Сноудън за срива в мрежите: Светът става по-здравословно място

Facebook отрече да има теч на данни
5 окт 2021 14:50, Анисия Иванова
41
Сноудън за срива в мрежите: Светът става по-здравословно място
Снимка: БГНЕС

Светът стана по-здравословно място в резултат на мащабния срив на Facebook, каза бившият служител на ЦРУ Едуард Сноудън. „Facebook и Instagram загадъчно спират и един прекрасен ден светът става по-здравословно място“, написа той на страницата си в Twitter.

В понеделник потребителите на Facebook, Instagram и WhatsApp по целия свят съобщиха за масови прекъсвания на услугите. На този фон имаше съобщения и за проблеми в работата на Telegram, Twitter, Google и TikTok.

Още по темата

Според уебсайта Downdetector, който следи прекъсванията на популярни интернет ресурси, потребителите на Facebook, Instagram и WhatsApp в различни страни са се оплакали от мащабни сривове в услугите. Повечето от сривовете са докладвани от потребители от САЩ и Великобритания, както и от Канада, Нидерландия, Германия, Италия, Франция и други страни.

След мащабния срив на мрежата Facebook съобщи, че няма теч на потребителски данни.

Спирането на мрежата стана късно в понеделник и продължи тази нощ, за почти 7 часа потребителите нямаха достъп до профилите си. Причината - неуспешни актуализации на рутери, които координират обмена на трафик между центровете за данни.

"Нямаме доказателства, че има теч на потребителските данни в резултат на срива“, се казва в съобщение на главния офис на мрежата в Калифорния.

„Нашите инженери установиха, че промените в конфигурацията на основните рутери, отговорни за координирането на мрежовия трафик между центровете за данни, са довели до нарушаване на комуникацията между рутерите“, съобщават още от офиса на компанията. Ефектът на тези проблеми е бил каскаден и това е довело до срив, съобщава БГНЕС.

Социалната мрежа Facebook е основана през февруари 2004 г. от 19-годишния американски студент Марк Зукърбърг. Централата се намира в Менло Парк (Калифорния). Facebook притежава също услугите Messenger, WhatsApp и Instagram.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
30
 
! Отговори
Джеймс ВаЛчер преди 2 години
Ти гледай ако ни прасне една слънчева буря кво ши става - не само инстаграми и фейсбуци, нема да имате интернет, че и ТОК нема да имате. Да ви видя тогава от къде ше намерите яйца и мляко, дето ако хванете кравата за Бозката сигурно ще се разревете, разнежени женчовци, камо ли да заколите едно пиле за супица.
10
2
 
28
 
! Отговори
Heheheh преди 2 години
Смятай. Абе видях вчера че нещо не ми зарежда и ми седи сив екран, па си рекох за кво ли го държа тва бъгаво приложение в телефона си - хванах та го изтрих със все месинджъри и инстаграмища. Аман!
9
4
 
36
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Верно са вредни, младите, които растът с тях са много облъчени и не могат да си говорят.
8
1
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
В такава помия като Facebook никога няма да вляза.Жалко, че има толкова много *** по света!!!
7
3
 
38
 
! Отговори
Нато на тор! преди 2 години
фейса е задна врата на ЦРУ!Бойкотирайте ги !
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там инжинерите им аматьори ли са че са допуснали да се получи срив на системата. Пак лъжат като дърти мънгожеровци. Някой ги е хакнал здраво затова 9 часа не работеха системите.
5
0
 
46
 
! Отговори
Марк Зъкърбърк преди 2 години
Лично се извинявам на г-н Слави Трифонов ,за срива на Феисбук на 4/10/2021г ,за около 6 часа ,през които той не е успял да поддържа връзка със суверень!!!
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много се радвам за тях. Аз не ги ползвам . Само облъчват хората с реклами и полит пропаганда от запада. Преди поне не бяха толкова политизирани и имаше някаква свобода.
3
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалните мрежи са за да ловят рибата.
2
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко послъгаха отново. Компания, като ФБ едвали не знае, как се прави ъпдейт,че да сбърка нещо за 7 часа... имало е сериозен инцидент и сега го замитат с усмивка пред медиите. Като всеки път
1
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Живково време нямаше никви проблеми със социалните мрежи..съсипаха я тая държава

Спонсорирани публикации