В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме

Васил Гарванлиев пее за РС Македония, пък флагът им го нямал
12 мар 2021 08:55, Елка Василева
245
В Македония скандализирани: В клипа им за Евровизия имало българското знаме
Кадър: YouTube

Като скандален окачествяват клипа на песента на Република Северна Македония за Евровизия в югозападната ни съседка. Причината е, че за около пет секунди се виждат цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, макар и разположени вертикално, а не хоризонтално, пише makpress.mk.

РС Македония ще бъде представена тази година с песента Here i stand на Васил Гарванлиев от град Струмица на конкурса Евровизия в Ротердам, Нидерландия.

Определени кадри от клипа му обаче предизвикали негативни реакции сред македонската общественост.

Ставало дума за това, че в един от кадрите, който продължава около 5 секунди, зад Васил Гарванлиев се появяват цветовете на българското знаме – бяло, зелено, червено, разположени вертикално върху стената, пише македонското издание, като уточнява, че на българското знаме те са подредени хоризонтално.

В същото време, продължава изданието, в нито един момент в клипа по нищо не личи, че става дума за представител на Република Северна Македония, нито пък някъде може да се забележи македонското знаме.

Автор на музиката и текста е самият Васил Гарванлиев, а аранжиментът е дело на Борче Кузмановски и Давор Йордановски, които са и продуценти. Музиката за песента е записана в студио „Феймс“ в Скопие с оркестър на живо с диригент Олег Кондратенко.

Клипът е заснет на различни места - в студио „Феймс“, част от сцените са в Даут паша хамам в Скопие, има и кадри от Културния център в Чикаго, където Васил Гарванлиев е прекарал много време като член на детския хор в града, пише още makpress.mk.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 142Няма държава Татарстан, можи би ти ще ме светнеш къде се намира тази държава :))) Ако искаш да се заяждаме, но проблем, аз също не знам държава с името Северна Македония :))))
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има една много точна приказка за отношенията между българия и македония...каквото повикало такова се обадило!българите:македонците са българи!македонците:българите са татари!
134
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименне не е проблем,но защо ли така панически бягаш от думата татарстан и това,че тяхното знаме е досущ като българското.моите уважения към татарите и тяхната култура,но защо българите толкова странят от нея!
133
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми те са си българи, какъв е проблема?
132
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До emigrantа защо си мислиш,че българия може да задържи цензурата за българските престъпления и кланета в македония.факт!българската пропаганда в македония е още от турско и не е спирала и до днес.в този смисъл защо трябва да се притесняваме и от какво.ако искате истината да излезе наяве,то българия трябва да вдигне завесата и да покаже.да покаже десетките стотици македонци убити и разтреляни от български куршум...
131
1
 
2
 
! Отговори
DA DA преди 3 години
Защото говорим за Северна Македония.. не за Щатите или Австрия..
130
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 3 години
Момчето пее много хубаво. Не се кривете душите а го подкрепете с гласа си на този скапан конкурс. Богат изразителен глас с много широк диапазон. Браво.....Е не е кючек ..но това да му е кусура.
129
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134Обяснявам за какво знамето ни е в тези цветове, не съм коментирал други знамена, проблем ли е ! :))
128
2
 
9
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Те се скандализират,защото за първи път техен сънародник,без да иска или нарочно показва на публично място,че дълбоко в семейна обстановка,всеки македонец се чувства българин и си има по едно БГ знаме окачено на стената!!И това вбесява сръбските началници по министерствата,които няма как да удържат цензурата в съвременния свят!!
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимензащо си мислиш,че другите държави нямат подобни символи и това е уникално за българия не мога да разбера.какво мислиш,че символизира бялото,зеленот,червеното в знамето на унгария,мексико,италия или пък татарстан?ами най-вероятно същото.
126
0
 
1
 
! Отговори
фашист преди 3 години
много тъпa песен, да я махат, да не ни излагат... то от едно маке кво да е
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 131Бялото е символ на мира,зеленото е символ на природата която имаме, червеното е символ на излятата ни кръв :)) Много недоброжелателни нации са си мислели, че сме лесна плячка след Освобождението, ама сме им затворили устите набързо, те и затова са ни наричали прусаците на Балканите :))))
124
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Реалистнали знаеш,че според пропагандата в турските учебници по история,българия е отделена от турция след руско-турската освободителна война,а българите са насила славянизирани от руснаците турци(нещо,което не притеснява никой в българия,явно българите наистина се чувстват турци)по тази логика турците биха казали;крайно време е българите да сваллят онова знаме бяло,зелено,червено,да коленичат пред полумесеца на червен фон и да се приключва.
123
1
 
11
 
! Отговори
Че Гобара преди 3 години
Абе, ако трябва да сме напълно честни, България нарушава регламента на Евровизия. Участваме с двама изпълнители което по принцип е забранено.
122
5
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Време е тази история с македонците да се поправи веднъж и завинаги. Да паднат на колене, да целунат българския флаг, да се покаят за родотстъпничеството си, да се извинят задочно на техните предци - баба и дядовци, и тогава ще влезнат в ЕС. Под формата на автономна република в състава на България или направо ще се присъединят към територията и държавата ни. Време е сърбоманската пропаганда да бъде изобличена, и тези българи да приемат най-после истинската си идентичност.
121
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименима една много хубава народна приказка...който копае гроб другиму сам пада в него.това се отнася днес с пълна сила за отношението на българия към македония.постоянно някой плаши с албания не виждайки турската демографска и военна заплаха...питайте гърците и те ще ви обяснят.
120
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименв близко минало може и да граничите с албания,но в по-далечно албания ще граничи с турция...така че не се раздвай предварително!
119
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 115не бе просто сравнянвам знамето на татарстан с това на българия и се оказаха напълно еднакви...
118
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така шансът ни да спечелим се увеличава двойно.
117
1
 
2
 
! Отговори
До 115 преди 3 години
До АнонименНапираш за знамето на Татарстан! Явно си от там, иначе защо така ще натискаш за друго знаме, а не за българското? Че и с големи букви си писал!

Спонсорирани публикации