До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си

След десетилетие концепциите за пол, възраст и раса ще са излишни
4 мар 2021 19:30, Нели Христова
114
До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си
Снимка: БГНЕС

Какво ще е потребителското поведение през следващите 10 години? Според доклад на комуникационната група dentsu, до 2030 г. хората ще са готови да експериментират с мозъчни чипове, генни модификации и екзоскелети. Здравеопазване базирано на технологиите и благоденствие са основните мотиватори, които ще движат потребителите през следващото десетилетие.

Според dentsu 34% от хората в световен  мащаб биха имплантирали микрочип  в мозъка си, за да удължат  продължителността на живота  си. Една трета от потребителите смятат, че до 2030 г. биха се подложили на незадължителна операция, за да подобрят психичното си здраве.

Докладът "Ерата на приобщаващата интелигентност" изследва потребителските тенденции в дългосрочен план и дава прогнози как те ще оформят следващото десетилетие. Здравето и личното благосъстояние са ключовите теми в доклада и голяма част от потребителите споделят, че имат желание да започнат да употребяват технологиите, за да си осигурят добро здраве в бъдеще.

Проучването разглежда ефектът от пандемията и влиянието му върху по-бързото навлизане на дългосрочни тенденции, които засягат съвременните брандовете. Докато онлайн търговията расте, голяма част от физическите бизнеси ще продължат да се борят за видимост. Изследването установява, че 32% от потребителите с удоволствие биха се доверили на една компания за всичките си нужди, за да улеснят живота си - пазаруване, здравеопазване и финансови услуги. Това в същото време е приветствано с известен скептицизъм относно безопасността на личните им данни. 83% казват, че биха искали да имат по-голям контрол върху това как компаниите използват техните данни.

Проучването на по-младата аудитория дава представа за голяма част от бъдещите трендове.

Близо две трети - 64% - от хората между 18 и 24 години вярват, че традиционните концепции за идентичност като възраст, пол и раса ще бъдат излишни до 2030 г. Това ще означава, че брандовете трябва да се преориентират и да работят по-усилено върху сегментирането на своята целева аудитория, да намерят тези черти, с които тяхната аудитория се самоопределя, а не тези, с които ги определя обществото и да отразят този нов манталитет в своята комуникация, услуги и продукти.

Мария Грашнова, изпълнителен директор на dentsu за Югоизточна Европа  обяснява: "На нашите пазари като България, Румъния и Хърватия потребителското поведение се променя непрестанно и много от тези тенденции се ускориха от събитията, които ни донесе 2020 г. Това са дългосрочни тенденции, но брандовете трябва да ги разберат и овладеят от сега. Обсебени от краткосрочните резултати и мисълта за следващото тримесечие, не трябва да забравяме че подобни тенденции очертават дългосрочната ни визия.

Разбира се, всички сме наясно, че само някои от прогнозите реално ще се сбъднат с напредването на технологиите и че винаги е възможно непредсказуемо явление да промени поведението на потребителите. Това проучване обаче ни дава насока кои са ключовите фактори, които ще определят очакванията на потребителите през следващите 10 години."


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
До TigerААА тези на *** са добре!!! Виж статиите на Ния и Петя! Те са направо "върха на сладоледа"...
66
0
 
13
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Ковид, ваксини, гривни... чипове. Конспирация? Не, "велик" рестарт, тотален контрол и борба с климатичните промени.
65
1
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
Аве то, ако няма мозък, ша има само чип, ама няма да има кво да управлява.
64
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРОМИВАНЕТО НА МОЗЪЦИ ВЕЧЕ ПОЧНА :DРАЗБИРАМ ЕЛЕКТРОННА ГРИВНА НА РЪКАТА ДА НИ СЛЕДЯТ С НЕЯ РАЗБИРАМ ДОРИ ДА НИ ИМПЛАНТИРАТ ЧИП В РЪКАТА ------------------НО НЯМА И 1% ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ ДА СЕ СЪГЛАСИ НЯКОЙ ДА МУ БЪРНИЧКА В МОЗЪКА :DМИКРОЧИП М МОЗЪКА ВМЕСТО ДА УСПОКОИ ТУКУ ДОВЕДЕ ДО ЯКА РАЗДРАЗНИТЕЛНОСТ ИЛИ ВЪЗПАЛЕНИЕ ТИП ГАНГРЕНА---------------ИМАШЕ ФИЛМ НА УЖАСИТЕ СЪС ЛЕКАР КОЙТО ИМПЛАНТИРАШЕ ЧИПОВЕ ЗА ПОДТИСКАНЕ НА ГНЕВА И НЕЩАТА ИЗЛЯЗОХА ИЗВЪН КОНТРОЛ С ПАЦИЕНТИТЕ!
63
0
 
16
 
! Отговори
чипиран Бай Х.Й преди 3 години
Кен лииии, тулибулибу дауч ююююю...МАРАБА бе джендъросани ***...ГЛЮ...глю...глю...По публикацията работи *** Христова.
62
0
 
15
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
ОРУЕЛ
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пази се! идва времето на киборгите!
60
1
 
17
 
! Отговори
Бат Пенко преди 3 години
Надушвате ли защо отключиха таа ковид пандемия? А?
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега де!Дойдохме си на думата!Четете ли Апокалипсиса от Йоан?Който не е белязан на челото или дясната ръка, няма да може да продава и да купува...т.е. е аут от системата! А когото Звярът бележи на челото или дясната ръка, отива в Геената!
58
1
 
3
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Още един *** няма да е лошо но чип защо?
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези 1/3, които са поскочили, че искат операция за подобряване на психичното здраве - не са наясно какво е психично здраве.Психичното здраве може да бъде резултат и от качеството на живот или социалната класа, като при различните социални класи се наблюдават различни прояви на проблеми с психичното здраве, или различни разстройства.С опреация няма как или с чип да им подобрят психиката. Като продължават да имат лошо качество на живот - с чипа ще живеят в матрицата и паралелно. Пълна заблуда.
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще им удължат? Живота ли искат да им удължат? За ккаво ми е да се влача като торба с какали над 100 или 120г.?Или те си фантазират, че като ги чипират ще спре стареенето на клетките?Земята е пренаселена. Естествен подбор няма кой да замени с чипове. Природата няма да се остави някой да я надвие или да я управлява.
55
1
 
16
 
! Отговори
Гладна Журналистка преди 3 години
Това ако го бяха написали някои които се наричат Q-Annon, маркс-медиите щяха да го разпънат на кръст от подигравки заради конспиративни теории. А *** дето е преписала тая статия щеше да се подпише под петиция да бъде блокиран, баннат и изхвърлен от всякъде.....и че не знаел докъде може да се простира свободното слово.
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като ти дръпнат щепсела и си до там.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слагаме чипа и след 1-2 години, като трябва ъпгрейд до по-новата версия, защото хакери са хакнали по-старата версия на чипа, какво правим - дупчим главата пак ли?
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва яко чипиране с оловен чип инжектиран от автомат Калашников в мозъците на Родшилд,Сорос,Рокфелер,*** ГеЙтс ,само така светът ще се избави от най страшната и смъртоносна пандемия която мори човечеството от много време ,а това е пандемията на жодо-масонския глобализъмм
51
2
 
20
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 3 години
Ама разбира се! През 2030 г доста хора биха се навили да си имплантират чип в мозъка, който да компенсира уврежданията от ваксините, сложени му през 2021 г.
50
0
 
17
 
! Отговори
ми няма п1к преди 3 години
"След десетилетие концепциите за пол, възраст и раса ще са излишни"Тоест бяла 55 годишна жена може да мине за 18 годишна азиатка? Или 15 годишен африканец за възрастна бяла жена? Заможните дедки пак са си вкарали филмите, няма пък да стане така.
49
0
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
До ДокторАко случайно си доктор, то си доктор по философия. Дървена, по всяка вероятност.
48
1
 
10
 
! Отговори
уфтсъ преди 3 години
Не бе, как! Това са конспирации! Няма такова нещо.

Спонсорирани публикации