Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство
Обновена: 8 авг 2021 09:15 | 8 авг 2021 09:00, Камелия Цветанова
261
Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!
Снимка: БГНЕС

Гимнастичките от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха изключително щастливи след първия в историята златен медал за страната ни на олимпийски игри.

Още по темата

„Истинско чудо“, така определиха пред БНТ своето отличие Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Грациите ни успяха да се преборят за олимпийската титла с Русия и по този начин възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се окичиха със златните медали за първи път в историята.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим, това е една сбъдната мечта за нас, едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото очакванията се вдигнаха още повече. Днес се радваме, че успяхме да изиграем съчетанията си още по-добре от вчера“, сподели капитанът Симона Дянкова.

„Може би като успеем да си съберем милите, ще намерим точните думи“, каза Лаура Таатс.

„Този медал е нашето чудо, благодарим на цяла България, на Илиана Раева, Весела Димитрова, Михаела Маевска, обичаме ви всички, всички, които ни подкрепят“, допълни Стефани Кирякова.

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство в Япония.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: медалгимнастички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
11
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Знам че ще нацъкате минуси, но рускините бяха по -добри във всяко едно отношение.На нашите им дадоха медала ей така- само да не отиде в Русия.----////----- Много правилно. Путиняците трябва да бъдат ритани при всеки случай.
139
4
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Браво на жените! Шест олимпийски медала. А къде са шестте олимпийски медала на мъжете? А забравих. В държава в която един парапитек от Банкя може да управлява 12 години без никой да го барне няма как да има мъже. Има само жени. Дано жените донесат десет медала на следващите олимпийски игри.
138
2
 
8
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Да попитам: Остави политиката за друга тема. По времето на Рейгън и американците бойкотираха олимпиада. Не е добре и от спорта да се прави политика. По времето на Олимпиадите в древна Гърция са спирали войни, за да участват.
137
17
 
4
 
! Отговори
Цял Свят Видя преди 2 години
че Русия Победи!
136
6
 
14
 
! Отговори
Честито за златото преди 2 години
До Анонимен 150: "Знам че ще нацъкате минуси, но рускините бяха по -добри във всяко едно отношение"? Дори по руската телевизия признаха, че техните участнички са допуснали грешки и за това са останали на второ място. Не се прави на по-голям руски патриот (и нашенски продажник) от руснаците.
135
5
 
7
 
! Отговори
Да попитам преди 2 години
Какви са политическите причини , за които реват руснаците? Аз се сещам за едни политически причини, поради които точно СССР нареди на страните от соц. блока да не ходят на олимпийски игри в Лос Анжелис!
134
4
 
5
 
! Отговори
до 157 преди 2 години
гледам, Японците Скандират - Смърт на Олимпиадата и Олимпийците, Убили безброй от бедните японци - важното е едни да си въртат милиардите!
133
4
 
9
 
! Отговори
КОВИДиата 2021 преди 2 години
Гледайте в Интернет Живият Сигнал от Протестите срещу Олимпиадата, пардон КОВИДиатага, в Токио - Дисциплиниран Народ като Японците излезе на жестоки протести! Лицемерието е НеВероятно, Аз съм с Народа на Япония!!
132
5
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бизнес заработили си пачки с медалите мене кво *** топли туй :)))
131
4
 
22
 
! Отговори
До руския фен преди 2 години
Приятелю.. рускините направиха куп грешки и то фрапантни..не знам в какво са били по добри но не е било в худ.гимнастика .. в казачока и пиенето на водка сигурно са олимпийски шампион
130
8
 
6
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
Браво на Момичетата .Единствено ме разочарова името Иляна Раева .Такава гнус тече от нея и Плевнелиев .Тази жена е жена на Сираков , няма нищо общо с тези деца .
129
1
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Отново ще благодаря на момичетата, които ни направиха горди.първа почна А.Костадинова сребро,после Евелина Николова и Тайбе Юсейн бронз, и най хубаво за последните дни на Токио-Ивет Горанова злато,Стойка Кръстева -злато,ЗЛАТНИТЕ момичета- злато. Нека помним имената на тези сърцати български момичета, които въпреки условията не избягаха, а решиха да се борят за Българското знаме.
128
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито им благодаря нито ще се поклоня на подарен меда..Аз се срамувам.
127
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам че ще нацъкате минуси, но рускините бяха по -добри във всяко едно отношение.На нашите им дадоха медала ей така- само да не отиде в Русия.Грозна робота.
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жените ни дефилират на олимпиада,а мъжете на г.е.й парад.Браво момичета!Обичаме ви!
125
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме си мъжки момичета и женски момчета.Честито момичета!Гордеем се с вас!
124
3
 
20
 
! Отговори
родолюбец преди 2 години
Скъпи момичета благодарим Ви че ни накарахте да се гордеем че сме българи,желаем Ви успех и в бъдеще още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ
123
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова на Българския казан в Ада нямало дяволи, които да пазят.... Срам ме е от коментартие на някои субекти, които не бих могъл да нарека Българи.Днес България има своите наистина Златни момичета! ПОКЛОН за огромния труд, целязната психика и волята да постигнат не само своите лични мети, но и мечтите на милиони изстрадали Българи!Още веднъж, ПОКЛОН момичте! Радвайте се! Вие го заслужавате!
122
2
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Хора стига с вашите герб итн и прочие глупости!Поне тук не пишете! Осъзнавате ли, какъв ден е днес бе? Малка България победи най-голямата страна Русия2, и най-многолюдната Китай3, а знаете колко наливат в школите там!Тия момичета направиха невъзможното.Радвайте се и поне днес се усмихнете.Браво на тия деца, браво на всички медалисти,които ни просълзиха от щастие.България е горда и ви обича.Благодарим ви от сърце. Поклон
121
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов им построи газопровод, за да ни "легнат". Слава ГЕРП !