Двойно почистване на кожата - как да го приложите този сезон?

Ето няколко съвета според всеки тип
7
Двойно почистване на кожата - как да го приложите този сезон?
IStockphoto

Двойното почистване започва с масло, тъй като само почистващото средство на водна основа не може ефективно да премахне примесите на маслена основа от кожата като грим, слънцезащитни продукти или запушени пори. След като се отървете от всичко това, измийте лицето си с почистващ препарат на водна основа, който премахва замърсяванията и потта. Този метод две в едно е най-ефективният начин да почистите кожата си, защото различните видове примеси имат нужда от различни почистващи препарати, за да бъдат премахнати.

 
Но нека да навлезем в някои специфики. Първо, можете да решите дали искате да използвате балсам или маслен продукт, за да започнете почистването си. Нанесете козметиката директно върху сухо лице, като масажирате за около минута. Не намокряйте лицето си. Ще видите, че гримовете и други неща започват да се разтварят и след това може да добавите малко вода, масажирайки лицето си, за да емулгирате продукта. След цялостно изплакване използвайте почистващия препарат на водна основа и преминете към останалата част от рутината си.
 
Ако този метод ви звучи интригуващ, по-долу ви предлагаме няколко ефективни начина за двойно почистване според вашия тип кожа.

Мазна кожа
 
Макар да изглежда като противоречиво да добавите още повече масло към омазнена кожа, маслените почистващи препарати всъщност могат да изтеглят грима и други примеси от лицето. Изберете продукти, които да навлизат дълбоко в кожата и да не причиняват зачервяване или прекалена сухота. Също така се уверете, че няма да оставят мазни отпечатъци след като се измиете. Ако предпочитате да избягвате почистващ препарат на маслена основа, опитайте мицеларна вода като първа стъпка при двойното почистване.
 
Когато става въпрос за кожата, думата „омазняване“ е може би последната, която искате да чуете, но ако искате ефективно да почистите и да изведете визията си на следващото ниво, от съществено значение е да включите масло или балсам в рутината си. По-конкретно, трябва да правите двойно почистване, което е в основата на корейската философия за грижа за кожата.
 
Най-вероятно съчетанието „двойно почистване“ ви звучи като нещо, което би могло да е грубо и евентуално да оголи кожата, но това не е точно така. Изглежда сложно, но методът всъщност е доста лесен – използвайте почистващ препарат на маслена основа или балсам, последван от почистващ препарат на водна основа.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те си мият с два пръста само очите. Вие ги карате двойно почистване да правят? :D
3
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Какво почистване на кожата, като отдавна сме одрани до кокал, а поради неграмотния и неуважаем другар Ванката от днес сме и обезкостени?
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе недейте така. Изкарах си акъла от тая снимка
1
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Като излезете от автомивката - пак влезте...

Спонсорирани публикации