Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
9
 
! Отговори
Али баба преди 2 години
Всички афгани директно в USA при краварите! Нали са страната с неограничени възможности?!
288
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин! Българските "демократически" отрeпки почват да *** бръснарски ножчета.
287
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с руснак начело и дефицит на пясък в сахара може да го докара
286
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя дребен гей пък кой го базари за нещо я да си наляга парцалките и обичките в кремлин
285
8
 
2
 
! Отговори
България преди 2 години
с тези мързеливи комунисти скоро няма да се оправи!
284
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 2 години
Чудя се кое е по-гадно Ковид-19 или афганистански бежанци! Чумите ни заливат една след друга...И ние щем пингвини, да си ходят при мюслитата!
283
1
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До Анонимен346и колко самолетоносача построи Украйна???
282
1
 
24
 
! Отговори
полковник Колев преди 2 години
Не само президент Путин е наясно със ситуацията в момента с Афганистан и талибаните. Австриеца и Унгареца също са на неговото мнение и не искат афганистанци на територията си....има вече и други на същото мнение.
281
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МИЛИТЕ УЧЕНИ, ЛЕКАРИ, ИНЖЕНЕРИ И БАСКЕТБОЛИСТИ В ЗАРОДИШ - КЪДЕ ЛИ ЩЕ НАМЕРЯТ УБЕЖИЩЕ?? (
280
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин! Това е мъж - управленец. Не като разни евробабки и евроКейчета, маскирани и прпиемащи всичко *** с отворени обятия, крака и каквото друго могат да отворят.
279
6
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Пращай ги на Меркел :) клетите терористи и изнасилвачи ! Европа е сляпа ....чака заповеди от САЩ и ще се напълни с екстремисти ! След време може да се прехвърли близкия изток тук ! Къде е Хан Тервел сега да ги посрещне с меч , а не с хляб и сол и женска плът за добре дошли !
278
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До чукай БсП-ТО - ти гледай как америкамците спасяват - Сирия, Украйна, Ирак, Либия, Афганистан, България - смърт и разруха.
277
6
 
4
 
! Отговори
Вътю Т.Панчев преди 2 години
А бе афганците са наши хора , дайте два-три мильона тука че да се справим с мутрочалгомилиционерите
276
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците да си ги прибират всичките! Те са техни хора.
275
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На границата с Афганистан и Тджикистан стоят едни върли снайперисти и само да те заподозрат нещо-стрелят. Лично бях в Памир, та знам. И най-интересното, че е пълно с туристи германци, англичани и прочие, които си врат носа къде не им е работа.
274
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Впрочем знаете ли, че в ислямската държава Таджикистан е забранено да се носят бради и там всичко трябва да е светско. Нека им зле с техния "диктатор". Да, и не искат талибани на територията, въпреки, че от Афганистан ги дели една рекичка, която можеш да преплуваш кучешката. Хората са горди и независими и за по-малко от 30 години от гражданска война и разруха, изградиха държава и не искат афганистанци, но те ще дойдат у нас.
273
3
 
24
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Путин нищо не разбира ! Това са клети , мили , любящи бежанци ! Нищо че са само млади и здрави мъже ....нищо че са клали наред и гаврили с години наред .....
272
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма да ги пусне у тях си тия, ама ние с радост ще ги пуснем, по заповед на щуката. А между другото и Таджикистан няма да ги пусне. Те вече са на път за Германия.
271
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е в час за разлика от Меркел и подобните и.
270
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с мигрантите, което започна, ще ни докара големи беди в Европа. Млади, здрави младежи, поетапно нахлуват......Не виждам майки с деца, а само млади бойци......