Рецептата Dnes: Панирани ябълки с ванилия

Лек плодов десерт
11 авг 2021 09:12, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Панирани ябълки с ванилия
Снимка: istock

Продукти:

600 г ябълки по ваш избор
150 г брашното
200 мл прясно мляко
3 прахчета ванилия
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне:
 
В купа комбинирайте млякото, яйцата, ванилията. Разбийте хубаво с помощта на миксер. След това добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте добре. Сместа не бива да е на бучки, а да е хомогенна. 
 
Ябълките се обелва, кучанът се премахва, така че като режете ябълките да се получат кръгчета с дупка по средата (както изглежда ананас от консерва). Трябва да са на по-тънки резени, около половин сантиметър. Ако ги напръскате с пресен лимонов сок, така няма да потъмняват, но разбира се не е задължително.
 
Всяко колелце ябълка се потапя добре в сместа и се пържи в дълбок тиган с достатъчно мазнина, която е хубаво загрята. След като колелцата станат златисти на цвят може да ги отделите в чиния върху домакинска хартия. Сервирайте с пудра захар, сладко, течен шоколад, сладолед и както ви харесва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
7
 
! Отговори
голЕм смЕх преди 2 години
Имат дупка в средата за да влезе в нея кУчанът!
2
2
 
6
 
! Отговори
хахахаххххх преди 2 години
кУчан????
1
2
 
4
 
! Отговори
150 преди 2 години
Защо имат дупка в средата?

Спонсорирани публикации