Редица нарушения в "Пирогов", връщат над 1 милион на НЗОК

Проверката е извършена в периода от 28 май до 10 юли
Обновена: 12 юли 2021 21:01 | 12 юли 2021 20:53,
13
Редица нарушения в "Пирогов", връщат над 1 милион на НЗОК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Редица нарушения са установени при проверката на Националната здравноосигурителна каса в института за спешна помощ „Пирогов“.

От Касата са проверили 802 документа, касаещи „История на заболяването“ (ИЗ) на задължително осигурени лица (ЗОЛ), хоспитализирани по: Клинична пътека (КП) № 75.1 „Диагностика и лечение на декомпенсирани чернодробни заболявания (цироза) за лица над 18-годишна възраст”; Клинична пътека № 87.1 „Диагностика и лечение на остра бъбречна недостатъчност при лица над 18 години”; Клинична пътека № 192 „Оперативни интервенции при диабетно стъпало, без съдово реконструктивни операции“ и Клинична пътека № 104 „Диагностика и лечение на контагиозни вирусни и бактериални заболявания – остро протичащи, с усложнения“.

Още по темата
Установено е, че болницата не е спазила диагностично – лечебния алгоритъм. Освен това тя е отчела дейност, която не е извършена. Здравноосигурените лица пък са си плащали за медицински услуги, които трябвало да бъдат изплатени и от НЗОК. От аптеката на лечебното заведение пък не са отпуснати лекарства, включени в историята на заболяването на пациенти с непрекъснати здравни права. От „Пирогов“ са отчели и дейности за конкретни здравноосигурени пациенти, които не са лекувани в периода на хоспитализация, отразена в ИЗ.

Заради тези нарушения лечебното заведение трябва да възстанови на Здравната каса над 1, 1 милион лева.

Данните от проверката ще бъдат връчени на компетентните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
работещ в СМП преди 2 години
За сравнение ако тези акумулатори бяха на перфоратор,ъглошлайф,моторен трион или накакъв друг инструмент те щяха да имат гаранция поне 2 години и за същият капацитет щяха да са 7-8 пъти по евтини.Да не говорим за ниското качество на кабелите,конекторите.Но за всичко това обвиняват нас работещите в СМП,а депутатите приели този закон и Генка Шикерова са ни лук яли,ни лук мирисали!
10
0
 
2
 
! Отговори
работещ в СМП преди 2 години
Като друса линейката се чудиш какво става с пациента ти.Обаче така законът за обществените поръчки е спазен .Благодарение на този закон сме препълнили склад с бракувана китайска техника която едвам си е изкарала гаранцията.За сравнение скъпите дефибрилатори не са мръднали-работят си перфектно,както и японските ЕКГ апарати на 18 и някои на 25 години.Браво Генке,браво Шикерова.Благодарение на твоите усилия китайците забогатяха със 70 милиона лева,а ние сме като през 19 век.
9
0
 
2
 
! Отговори
Работещ в СМП преди 2 години
А помните ли Генка Шикерова.Тя направи едно предаване в което разказа как били закупени 2 вида дефибрилатори и едните били 2 пъти по скъпи от другите.Повече от скъпите не видяхме.Наводниха ни с евтини китайски- Mindray.След няколко месеца на единият му се повреди акумулатора.От фирмата вносител отговориха,че акумулаторите нямат гаранция и,че нов е 1000 лева.За 14,4 V;4,5Ah това си е адски скъпо.След няма и 30 работни часа вентилаторите му зашумяха.
8
0
 
6
 
! Отговори
Д-р Охболи преди 2 години
Кръв повръщам пари не връщам :)))
7
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бандити с бели престилкиБай Шле и той е краднал 600 000 :)))
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво значи ще връщат 1000000? Няма ли да има и съд за виновните?
5
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, то на Балтов в последната година основната му работа беше да е "куфар" в джипката на Боко и това му осигуряваше имунитет за всички далавери.Сега Бибитко като го няма, за Балтов се очертава изчегъртване
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва навсякъде! Не само в Пирогов. В малките населени места си мислят, че са незабележими и никой няма да се занимава с тях. Дано да не им попадаме в ръцете!
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само началото. Където и да копнеш-смърди. На тиквата ще му се види тесен света.
2
4
 
20
 
! Отговори
Ало Балтов преди 2 години
От всеки храсталак изкача по зайче. Изчегъртване му думат.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я пуснете пак онова интервю с Габровски. Че ме сърби езика.