До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си

След десетилетие концепциите за пол, възраст и раса ще са излишни
4 мар 2021 19:30, Нели Христова
114
До 2030 г.: 34% от хората биха имплантирали микрочип в мозъка си
Снимка: БГНЕС

Какво ще е потребителското поведение през следващите 10 години? Според доклад на комуникационната група dentsu, до 2030 г. хората ще са готови да експериментират с мозъчни чипове, генни модификации и екзоскелети. Здравеопазване базирано на технологиите и благоденствие са основните мотиватори, които ще движат потребителите през следващото десетилетие.

Според dentsu 34% от хората в световен  мащаб биха имплантирали микрочип  в мозъка си, за да удължат  продължителността на живота  си. Една трета от потребителите смятат, че до 2030 г. биха се подложили на незадължителна операция, за да подобрят психичното си здраве.

Докладът "Ерата на приобщаващата интелигентност" изследва потребителските тенденции в дългосрочен план и дава прогнози как те ще оформят следващото десетилетие. Здравето и личното благосъстояние са ключовите теми в доклада и голяма част от потребителите споделят, че имат желание да започнат да употребяват технологиите, за да си осигурят добро здраве в бъдеще.

Проучването разглежда ефектът от пандемията и влиянието му върху по-бързото навлизане на дългосрочни тенденции, които засягат съвременните брандовете. Докато онлайн търговията расте, голяма част от физическите бизнеси ще продължат да се борят за видимост. Изследването установява, че 32% от потребителите с удоволствие биха се доверили на една компания за всичките си нужди, за да улеснят живота си - пазаруване, здравеопазване и финансови услуги. Това в същото време е приветствано с известен скептицизъм относно безопасността на личните им данни. 83% казват, че биха искали да имат по-голям контрол върху това как компаниите използват техните данни.

Проучването на по-младата аудитория дава представа за голяма част от бъдещите трендове.

Близо две трети - 64% - от хората между 18 и 24 години вярват, че традиционните концепции за идентичност като възраст, пол и раса ще бъдат излишни до 2030 г. Това ще означава, че брандовете трябва да се преориентират и да работят по-усилено върху сегментирането на своята целева аудитория, да намерят тези черти, с които тяхната аудитория се самоопределя, а не тези, с които ги определя обществото и да отразят този нов манталитет в своята комуникация, услуги и продукти.

Мария Грашнова, изпълнителен директор на dentsu за Югоизточна Европа  обяснява: "На нашите пазари като България, Румъния и Хърватия потребителското поведение се променя непрестанно и много от тези тенденции се ускориха от събитията, които ни донесе 2020 г. Това са дългосрочни тенденции, но брандовете трябва да ги разберат и овладеят от сега. Обсебени от краткосрочните резултати и мисълта за следващото тримесечие, не трябва да забравяме че подобни тенденции очертават дългосрочната ни визия.

Разбира се, всички сме наясно, че само някои от прогнозите реално ще се сбъднат с напредването на технологиите и че винаги е възможно непредсказуемо явление да промени поведението на потребителите. Това проучване обаче ни дава насока кои са ключовите фактори, които ще определят очакванията на потребителите през следващите 10 години."


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
9
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Днеска си приказваме с бажанака и му викам: Абе бажо, що толкоз хора по света се държат като невменяеми бе. едни ходят с по две маски една връз друга, други с противогаз, дето ги слагаме кога си пръскаме лозето, трети пък си мислят, че комунистите ги нападат, четвърти смятат, че психопатите от елита са рептили, пък има и пети, дето мислят, че чепове ша им турят ама не отзаде ами някъде в главата.Пък той вика, че разклатената психика се дължала на недократената физика-а сега де! Сложна работа бе!
46
4
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
А аз бих си имплантирал микрочип познайте къде - с три букви е, за почва с "х" и завършва на "й".
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече има изкуствен интелект който може да пише статии, разкази, сценарии на филми за сериали със сюжетни обрати. Проблемът е, че те са на много ниско ниво, примерно както на 80% на българите - нивото на чалгата, чичето да извади парите а тя да танцува гола и боса и да се любят цяла нощ - такива сюжети. За това чиповете ще служат за понижаване вълните на мозъка за да падне нивото до продуктите на изкуствения интелект при инклузивния капитализъм където всичко ще бъде диджитал и ще се контролира от изкустен интелект.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААДобре ли сте?
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята на чипирането не е да следят и да пазят данни в чипа, те и сега следят и всеки има чип на картата, на смартфона, на компютъра, дали ще е хартиен документ или чип няма значение. Идеята на чипа е да влияе на емоциите и решенията, за това сега прокарват идеята с ваксините на всеки 6 месеца като го приемат хората за нормално ще приемат и чиповете.
42
4
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
С този чип ти контролират Мозъка,Като ти кажат Вдигни си Ръката - Вдигаш я,Като ти кажат Вдигни си среддния Пръстт Вдигаш го,Като ти кажат - Хвърли се през Прозореца ,Хвърляш се - Ти Просто - Нямаш.Контрол Нас Себе си, Ти Си Зоммби - Не си Ти ,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
41
2
 
5
 
! Отговори
а до 2022ра преди 3 години
На Нелито ще и монтират чип с данни за колите, за да ни радва с по-добри статии за тях. Лошото е, че засега няма откъде да се вкара чипа. Трапанацията е средновековна техника, не става! Остава да е на друго място, но сега се работи как да се свързва с мозъка
40
3
 
5
 
! Отговори
Добре преди 3 години
Чухме ви всички, а сега лягайте да спинкате! И да не забравите розовите хапченца.
39
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При дистационното обучение изкуствен интелект ще оценява възможностите на децата по техните емоции, лица, начин на изразяване и още от малки определя кой за какво е способен и се квалифицира в база данни - кой ще бъде огняр, кой чистач, кой мениджър, кой предодавател, кой учен. И тогава няма да има безработица и всеки ще работи това което изкуственият интелект е определил най-правилно за него и ще живеем в хармонично и високоорганизирано общество.
38
2
 
12
 
! Отговори
Малко известно преди 3 години
Тези чипове генерират също страх, депресия, кошмари, световъртеж, миналото ви и още много много психо изненади, зависи какво ви въведе оператора! Така че внимавайте какво си пожелават!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не и в Русия. В цивилизования запад може и електронни butt-plugs да си имплантират, но Русия няма да участва.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До :))))))))))Май-муната не е поумняла от чипа и сигурно е дресирана да играе лесна игра. Още 2008 показаха ***, която управлява роботизирана ръка чрез имплант. Някакви елементарни мисли като движения се четат лесно. Най-впечатляващото е писане като имплантираният пациент си представя буквите. Всички имаме еднаква представа за буквите, но другите ни мисли са твърде субективни и на всеки мозъка е свързан по различен начин и не се чете като от диск. Писане в мозъка пък е абсурд на това ниво
35
4
 
4
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Страхотно, защо не съм по-млада да се насладя на този нов свят. Като си представя какво може да ми имплантират...:)
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18Крада те най-нахално, но изделието ти е перфектно и ще го разпространявам! Не се сърди! И така:Гнусна статия.Събирате ли кликания, тоооалетна медия?...Гнусна статия.Събирате ли кликания, тооооалетна медия2---Гнусна статия.Събирате ли кликания, тоооалетна медия?---И мой вариант:Гнусни автори.Ще ви чипираме с макрочипове, от които ще ви изскочат очите!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспирациите спират да бъдат такива ,когато станат факти -ФАКТ!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маййммунна може да играе на видеоигри с помощта на чип в мозъка, а от тази нейна дейност ще се появи клип след около месец.Това съобщава според "Блумбърг" предприемачът зад "Спейс Екс" и "Тесла" Илон Мъск. Начинанието е на друга негова компания - стартъпа "Нюралинк" (Neuralink), който се опитва да свърже мозъци и компютри.Точният вид на Майймунната не е известен, но според "Блумбърг" става дума за Примматта.***Какво Искате??? Да сте *Човек*, или Биологичен Робот - Управляван от Сървър в
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по голям процент биха си имплантирали хидравлика в члена си.
30
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и съвсем м/у другото,просто "мимоходом":-Не знам при вас дали излиза,но при мен тая реклама на "България сутрин" с тоя талибан с редките зъби,задължителното талибанско окосмяване на лицето и трескавия поглед,направо ме стряска....добре че не го гледам..
29
2
 
6
 
! Отговори
:)) преди 3 години
:]]Дерзайте. Ще видим как ще ви се отразят трибуналите и трудовите лагери.
28
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
****** може да играе на видеоигри с помощта на чип в мозъка, а от тази нейна дейност ще се появи клип след около месец.Това съобщава според "Блумбърг" предприемачът зад "Спейс Екс" и "Тесла" Илон Мъск. Начинанието е на друга негова компания - стартъпа "Нюралинк" (Neuralink), който се опитва да свърже мозъци и компютри.Точният вид на *** не е известен, но според "Блумбърг" става дума за ***.***Какво Искате??? Да сте *Човек*, или Биологичен Робот - Управляван от Сървър в САЩ?

Спонсорирани публикации