Ансамбълът ни с рекордни оценки взе титлата в многобоя в София

Утре са отделните финали
Обновена: 27 мар 2021 20:43 | 27 мар 2021 19:15, Анисия Иванова
57
Ансамбълът ни с рекордни оценки взе титлата в многобоя в София
Снимка: БГНЕС

Националният ансамбъл по художествена гимнастика на България спечели титлата в многобоя на Световната купа в София. Още вчера грациите ни, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова и с треньор Весела Димитрова, дадоха сериозна заявка за първото място още вчера след страхотно представяне в съчетанието с пет топки, което получи рекордна оценка от 44.150 точки.

Още по темата

Възпитаничките на Весела Димитрова показаха за първи път новото си съчетание с три обръча и два чифта бухалки на фона на музика от "Спартак" от Арам Хачатурян. За премиерата на композицията бяха подготвени и красиви нови трика.

Българките получиха оценка от 40.200 точки (22.100 за трудност и 18.100 за изпълнение). Композицията е изключително сложна и гимнастичките имаха някои неточности, но като цяло играха много силно, съобщи БНР.

Така България спечели златото в многобоя със сбор от 84.350 точки и се класира за двата финала на отделните уреди утре с първи по сила оценки.

На второ място завърши Азербайджан със сбор от 70.950 точки. Бронзовите отличия завоюва Япония със 70.650 точки. В топ 6 са още Русия (отбор от Санкт Петербург) с 69.500 точки, Германия с 68.950 точки и Естония с 66.350 точки.

Днес България завоюва два медала - злато на ансамбъла и сребро на Боряна Калейн в индивидуалната надпревара. Световната купа в "Арена Армеец" в София се провежда без публика заради пандемията от коронавирус. По програма в неделя от 12.35 до 16.45 часа са финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
4
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Ха, има нещо вярно в мнението ти. Такава е дисциплината обаче. Вярно, че това кълчене е доста самоцелно. Спортовете често са самоцелни и може да се възприемат и като пълна безсмислица или като много приятно зрелище. Въпрос на мнение е май. То и с други неша е така. Телевизия, музика, театър. Пак може да се гледа на това като безсмислица и нещо ненужно, но също и като на нещо много приятно.
29
2
 
2
 
! Отговори
Lainqna mediq преди 3 години
Да в България може да спечелят !
28
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анониментака е!Ти би ли споделил/а какво "красиво" виждаш в снимката горе?Аз виждам ИЗКЪЛЧЕНИ до безобразие млади момичешки тела..Само извратеняк би видял нещо "красиво" в това обидно за Божието създание КЪЛЧОТЕНЕ..
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТузарНе съди за всички по себе си
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоНякои виждат красота, други явно извратени страсти.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свалям шапка и на треньорката, и на състезателките - ето това се казва ОТБОР.
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това че сме разнопосочно мислеща нация е добрезначи взеки има акъл и се ръководи от негоза разлика от западните жендъри които ги баламосват като децат от децката градинаи им сложиха маските и вечерен час
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тия момичета бяха типични българчета, щяха да си дърпат една на друга топките и да ги хвърлят в публиката.
22
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впечатляващ синхрон. Удивително е, как отборът на една толкова разнопосочно мислеща нация може да има такова прецизно синхронно изпълнениа.
21
2
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Няма труд...невъзнаграден а той за този спорт е...пословичен.За това и успехите са трайни и запомнящи се Гордеем се с нашите гимнастички,да са живи и здрави и смело...напред!
20
4
 
9
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Какво влизате тук да се оплаквате? Като ви пречи нещо, запазете мълчание. Гимнастичките не са виновни за вашите неприятности. Само нещастници пишат коментари, сериозните хора са ангажирани със собствения си живот.
19
8
 
2
 
! Отговори
Аз да кажа нещо? преди 3 години
Знаете ли кое е ненормалното? Че считате случилото се през последните 20 години за "нормално"!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези играят ли футбол,за един мач с Италия питам
17
13
 
6
 
! Отговори
Тузар преди 3 години
Все ми е чудно колко точно "топки" и "бухалки" трябва да обработват нашите иначе бездарни гимнастички, за да си оправдаят високите оценки.
16
16
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
леле!..Сега видях колко "палци долу" съм получил....Ама уважаеми,имате ли представа на какъв ТОРМОЗ са подложени тия момичета,за да постигнат това "съвършенство"?-Кълчене,търкаляне,вирене на крака,подскачане,припкане..Ама това НЕ е предназначението на тялото!..За какво е всичко това?..-За да могат ИЗВРАТЕНИ същества да получат *** за извратените си страсти?..Съжалявам!..Не съм от тях..Съжалявам и момичетата,които се ЗОМБИРАТ и надъхват по тоя начин...разбира се,това е ЛИЧНО мнение.
15
7
 
4
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
До На кой му"Дреме бе ,хората не са на работа няма с кво да си плащат сметките."Аз не познавам такива хора.
14
5
 
12
 
! Отговори
Хичо преди 3 години
Браво...Един лъч светлина в мрачния тунел наречен България...Браво на момичетата и на треньорите...
13
10
 
6
 
! Отговори
На кой му преди 3 години
Дреме бе ,хората не са на работа няма с кво да си плащат сметките.
12
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй, много *** народ, ама много! С бухалки играха днес. Щом и зад успехите ни виждате неуспехи...и Ковид-19 ни е малко! Браво на анасамбъла! Невероятни момичета, невероятен труд!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Утре щом с бухалките,да излизат гимнастичките от ДЖИ ПИ ГРУП на Пеевски

Спонсорирани публикации