Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
52
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Аре стига с тия помощи! Тия пари не падат от небето. Някой ги изкарва! Ама аз не искам да дават от парите ми, които аз съм изкарал на някакви кръчмари! Не искам бе! Като не ти върви бизнеса се преквалифицираш и се оправяш в живота!
12
5
 
41
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Боцето беше ларж и раздаваше чужди пари с голЕм замах, затова сега ви е терсене!
11
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са отворени, какви помощи???
10
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов е виновен!
9
33
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5. Ами да, оправяше се. Как, откъде, няма значение, важното е, че намираше. А тези некадърници опукаха всичко за един месец.
8
50
 
25
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ха-ха, какво друго очаквате? Тези новите вече свършиха парите. Както винаги. Ще плачете за Бойко, който винаги намираше, дори и в най-голямото криза, ама нанай. *** настъпи червената мотика за пореден път.
7
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е опрял на тия помощи, значи е под водата.
6
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военната хyнта вече открадна парите
5
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само бай Чекмеджан суджуккюлчанов може да се справи с този проблем. Той дава, той раздава. От жипката ги фърля кинтите, по сто милиона, по двеста милиона,
4
32
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Чакайте пари от червените aйдуци!!!!
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От след изборите соират и 50 те лева за пенсионерите.
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Бойко Борисов
1
4
 
73
 
! Отговори
Даам преди 2 години
Нали работите, какви помощи?Чалготеките са пълни до дупка.....

Спонсорирани публикации