Докладът: Служители на "Пирогов" се лекували фиктивно в болницата

Това сочат данните от доклада на НЗОК
15 юли 2021 17:50,
91
Докладът: Служители на "Пирогов" се лекували фиктивно в болницата
Снимка: БГНЕС

Част от „болните“, които са се лекували в „Пирогов“ всъщност са били служители на лечебното заведение. Това сочат данните от доклада на НЗОК, направен след проверката в спешния институт.

„Установена е отчетена, но неизвършена медицинска дейност за над 400 лица за над 1 милион лева. Повечето от тях са отчетени с диагноза чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност“, поясняват от Министерството на здравеопазването.

От Здравната каса са установили, липсват документи за описаните случаи, като извършени изследвания и назначено лечение при всеки един от тях.

Още по темата
„На случаен принцип НЗОК е провела анкета сред част от „болните“, които са заявили, че не са били лекувани в болницата. За друга част от „болните“ е установено, че са част от персонала на болницата и по време на „лечението“ им са били на работа в лечебното заведение по график“, казват още от здравното министерство.

„Всеки от тези 400 пациентите с невярна диагноза би могъл на основание на издадената епикриза да се снабди с ТЕЛК решение и пенсия за инвалидност, поради общо заболяване.

В случая, смяната на директора за извършени нарушения е единствената законова възможност за реакция на принципала на лечебното заведение и не е оценка за дейността на медицинския персонал, каквито внушения се правят. Министерството на здравеопазването се отнася с уважение и респект към труда на почтените лекари и сестрите, работещи в болница „Пирогов““, поясняват от министерството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Петък преди 2 години
"Ний, не точим , ний си наливаме, това е друго" :)
67
2
 
0
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
Фиктивно са лекували са,о един пациент - Стойчо Кацаров! Това е видно зашото той все още е болен и не знае какво прави!
66
0
 
10
 
! Отговори
А преди 2 години
Част от лекарите които протестират може би самите те са писали фалшиви епикризи. Заслужават контрапротест със слоган "Пирогов недей точи касата"
65
0
 
11
 
! Отговори
нова инициатива преди 2 години
Събирайте капачки за Балтов
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не проверят всички болници? Яко се краде и рекетират пациенти за рушвети! Ако не си платиш леко 500лв на доктора, оставаш без болкоуспокояващо и без санитари, които да ти помогнат
63
15
 
1
 
! Отговори
Не е за вярване, преди 2 години
До Анонимен че хора,разбрали,неразбрали коментират тук.Заразен медицински персонал остана да работи по време на пандемията.Това ли ви е благодарността!?Да бяха го оставили този "доктор само по документи" без лечение,защото според него нямаше коронавирус.Да развяваш листи пред Ризова,като оня дипломата си от Харвард,е много лесно.Публично очернят хората без право да се защитят.Защо не проверите ТЕЛК решенията?По документи инвалидизирате,затова няма пенсии за работилите по 40 год.Лъжете народа.
62
0
 
14
 
! Отговори
Чаооо преди 2 години
Утре НЗОК ще обсъжда прекратяване на договора с Пирогов както е по закон, айде сега протестирате, кранчето пресъхна.
61
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Мафия с бели престилки, най жестоката....
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо ново под слънцето! Така е било така и ще бъде. Тази практика е във всяка една болница.Здравето е най-ценно за човека и дават мило и драго. И си затварят очите.Ново ръководство ще се назначи по същия начин ще работи. Това е.
59
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70Ако си мислиш, че тия пари са стигнали до лекарите и болницата хич не си в час!
58
3
 
13
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 2 години
Всички в здравеопазването са МАФИЯ с бели престилки и ТИКВЕНИ МУТРИ!!! Искам да видя утре сутрин колко от тези фиктивно болни доктоя ще протестират пред болницата откъдето са ОТКРАДНАЛИ МИЛИАРДИ!!!
57
2
 
13
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Всички дктори замесени в тази мафия,вместо да отидат в затвор,трябва дабъдат разпределени в най-малките селища на Царство България,за да лекуват най-изтерзаните и трудолюбиви хорица. Никаква прошка! Нека това да им е затвора.
56
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, комунистите и непослушното им отроче Слави, как мислите, че се управлява жизнено важна за хората институция, по време на пандемия, с непознат вирус? Когато всяка секунда е важна за спасяването на човешки животи. Това не е еднолично управление, а крайно необходимо- изпълняващият длъжността директор, най-отговортият, да взема светкавично решения и да следи, те да се изпълняват, понякога не по правилата, защото няма време, за спазването им. Нарича се, работа в извънредна ситуация.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за това не я въвеждат електронната здравна карта, щото ако я има всеки ще знае кога и за какво е ходил на доктор
54
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов - астронавт! Нека да го пратим в космоса да видим там как ще краде!
53
2
 
14
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
Хайде бе! Фантомни пациенти в българска болница! Това не може да бъде. Българските лекари са най-честните лекари в света, а българските болни-най здравите болни в света. Само от коронованата болест мрът. Няма рак, инсулт, инфаркт, самоубийства. Само корончицата! Ама то нали екип астронаФти ще имаме.!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Наздраве Балтов, лекувал от постКовид лекувал, абсурдна наглост! Достатъчно е това за да могат КовидЗомбитата да вдянат Ковид Лъжата!!!
51
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как са откраднати парите, като парите са останали в Пирогов и с тях са лекувани други пацианти. Ако не се усвоят тези пари, няма да има пари за други пациенти които имат нужда от лечение.
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега трябва всички, които са били на смяна и са се водили, че са се грижили за тия "болни" да ги накарат да си върнат заплатите и бонусите! Ама лекари, сестри, санитари, всички! Щото като ги накараш веднъж да връщат заплати, следващия път като се случи някой да иска да врътне далаверка, те ще се замислят и няма да са съгласни да участват!
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна пор.нография р Пирогов. Леждл съм там и съм забелязал откровени лъжи в амбулаторни листи за прием . Всички да в схемата не само Балтов

Спонсорирани публикации