Как да разберете дали някой ви казва истината?

Следете за фалшива усмивка
28 мар 2021 22:45, Михаела Лазарова
17
Как да разберете дали някой ви казва истината?
Снимка: istock

Повечето хора лъжат. Някои го правят с користни цели, за да получат облаги, за да скрият лошите си дела. Други изричат лъжи, за да предпазят близките си от вреди, за да спестят тревогите им. Лъжите невинаги са негативни. Понякога са необходимост, която спасява отношенията и връзките между хората във всичките им форми.

Каквато и лъжа да сте чули без значение дали е изречена с добро намерение или не, може да ви се прииска да узнаете истината. Ето няколко трика, с които да успеете да разберете дали човекът срещу вас ви казва истината или не.

Помолете го да разкаже историята отзад напред

Когато нещо се е случило точно така, както събеседникът ви го разказва, а не го измисля и украсява, той е наясно с последователността на събитията. Затова не би било проблем за него да разкаже историята отзад напред. По това ще си проличи дали лъже или не.

Използвайте елемента на изненадата

Ако смятате, че човекът срещу вас ви лъже или не казва цялата истина, изненадайте го с неочаквани въпроси. Попитайте нещо конкретно, което смятате, че ще ви даде насока дали ви лъже или не. Ако го хванете в капан, реакцията му ще ви подскаже.

Уверете се дали историята е ясна

Когато човек лъже, обикновено подробностите в историята куцат, освен ако ги е премислил последователно. Обърнете внимание именно на малките подробности. Слушайте активно и се опитайте да хванете несъответствия. Наблегнете именно на тях, когато задавате уточняващи въпроси. Историята издиша, ако подробностите са твърде малко или са объркващи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: лъжаобщуване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък съм чесна и директна и само, как не могат да ме траят много хораааа, а мен така хубаво ми става на душата. Лъжата не е интересна игра, много по-интересно е да играеш с истината, така другата страна винаги е на щрек и притеснена и раздразнена. Човек си проличава само в моменти на словесна провокация.
7
0
 
6
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Не е трудно да разбереш дали някой те лъже. В общи линии, всички лъжат за всичко.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече 7-8 пъти хващам съпругът ми да ме лъже. за вкякакви дребни и нетолкова неща ИЗГУБИЛА съм му доверие..презирам го
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То с тия се не знае днес са тука утре ги няма
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъди на гребена на вълната братко Неси само ти дано неосат ги изяде банкет ще дигнем
3
0
 
1
 
! Отговори
Искрено ваш преди 3 години
Попитайте в Булсатком . Питам 15 пъти отговора е не знам не мога няма.Плащам 40 лева единия приемник от една седмица е снежинков благодаря ви мили приятели и роднини за проявеното разбиране тия ги знам
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам жените на първа среща лъжат повече от *** , искат да се представят в добра светлина.По скоро, ще е притеснително ако не те лъжат ,това означава ,че въпреки са доста активни в разговора са тотално незаинтересовани от твоята личност и въобще не искат да те впечатлят и не можеш да ги впечатлиш по никакъв начин.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако знам че някой лъже , защо да се издавам ,че знам че лъже??За да го информирам ,по добре да лъже следващия път , сигурно е умен и следващия път по добре ще го направи и няма , как да знам че лъже.Това е като с малките деца, като им кажеш хванах те в лъжа.Те го чуват ,научи се по добре да лъжеш и ако ги стимулираш редовно ,се учат.Всъщност така родителите учат децата да лъжат иначе децата нямат друг стимул да лъжат, освен ако родителя редовно не му повтаря, хванах те ,направи го по добре.

Спонсорирани публикации