С какво да заместим яйцата в различните рецепти?

Храни, подходящи за растителни заместители на яйцата
Обновена: 1 сеп 2021 21:23 | 1 сеп 2021 19:14, Илияна Николова
1
С какво да заместим яйцата в различните рецепти?
Снимка: istock

Всяка храна се явява съставка в определени ястия. Яйцата са един от най-широко използваните продукти в редица рецепти, особено за печива. Някои хора обаче не могат или не желаят да консумират яйца по някаква причина. Ето защо те се нуждаят от заместители на яйцата, за да изпълнят любимите си рецепти без да нарушат вида и консистенцията им. 

Ролята на яйцата е да бъдат слепващ агент в редица рецепти. Те добавят влага в печива, ястия, сосове. Правят ястията по-сочни. 
 
Вярно е, че нито една храна не може да замести напълно друга, но пък може максимално да се доближи до качествата ѝ, за да я замести адекватно. 
 
Съществуват някои алтернативи на яйцата, които могат да се използват успешно като техни заместители в редица рецепти. Те имат подобни слепващи свойства, които наподобяват тези на яйцата и могат да играят роля на свързващ агент.
 
С кои храни можете да заместите яйцата в приготвянето на различни ястия?

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Ъ преди 2 години
Хаха, мишмаш, мусака или баница без яйца!Ние сме българи!

Спонсорирани публикации