Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство
Обновена: 8 авг 2021 09:15 | 8 авг 2021 09:00, Камелия Цветанова
261
Грациите след победата: Сбъдната мечта за нас, едно чудо!
Снимка: БГНЕС

Гимнастичките от ансамбъла на България по художествена гимнастика бяха изключително щастливи след първия в историята златен медал за страната ни на олимпийски игри.

Още по темата

„Истинско чудо“, така определиха пред БНТ своето отличие Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Грациите ни успяха да се преборят за олимпийската титла с Русия и по този начин възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска се окичиха със златните медали за първи път в историята.

„В момента ни е много трудно да мислим, камо ли да говорим, това е една сбъдната мечта за нас, едно чудо. Не мисля, че се зарадвахме на вчерашното първо място, защото очакванията се вдигнаха още повече. Днес се радваме, че успяхме да изиграем съчетанията си още по-добре от вчера“, сподели капитанът Симона Дянкова.

„Може би като успеем да си съберем милите, ще намерим точните думи“, каза Лаура Таатс.

„Този медал е нашето чудо, благодарим на цяла България, на Илиана Раева, Весела Димитрова, Михаела Маевска, обичаме ви всички, всички, които ни подкрепят“, допълни Стефани Кирякова.

За момичетата предстои почивка, а след това подготовка за Световното първенство в Япония.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: медалгимнастички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 114. Ти каква националност си? Защо пишеш на български? Отивай си в Израел ако не ти харесва тук.
99
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** как се кефи на един златен медал а газо му в гоФна
98
3
 
7
 
! Отговори
До Само Питам преди 2 години
Не си интересен, напъни се малко повече и бъди по оригинален. Едно голямо брава за нашите момичета
97
6
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
БРАВО КРАСЕНЕ! БРАВО КРАЛЕВ!
96
21
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Аз само да попитам, понеже прочетох в заглавието думата грации но виждайки снимката на въпросните "грации" съвсем се обърках дали тази снимка към новината не е от някой кастинг за нов римейк на филма Дракула? Това вампирите ли са?
95
4
 
11
 
! Отговори
ДО 100 ЕМО преди 2 години
АМИ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕШЕ ДА ДАВА КРАСЕН КРАЛЕВ НА СЪД ТОЧНО ЗАРАДИ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА..... А СЕГА ЩЕ СЕ СНИМАТ ПЪРВИ С ГИМНАСТИЧКИТЕ..... ТОВА СЕ КАЗВА НАХАЛСТВО.
94
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. Момичето от Израел (б.р. Линой Ашрам) не е виновно. То просто стана оръдие. Имаше поръчение да бъде спряна хегемонията на Русия. Само преди половин месец победихме България на европейското. Трябва да се пише не на международната федерация, а директно на Томас Бах, защото бяха потъпкани олимпийските традиции правила, продължи тирадата си Винер.
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЮгоПедал кога малка сръбски с 47 медала на олимпияда като България в Сеул 88.. кажи малко човече.. на никой българин не му пука за сръбските палячовци вие сте просто територия на запад от България
92
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите на Винер и други подобни са типични за т.нар BAD LOSERS.Трябва да се поразровя и да видя колко от техните шампионки през всичките тези години получаваха златните медали след изпуснати уреди и други грешки, не са един и два подобни случаи!
91
1
 
13
 
! Отговори
Оооппсс преди 2 години
На "югославяните" не им обръщайте внимание ! Отклоненията им се дължат на конгенитален сифилис, наследство от Тито... Но албанското лекарство работи, а пък и на върбите има още място...
90
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките ни медалисти таман могат да сформират отбор на футбол. Само жените ни ще ни класират на голям световен форум, а както са тръгнали да печелят медали може и световни шампиони по футбол да станем докато "мъжете"от националния пият бира и мятат гюбеци в кварталната чалготека
89
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упражненията на българките бяха мръсни, допуснаха и леки грешки. За всяка свита ръка се отнема 1/10 от точката, а те имаха 7-8 такива. Съчетанията им не бяха трудни като нашите, темпото също. И визуално нашият ансамбъл изглеждаше по-добре, но не споря, някой може да харесва и българския ансамбъл. Второто им изпълнение беше по-добро от първото. Но за такива топки да отнемат на Русия половин точка е смешно. Момичетата могат да се утешават единствено с това, че не допуснаха грешки. Дина Аверина е просто герой. Вдигна патриотичния дух, защото всички видяха, че й откраднаха първото място. Момич
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо браво, поздравления момичета и ви благодарим за тези прекрасни моменти! Браво и на всички български спортисти, които се бориха достойно на тази олимпиада, за тези които бяха на крачка сега от медалите, но не успяха - горе главата, сигурен съм че след 3 години ще вземете своето!
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това означава, че Русия се прости с абонамента си за златните медали, които неизменно печелеше от Атланта 1996 насам, припомня sportal.bg. Състезание нямаше. От самото начало ни отнеха две точки. Как, защо? Без никакви видими грешки. Дори президентът на FIG определи изпълнението ни на музиката на Половецкие пляски като Болшой театър. Дори великият Игор Мойсеев (б.р. легендарен бивш съветски балетист и хореограф) е забавял музиката, а ние я използвахме в оригинал. И как завърши това? С такъв ужас, коментира Винер пред Матч тв.Упражненията на българките бяха мръсни, допуснаха и л
86
1
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Всички т.н. Югорепублики, особено сърбите имат исторически комплекси насадени от хилядолетия....за спорта да не говорим..Пак питам, къде на спортната карта е Северно Измислената държавица ?!
85
8
 
1
 
! Отговори
Югославянин преди 2 години
Айде Ганчовци,чао ви,чичо ви Хитлер се гордее с вас :)))
84
7
 
1
 
! Отговори
Отговорен преди 2 години
Да поздравим отговорния за този успех - г-н Красен Кралев.
83
1
 
6
 
! Отговори
Ха, ха! преди 2 години
До Югославянин А при вас простотията ви увеличава злобата! За какво трябва да злобеем ние? Хубави, лоши ,все пак сме на 29-то място по медали, а вие на 35-то! И в случая да говориш, че сме "инфериорни"/по- слаби/ е малко неуместно! Та при кой е злобата?
82
1
 
7
 
! Отговори
До югославянин преди 2 години
Какво да продължавам. Ти си изчезнал вид. Колкото и да си закърмен с юго клишетата как всички други са лоши, а вие велики Тито умря с него и Югославия.Продължавайте да се правите на велики.А иначе признавам на сърбите самоиронията.Сами си показвате *** и простотията по филмите при това забавно.Браво
81
1
 
7
 
! Отговори
До 92 преди 2 години
Ама ти наистина ли мислиш, че обиждаш някого ? :) Самия факт, че си избиваш комлексите на български, показва колко си жалък и дребен.. а радостта е за нас :)))