Не съм експерт преди 3 години
До 25Напълно съм съгласен с теб за преходността на земното и че има далеч по важни неща от колибата в която живее човек. Обаче езика който имаш и начина по който говориш ми показва че си много далеч все още от духовните ценности :) . Знаете ли до какъв извод съм достигнал след 50 + години живот , че радостта от живота ми не зависи от това колко парадира някой с успеха си нито от това че някой гадняр се е провалил... Тя е във вътрешното отношение на човека към живота и всичко останало.
23
0
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 25За 400 000$ в Лос Анджелис можеш да си купиш само каравана на някой паркинг. В момента апартаментите в София до докторската градина на "Шипка" са по 1 милион евро, а балдъзата си купи къща в някакво забито село в Англия за 450 000 паунда. Тия дето ги пишеш от наследствената си панелка в Люлин ги разправяй на някой друг :)))
22
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глу-пак пияницо, панелката си я вреш ти, знаеш къде. Моята къща в Лос Анджелис в момента е оценена на $950,000. Купих я за $400,000. И пак знам че тея неща са преходни и далеч маловажни. Ти си лапай мухите и се кланяй на милиардите де, никой не те спира. Само че за мен истинските неща са далеч над материалните.Да не се задавиш само...
21
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До ОбективенТака е, прав си, отдалеч се вижда, че сте гъсти с Билю :)))) И аз съм бил веднъж-дваж, ама не може да носи на домашна ракия. Пада на втората чаша :))))))
20
1
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 22Май не си разбрал че квинтесенцията на есенцията е докато си жив на този свят, да живееш охолно. И ти няма да си вземеш панелката на онзи свят, ама живееш мизерно, а те пребогато. Ето това е разликата. Иначе всички ще умрем, споко
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самозабравилите се милиардери или са забравили или не са научили че всичко това което го имат, нито ще го вземат с тях в гроба, нито ще остане "тухла върху тухла", но ще стане на прах. Дано да се наситят достатъчно че тоя живот е кратък а за следващия богатството и парите няма да помогнат.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За американците не знам къде живеят,*** всички български политици от БСП,ГЕРБ,ДПС,ВМРО,СДС и др. ,,недоносчета,, както би се изразил и ТаТо, чиято Майка е БКП.Всички те живеят на едно и също место около София,и там пиле не може да прехвръкне без да бъде засечено от службите.Дори и маститите ни мафиоти и гангстери живеят там.Та пишете за България първо,после пишете за хора които са с доказан произход на парите си.
17
0
 
2
 
! Отговори
Друг анонимен преди 3 години
До АнонименТова не са парите с които разполага. Основния процент са акции които притежава.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от най-красивите места по света са южна Азия и Амазонка, но южна Азия е уникална, дано не я опропастят и замърсят и там!
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имах неговите пари, щях да живея на Луната. Кога милиардерите ще се преселят там?
14
1
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
С Бил Гейтс много се имам и два пъти съм ходил в имението му. Наистина е огромно и луксозно.
13
0
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 3 години
А къде живее Сорос?За един приятел питам.
12
0
 
6
 
! Отговори
Бива, бива, ама... преди 3 години
Земята е с площ от 5,35 акра, а жилищната площ е от 29 хил. кв. м.Тудоро, Тудорке, защо си тъй проста?Не бих те държал и един ден на работа!
11
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВинаги е странно като обявят кой какви милиарди, милиони има, а по-света има толкова мизерия и глад. Има нещо сбъркано и то тотално.Брейййй! Колко сеслкомалоумни заключения :)
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7"Хрънмрън теее мноо смотани аа аууу ко ми са праят, аа не стаат мса мятката"Ей така звучиш! Но споко - вече приключва този 200 годишен експеримент!
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където искат да живеят тези болни мозъци само да са по-далече от нас!
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от руските олигарси, които са си накупили имения далеч от Русия и са си изпратили там жените, децата, тъщите и учинайките, американските милиардери всичките си живеят в САЩ.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да имат нямат вечност, един ден ще напуснат този свят. Винаги е странно като обявят кой какви милиарди, милиони има, а по-света има толкова мизерия и глад. Има нещо сбъркано и то тотално.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е защото не са виждали Люлин. Веднъж ако го видят, всички там ще искат да се преселят.

Спонсорирани публикации