Рецептата Dnes: Печено чесново пилешко с лимон

Вкус, който ще ви завладее
15 мар 2021 09:07, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Печено чесново пилешко с лимон
Снимка: istock

Продукти:

4 пилешки гърди, нарязани
225 мл зехтин
Сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън, смачкан
1 чаена лъжица сол
Черен пипер на вкус
½ чаена лъжица червен пипер
Приготвяне:
 
Нарежете пилешкото. Сложете го в голяма купа. Разбъркайте отделно зехтина с лимоновия сок, солта, двата вида пипер. Добавете и смачкания чесън към маринатата. Накиснете пилешкото в нея. Оваляйте го добре, за да полепне навсякъде. Покрийте и оставете да се маринова за през нощта. Изпечете пилешкото във фурна или на скара. Сервирайте с гарнитура по избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пилешкото от големите фирми в супермаркетите е доста рисково !? Такова натравяне от ,,Пилешки филенца" получих ,че от тогава спрях да консумирам това месо ,което толкова обичах....Ами те за 30-40 дни след излюпването,напомпани яко с хормони и антибиотици са готови за консумация!Нещо което в реалният им живот се постига чак след 4-5 месеца!
1
3
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
К'во пилешко?? От днес сме в пости!

Спонсорирани публикации