Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 249 Ами, нормално е, тавариш, в САЩ се грижат за населението си. В Руслямистан са ваксинирани 20% и за трета доза може да стане дума някъде за 70тия рожден ден на диктатора. Вече даже не се и опитват да симулират загриженост, че копат по 7-800 крепостни всеки ден.
208
3
 
2
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Изобщо не ви трябват. Те сами ще си дойдат облечени като талибани. И пътьом ще вземат властта в Таджикистан, Туркменистан, Узбекистна, Киригзстан и Казахстан.
207
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СССР за 40 години видя сметката на запада и на капитализма. Навсякъде на запад животът винаги е бил мизерия за обикновения човек, с изключение на 30 добри години след ВСВ, когато изкуствено трябваше да поддържат по-висок стандарт от СССР, но 80те балона им рухна и от тогава западът навлиза във все по-дълбоки кризи. Разграбването на източния блок им даде малко въздух, но този път агонията е необратима. Западът и САЩ изтичат в канала, а пандемията никога няма да свърши за тях.
206
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джо Байдън призова цялата американска нация да получи трета буустър ваксина, след като CDC и FDA обявиха че имунитетът придобит от първите две ваксини отслабва с времето. Планът е всеки възрастен да получи трета буустър боцка осем месеца след втората боцка.
205
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 245 До колко време да чакаме "прогнилия Запад" да се разпадне, тавариш? Пак ли ще погребваме червената петолъчка докато чакаме "ей сега" да стане? :))))))
204
1
 
4
 
! Отговори
антитерорист преди 2 години
"Москва похвали талибаните" - това обяснява всичко. Това изречение изчерпвя всичко!!!
203
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да поддържа все още сравнително високия стандарт на живот "златният милиард" е принуден да печата пари от въздуха и да създава трилиони държавен дълг. Това води до обезценяване на активите му и до обезценяване на състоянието на всички, от лавкаджията до олигарха. Да престанат да печатат пари също не могат - ще започнат да се разоряват корпорациите. Имало златен милиард, а станал милиард длъжник в пред-банкрутно състояние. Една война може да оправи положението - Русия или Китай, или и двете, по-рано така и щяха да направят, но сега не може, Русия и Китай ще ги бият.
202
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне се намери политик имащ смелоста открито да каже "Царят е гол"!
201
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Альо запада Хахахахаа. Руснаците яко в момента продухват главите на мужиците с пропаганда, какви "спасители" на Афганистан са и колко са лоши американците. Виждам, че българските червени талибани са се заредили и те на амбразурите. Другаре, вие повече талибани или повече северноазиатци се чувствате?
200
4
 
16
 
! Отговори
нормален преди 2 години
единственият нормален политик
199
4
 
22
 
! Отговори
Альо запада преди 2 години
Ако бяхте слушали чичко Вова сега нямаше да сте затънали в този батак! Още не е късно да наведете смирено глава и мрънкайки да поискате я съвет, я помощ от този мъдър чиляк. Восток дело тонкое.
198
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Путин! Истински държавник!
197
1
 
9
 
! Отговори
хахахахааа.... преди 2 години
Добре дошли в България.....
196
3
 
6
 
! Отговори
Нас преди 2 години
Ще ни залее мигрантски поток от гръцки антиваксъри. Вече не ги пускат и на улицата.
195
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците не са си тръгвали оттам ...
194
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно така
193
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Путин. Те в Москва такива си имат достатъчно.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. 225 "Как е смъртността?" Като навсякъде, където има застаряващо население и хора с лоши здравни навици.
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 224"Странно, аз написах на английски "Кабул" "снимки" и "1970" и ми излязоха" - намерих, благодаря!
190
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да му мислят тия държави които си ги прибират, че им отделят и ресурси по подходящи от на собствената им нация, за да живуркат те по добре

Спонсорирани публикации