Ансамбълът ни с рекордни оценки взе титлата в многобоя в София

Утре са отделните финали
Обновена: 27 мар 2021 20:43 | 27 мар 2021 19:15, Анисия Иванова
57
Ансамбълът ни с рекордни оценки взе титлата в многобоя в София
Снимка: БГНЕС

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България спечели титлата в многобоя на Световната купа в София. Още вчера грациите ни, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и с треньор Весела Димитрова, дадоха сериозна заявка за първото място още вчера след страхотно представяне в съчетанието с пет топки, което получи рекордна оценка от 44.150 точки.

Още по темата

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 18.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно, съобщи БНР.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки. Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки. В топ 6 са още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония с 66.350 точки.

Днес България завоюва два медала - злато на ансамбъла и сребро на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. Световната купа в "Арена Армеец" в София се провежда без публика заради пандемията от коронавирус. По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам дали осъзнавате, че това, което правят това тези момичета, е адски трудно. Изискват се страшно много усилия и дисциплина.
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ми е странно като спорт. Сещам се само за скандали и неразбории. И вечни пререкания вътрешни и междуародни.
48
6
 
5
 
! Отговори
Пълна досада преди 3 години
Този т.нар.спорт е голяма досада за повечето българи! Само малки 12-13 годишни момиченца блеят по тия глупости,а Илиана Сиракова здравата си пълни гушата! Да гледаш няколко часа как си подхрълят топки,ленти,бухалки---пълна скука! С това не искам да кажа,че футбола ни е цвете-напротив,той трябва да се забрани !Но пък тая простотия е още по-досадна!
47
3
 
5
 
! Отговори
само дядовци тук преди 3 години
До 52Ами по-добре такива имена, отколкото Пена, Гана, Цола и Мара
46
2
 
4
 
! Отговори
Какво искам? преди 3 години
Какво иска всеки млад човек като мен, какво иска младо дърво - да расте. Толкова малко време, толкова неща за правене и те изискват да не се опитвате да ме очистите през ден.Казват лошия човек е като въглена, ако не те опари, ще те изцапа - нямало две добри с такива хора. Какво казват за злия човек - и ще те изгори и ще те изцапа, че и ще наранява садистично. То е ясно, че е no mister nice guy ....
45
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Ей в тази стойка евaх една руска балерина, настояща ВИП ескорт-ка. Зад МОЛ Парадайз. Светла се казва, поне така ми каза, може и да лъже. Руса, със сини очи, по-отворените, макара да се съмнявам, че ги има тук може и да я знаят. 150лв на час без екстрите
44
3
 
3
 
! Отговори
К'во беше? преди 3 години
Достатъчно е една лъжица катран цяла каца с мед да развалиш. Имам цяла каца катран, кой е следващият? То нещата с меда седят много различно ...и тъй пише Син Дзъ в Изкуството на войната никога не прави две неща в битка - не нарушавай моралният закон, всеки управник, владетел, генерал е умирал позорно като го е нарушил - и само това пише и никога не оставяй врага си в ситуация да е обкръжен и да не може да избяга - винаги ще загубиш, винаги ще те унищожи .... Какво искам ли?
43
2
 
2
 
! Отговори
Младост, нерадост .. преди 3 години
Виж сега поговорката за мечката и лошата дума и кой бил с.е.л.ьо ...Цанко пък все на село обичаше да живее!
42
3
 
2
 
! Отговори
К'во беше? преди 3 години
"Много съм ГАЛЬОвна признавам си!"След обида на кандидат следва неизслушване на кандидат...."Ми аз пиша дипломна работа за развитие на творческия потенциал на личността ...."- Сега лекции ли ще ни четете ?
41
6
 
1
 
! Отговори
Шаааааранннн! преди 3 години
Има една поговорка за японският кой! Много е гадна, хората почнали да си ги гледат заради красотата и оцветката им - някой се озовали в реките и с течение на времето почнали да изместват месната рибна фауна и да я задушават. Наложило се хората да изтребват масово койте, за да може местните риби да има какво да ядат.Звучи ли ти познато професоре? Шаааааарааааан!
40
5
 
1
 
! Отговори
Виждаш ли? преди 3 години
Осъзнаваш ли какво е да те поставят пред свършен факт? Виждаш ли какво е да знаеш, че мача е решен колкото и добре да играеш? Виждаш ли какво е да нямаш правилен ход и да знаеш, че каквото и да направиш, каквото и да е аз печеля по един или друг начин!Така си го направихте!
39
2
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 3 години
Е гимнастиката пак е по-добре от жени футболистки
38
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо 29Виждаш ли нещо красиво в балета или пак е безсмислено кълчене?А фигурно пързаляне? Супер безсмислено кълчене, нали?Освен футбол и борба има ли нещо друго "смислено"? Едното търчане насам-натам след една топка, с доста ритане, неприсъщо за тялото, другото бутане и тръшкане, още по-непривично за тялотол
37
2
 
1
 
! Отговори
А не ви харесва: преди 3 години
Не ви харесва да ви се казва грубо и директно как стоят нещата. Такива са нещата - дошъл е тука за грабеж , за мародерство, за насилие, изнасилване (Банев знае тая част перфектно) , както и Божков ( к'во беше Божи - билетче по билетче два милиарда източихме и ги сложихме в ръцете на 50 човека!Искате така едно лъжливо по Фландърски елегантно и с обноски да ви преджобят!Европейски пипал Сакси - Южняшки пипал Сакси мене ако питате ...
36
2
 
3
 
! Отговори
Вервайте му! преди 3 години
Вервайте му, че Борис 3 не заръча изрично устно да застрелят Вапцаров! Вервайте му , че стреляли по другия не по Алеко! Вервайте на Балдуин Фландърски, че е дошъл само на разходка тук! Вервайте му, че не знае нищо за хората му к'во са сготвили! Вярвайте му, че не е колониален вицекрал, последният в Европа.Вервайте му! Вервайте и свещенници те, че не са нарушили конституцията 1000 пъти. Вервайте им!
35
5
 
1
 
! Отговори
до 35 преди 3 години
"Лаура Траатс е *** яката пиччка"Ами нормално все пак няма типично българските кoнcки черти
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тези спортове, който никой не ги гледа, хобита. Истинският ансамбъл на ужасите е в 21.45 приятно гледане, не го препоръчвам за хора със слаба психика. Може да се стигне до леене не куршуми.
33
3
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Все така !
32
2
 
3
 
! Отговори
А за Тошко ли? преди 3 години
Не е имало ден дето да не съжаляват за назначението на тоя връзката, който типично по Сакскобурготски изпревари половин дузина много по читави и свестни хора и по-добри артисти. Тошко няма да забрави никога думите"Няма да работя с тоя връзката", аз няма да се вясна в Търново, ама така е Тоше - Имам репутация ...Пак си помислете какво поощрявате? Педагогиката? Изкуството? Традицията? Новаторство? Ми не подлост и шуробаджанащина! Да познавам едни хора, но те не се застъпиха за мен, което нали!!!!
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ли с тия "златните" българки които нямат златен медал хахахахах аре стига вече нито мис свят имате нито красиви жени имате стига вече фантазьори смешни

Спонсорирани публикации