Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
25
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
руските талибани и авганските талибани са братски азиатски народи.Редно е Путин да им помогне.
188
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - а как е при демокрацията и американското партньорство, има ли достатъчно гробища за измиращите в членката на ЕС и НАТО? Как е смъртността?
187
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия 25 милиона души са мохамедани, афганистанците ще се чувстват перфектно в Москва където се намират двете най-големи джамии в Европа. Могат да си наемат хрушчoвкa или друг тип панелка от която лесно да ходят да празнуват Рамадан и други мюсюлмански празници.
186
12
 
1
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан,Не вярно гьобелси
185
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 227 "добре де, разбрахме" Нищо не си разбрал ТИ ЛИЧНО и нямам съмнение, че още днес утре ще продължиш с нещата, които си писал тук вероятно десетки хиляди пъти. Колко жалко е да съществуваш по такъв начин, вместо да направиш нещо смислено с живота си?
184
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ви бърка много дълбоко на русофобите, боли а? Xpaчат злоба и пяна им излиза на устата.
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Само посочих неадекватността на написаното от теб." - добре де, разбрахме, че си на запад, не е нужно да ми пишеш дълги обяснения и да ставаш още по смешен, успокой се. Но ако ти се пише, продължавай да ръсиш мъдростите си и си остани със здраве.
182
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 225 "пич, я дай линк, че точно тези не мога да ги намеря." Странно, аз написах на английски "Кабул" "снимки" и "1970" и ми излязоха.
181
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 189" в нета има снимки от афганистан от 70те години, , жени с къси поли в Кабул, " - пич, я дай линк, че точно тези не мога да ги намеря.
180
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 219 "Русия никога не е била цивилизация" Много точно казано. Русия винаги е била една кретаща след западната цивилизация държава и копираща всичко хубаво оттам, но поради това, че няма естествен процес на достигане до. тези постижения, всичко е като македонски централен площад - яко фасада от стиропор, зад която се крие мизерия и примитивизъм. :))))
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Аз вече съм "на Запад" - не се съмняваме, не се съмняваме, че си на запад, но за да се увериш и ти че си на Запад, напиши го още няколко пъти.
178
5
 
4
 
! Отговори
Т преди 2 години
Браво точно и ясно ,но имат голяма нужда от хора в Сибир
177
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - "Има едни 7-8 милиона (като броим и тези зад граница), които живеем норамално" - да, прав си, 8 милиона българи живеят добре при американското партньорство и демокрацията, само проcтите и некадърните живеят зле.
176
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 218 "може ти така да мислиш, защото си мечтаеш за излизане на запад да станеш свръхсъщество, но кой се интересува от твоите мисли, продължавай да ръсиш "мъдрите" си коментари от "запад"." Нещо се обърка. Няма как да си "мечтая за излизане на Запад". Аз вече съм "на Запад" :))))
175
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са изостанали и пpимитивни и това винаги е отблъсквало интелигентните хора. Русия никога не е била цивилизация, Русия винаги е била догонваща и страдаща от собствената си посредственост. С какво руснаците са по-различни от афганистанците? Едните се кланят на Мохамед, а другите на Путин.
174
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - може ти така да мислиш, защото си мечтаеш за излизане на запад да станеш свръхсъщество, но кой се интересува от твоите мисли, продължавай да ръсиш "мъдрите" си коментари от "запад".
173
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 216 "Точно това заслужават тyзeмцитe." Това заслужават ***. Има едни 7-8 милиона (като броим и тези зад граница), които живеем норамално, защото сме заслужили повече. Както стана дума - кой каквото е заслужил! :))))
172
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Правилно, всеки българин получи ТОЧНО това, което му се полага." - точно казано, за 30 години западно партньорство и демокрация 2 милиона измряха от мизерия, други 2 милиона мият улиците и пpocтитуират на запад, страната е първа по смъртност в света, икономиката нула, цели райони са обезлюдени и пустеят. Точно това заслужават тyзeмцитe.
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 213 Явно си мислиш, че хората на Запад са някакви свръхсъщества, които не участват в такива коментари. Освен, че си комплексиран, си и в грешка. :)))
170
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - те човеците които живеят на запад си нямат друга работа освен да клечат постоянно в интернет да пишат "мъдри" коментари.