Орбан: Няма да напускаме ЕС, но в Унгария бракът е между мъж и жена

"Съюзът трябва да бъде реформиран, а целта ни е да постигнем промяна"
162
Орбан: Няма да напускаме ЕС, но в Унгария бракът е между мъж и жена
Снимка: БГНЕС

Унгария няма да напуска Европейския съюз, но ще се противопостави на опитите на Брюксел да подкопава суверенитета й, заяви министър-председателят Виктор Орбан пред своята партия ФИДЕС, предаде Ройтерс.

Орбан, който за първи път от повече от десетилетие се изправя пред оспорвана надпревара за парламентарните избори догодина, беше преизбран за председател на своята партия.

"След комунистическата бюрокрация . . . не искаме нови диктати, този път от Брюксел", заяви Орбан пред партийните делегати, като добави, че Унгария ще отхвърли западния либерализъм.

"Ние няма да се откажем от правото да защитаваме границите си, да спираме мигранти... ние настояваме, че в Унгария бракът е между мъж и жена, бащата е мъж, а майката е жена... и че трябва да оставят децата ни на мира", каза той.

Според него ЕС трябва да бъде реформиран, а целта на Унгария е да постигне промяна, не да напуска общността, към която се присъедини през 2004 г.

"Ние въобще не искаме да напускаме ЕС, те не могат да се отърват от нас толкова лесно", заяви Орбан.

"Искаме да запазим суверенитета си и не искаме да се окажем в съединени европейски щати вместо в интеграция", каза той.

На изборите догодина Орбан ще се изправи срещу обединен фронт от опозиционни партии, включващ социалистите, либералите и бившата крайнодясна, а сега десноцентристка формация "Йоббик".

Шестпартийната коалиция е оглавявана от Петер Марки-Зай - католик консерватор, кмет на малък град и баща на седем деца, който изглежда, че въплъщава традиционните ценности, открито защитавани от Орбан, и е смятан за силен претендент.

Орбан, който е на власт от 2010 г., представя себе си като защитник на унгарската културна идентичност срещу мюсюлманската миграция в Европа и пазител на християнските ценности срещу западния либерализъм. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още по темата: УнгарияВиктор ОрбанЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
1
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
До Джони Кейдж 144. А спри малко с глупостите си за Германия.Сигурно не си посещавал тази държава...или си работил .....?
128
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сравнението ти е повече от грешно, педофилите и зоофилите извършват противозаконна дейност, ако две жени искат да спят една с друга по взаимно съгласие, няма законова забрана това да се случи. По същата система и алкохола е легален в момента, нищо че е наркотично вещество, 60% от Българите пият и за това е легален.
127
3
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
До Анонимен "не мисля, че е редно 30 хил граждани да бъдат ограничени."Аз мисля,че на тях им трябва една лечебно-интензивно-трудова терапия в съчетание с хормоно-терапия,генна терапия ,както и медикаментозно лечение.Предполагам,че по тази измислена статистика трябва да се признаят правата на педофилите,купрофилите,геронтофилите,некрофилите,зоофилите и още ред други перверзии. С много системен,тежък труд в трудово -оздравителни санаториуми те ще бъдат излекувани
126
2
 
10
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
ОРБАН е прав, преди имахме СИВ, сега имаме ЕС и ЕК !!!__ЕС не е единна държава и не трябва всички решения да са задължителни, вскяа държава трябва да има определен суверенитет !!!___ЕС си затваряха очите за деянията бокови, но искат да ни наложат джендързиъм - НЕ, НЕ и НЕ !!!__NO PASARAN !!!
125
2
 
14
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
"не искаме нови диктати, този път от Брюксел", заяви Орбан пред партийните делегати, като добави, че Унгария ще отхвърли западния либерализъм."Ние няма да се откажем от правото да защитаваме границите си, да спираме мигранти... ние настояваме, че в Унгария бракът е между мъж и жена, бащата е мъж, а майката е жена... и че трябва да оставят децата ни на мира", каза той."На Европа са нужни повече такива държавници,а не евроТейски политици
124
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В световен план без значение от това дали държавата е западна, от близкият изток, или ориента, процента на хомосексуалисти е винаки от порядъка на 4 до 6% от населението. Толкова е в Калифорния толкова е и в Турция. При такъв процент да си хомо се възприема за част от нормата макар и в не голям процент. В България това са около 30 000 души. Горе долу колкото е цял Самоков. Граджданският брак, има единствено административна функция, и не мисля, че е редно 30 хил граждани да бъдат ограничени.
123
0
 
12
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Сега всички ЛГБТ ще напуснат Унгария. Каква загуба!
122
4
 
16
 
! Отговори
Джони Кейдж преди 2 години
Франция е наложница на Германия от 1941г. насам. Германия иска да подчини цяла Европа, но удари на камък с висшеградската четворка. Германия е вбесена и фрустрирана от Полша и Унгария, които отказват да им се подчинят. Тук си проличава немската злоба и хищничество. Нацисти.
121
2
 
23
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Точно и вярно казано. Който с който иска да живее, проблем няма. Но да се случват такива извращения, като брак на мъж с мъж и на жена с жена, не съм съгласен.
120
1
 
28
 
! Отговори
истината преди 2 години
ДА! КАТЕГОРИЧНО ПОДКРЕПЯМ! ПИСНА МИ ОТ Г.Л.У.ПО.СТИТЕ НА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ!
119
2
 
21
 
! Отговори
До плюещите Орбан преди 2 години
Нормално е мъж и жена.А вие какво искате , да се ожените за коза или да се омъжите за тапир ?
118
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От това изказване струи объркана и несвързана мисъл. Нямало да излизат от ЕС, ама в Унгария бракът бил едикъв си. Каквао общо има едното с другото? Нерде Ямбол, нерде Стамбул.
117
0
 
4
 
! Отговори
До 140 преди 2 години
Трябва да си голям несретнико, за да задаваш толкова глупав въпрос в 6:15 сабалам! Пpocт ***!
116
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се събират каквито искат, но да не го наричат брак а примерно съвместно съжителство или там каквото си искат.
115
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И много правилно, и най вече принципно.
114
2
 
17
 
! Отговори
Ердоган преди 2 години
Показа толеранс като тури фон дер лайен на кушетката при визитата и в Турция, а премиера на люксембург(хомо) ако беше там сигурно щеше да остане прав. Не съм мюсюлманин, но в някой отношения Ердоган просто кефи.
113
8
 
6
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Орбан е истински лидер - до момента е с две ваксини на Пфайзер и заяви, че в края на ноември ще си сложи бустерна игла! Пример за отговорен човек и държавник! А нашите управници, дори не са написали в сайтовете си с какви ваксини са!
112
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да напуснете Орбане, нищо няма да изгубите. Само може да спечелите! И внимавай да не се самоубиеш изненадващо, примерно в самолетна катсастрофа.
111
3
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Браво! Близостта на руският и унгарският народ, допринася за разума! Но каква е ползата на Унгария от ЕС? Чиновници и заробване на държавата със санкции и заплахи? Време е Унгарците като единствените разумни в Източна Европа, да вземат правилни мерки и да се пресъединят към ноеата сила и да станат Унгарска Республика, в състава на Руската Федерация, подобно на Беларус! Това ще им даде пълна независимост от Сащ и Ес! Дано и ние ги последваме после!
110
0
 
5
 
! Отговори
ще го помнят преди 2 години
Вива Орбан!

Спонсорирани публикации