От ДБ: Санкциите на САЩ ще отнемат предимството на ГЕРБ

За Америка е икономически, но за България е политически акт - показва корупция, каза той
Обновена: 9 юни 2021 21:47 | 9 юни 2021 21:45, Красимир Ангелов
49

Ще имат ли санкциите на САЩ отражение върху изборите и носят ли политически привкус?

"Аз не бих могъл да кажа, че САЩ са гледали да се случи точно преди изборите. Те искат да покажат на правителството в момента, че законът трябва да влезе в сила и Гешев да си свърши работата. Това е прецедент, досега не имало такъв случай. Просто приятели ни показаха откъде идва проблемът, дали е политически акт  - за Америка е икономически, но за България е политически - показва корупция". Това заяви в "Денят ON AIR" Иван Димитров от "Демократична България.

Още по темата
Той е убеден, че скандалът около санкциите по закона "Магнитски" ще се отрази на изборите.

"ГЕРБ, които са сигурни, че ще бъдат първа политическа сила, според мен, този жест на американската държава, ще отнеме това предимство. Когато най-силната икономика в света ти каже, то е нормално българският гражданин да размисли", посочи Димитров.

И допълни, че според него ще се намери начин българската държава да предпази държавните фирми.

"Не считам, че е "черен списък". Това е опитът на МС и държава да предпази държавните фирми и финанси от тези санкции по закона "Магнитски". Аз предполагам, че ще се намери начин, по който да бъде запазен бизнеса на фирмите, освен ако не продължават да правят бизнес с тези фирми", коментира събеседникът.
Димитров обясни, че няма инструмент, с който държавата да обжалва.  

"Десетки са хората в списъка, досега няма съд, който да е отменил санкциите по този закон", допълни той.

Относно т. нар. "мълчалив протест" за затваряне на районните съдилища в няколко града, Иван Димитров обясни, че няма определен начин и критерии за тези действия.  

"Общото събрание на адвокатите излезе с нарочна декларация за налагането на този модел. Следва да се води дебат по тази реформа. Няма данни по какъв начин и критерии е преценено да се действа по този начин", обоснова се той.

Димитров коментира и липсата на машини за предстоящия вот. "Аз съм обеден че ЦИК ще намери начин. Няма да се слагат по две машини в секция. Извиването на ръце е от страна на "Сиела", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Деси преди 2 години
Ако не хранят по ГЕРБ не може да спят Ицака и компания, тва им е основното и горе долу единствено занимание.
22
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Тия смешници от ДБ какво се точат толкова за тоя парламент?! Нема да го бъде и тоя път!
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези санкции Сащ отвориха пътя на ГЕРБ , а новите лица на протеста ( ония от 90те реално и Божков зад тях ) и ДПС( те също искат да свалят ГЕРБ, не напразно Къри отиде в Турция, защото следващия удар ще е директно срещу Доган, сега му отстраниха пешката ) лижат рани. ЕНП също застана зад ГЕРБ , като заявиха че това е единствената отговорна партия. И е реално така, може да е всякаква но е най - добрата в момента. А единствена и уж алтернатива в лицето на Слави е някаква чалга, сръбски кавър.
20
2
 
4
 
! Отговори
Пълна глупост! преди 2 години
Санкциите удрят здраво Румен Радев,тъй наречените партии на протеста и ДПС! Всички се спонсорират от Божков и други олигарси и започнаха протестите в тяхна защита!
19
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Бре да му се не види - то у нас било пълно с празнодумащи и на кестерме мислещи пишман политици ?! Надявайте се ! Ще ви се , а ?!
18
1
 
5
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Тия "умници" да намерят начин как да влязат в парламента.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лустрация!
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува
15
1
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
До СловянинКакво ме интересува за кой ще гласуваш и без това си пропаднал човек !
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ се очертават като БСП 2. И сега си баят - ГЕРБ ЩЕ ПАДНЕ, Герб ще падне, ГЕРБ ще падне.... ЗАпрете се бе! Тоя ГЕРБ ви е оживял на сърцето. Все още социологическите агенции рогнозират пак ГЕРБ на първо място. Но след4 години писъци от Нинова, и година и нещо от Радев, след парите, които изля в революциите Божков, няма начин да не се отрази. Въпреки, че е много долно. Нинова вече го разбра, след всичките и писъци нея също я изчегъртаха. На 11 ще видим.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15Радвам се за твоя избор-ВИДЕНОВ!ПО НЕГОВО ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ЧИСТА И СВЯТА! Чисти магазини/ празни рафтове/ ЧИСТИ УЛИЦИ/ колите не се движеха, 40л.бензин за месец/ ЧИСТИ БАНКИ/ ИЗНЕСОХА парите на вложителите,ФАЛИТ/ СВЯТА/ Фори светулката ВОДЕШЕ шествието/ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-силната и богата държава в света не събира данъци от най-богатите си граждани - как се казва на това?
11
24
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Ще гласувам за "Чиста и свята република" на Жан Виденов. За никого другиго, а мои приятели, които гласуваха за ДБ, вече също са решили да подкрепят Жан.
10
2
 
22
 
! Отговори
Милю преди 2 години
Не вярвам тия от продай България да са толкова прости. Ей така си пускат кьорфишеци.
9
3
 
30
 
! Отговори
Пак голословни преди 2 години
внушения и твърдения.Лъжа и измама.Дебе,разберете,че докато не излезете с факти,доказателства,съд,вие ще сте клеветническо лъжливо овчарче.Дайте факти и доказателства и хората ще тръгнат след вас.Е да,ама като няма? В компроматите на Атанасов малко ще ви повярват.
8
3
 
32
 
! Отговори
Майора преди 2 години
За вас ли да гласува-за адвоката с отнети права и приятел с Маджо, за генерал който подслушва тогава главния прокурор Филчев, за Радан който с Йончева гласува за македонско малцинство в България , за джендърите и *** които ви дават парите?Благодарв свърши таз любовна песен!
7
3
 
26
 
! Отговори
Рустю Иванооглу преди 2 години
Дано спечелим вече, че толкова пари наляха в нас, трябва да връщаме вересииите вече!
6
2
 
27
 
! Отговори
Надежди преди 2 години
Голеи надецди на ***. Аб е балалайки санкциониран е Черепа - вашият спосор и неговите фирми.
5
3
 
23
 
! Отговори
данъкоплатец преди 2 години
Щом САЩ пропуснаха в списъка- Доган, Вальо Златев , Р. Овч. Домусчиев, Баневи,Арабаджиеви, Прокопиев,......Политици с руски каишки , за да ги вадят при следващи избори , да си гледат работата. Мен повече ме интересува Главния Евро прокурор-Кьовеши - утре какъв знак ще даде ? Брюксел отпуска милиарди за България , и спиране на фондове ще означава ритане на хунти,мунти , фуражки,и т.н
4
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб спечелиха през 2009 и оттогава само с измами и манипулации. Все пак целокупния български народ не е чак толкова застрелян, че да гласува за бай *** отново и отново.

Спонсорирани публикации