В Русия готвят забрана за шофиране на стари коли

Средната възраст на автомобилите е 14 години
24 дек 2021 20:33, Анисия Иванова
52
В Русия готвят забрана за шофиране на стари коли
Снимка: Pixabay

Властите в Русия подготвят постепенна забрана за шофиране на стари автомобили в страната. Тя ще бъде подкрепена от стимулиране на търсенето и продажбата на нови превозни средства, заяви министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Според него готвеният мораториум в комбинация с държавна подкрепа ще стимулира растежа на вътрешния пазар. На първо време забраната ще се отнася само за камионите и градския транспорт, а след това ще засегне и автомобилите.

Проблемът с остарелия обществен транспорт е особено остър в някои региони на страната, като на места ситуацията е "трагична“ и е нужна пълна промяна на автопарка. Средната възраст на автомобилите в Русия е 14 години, но в някои райони като Далечния изток достига 22 години. Освен че замърсяват повече, тези превозни средства стават причина и за много пътнотранспортни произшествия.

Според анализа на агенция "Автостат" само от началото на 2021 г. в Русия са регистрирани почти 3 милиона превозни средства на възраст над 35 години. Това е почти 5% от общия автопарк в страната.

Още новини четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега и у нас! Всички таралясници на трупчете у дома и по тророарите!
35
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Съвсем случайно попаднах на статистиката за продадени нови коли в Русия и се оказа, че са двойно повече отколкото в България пресметнато спрямо населението. Гледай ти,бедните руснаци! Все пак, може би ги водим по закупени стари коли, у нас няма мито за такива, докато в Русия е горе-долу такова, каквото беше преди 2007 у нас.
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците вместо да си развиват регионите на собствената държава се чудят къде да отидат да превземат и да оберат на готово нещо. 70% от населението им живее в бедност.
33
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
До до пепи Я виж какво пише - средна възраст на колите е 12 години и 8 месеца . И нараства от кризата 2008 година . Явно си гледал данни за област Мадрид 2006 година . Или за таксиметровите коли . Vida media de un coche Según los datos que maneja Anfac, la edad media del parque de vehículos en España es de 12,65 años, que ha ido creciendo de manera constante desde el comienzo de la crisis en 2008
32
1
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
нашенските "преуспели" комплексари да им продадат старите X5 ,i Аудита и Мерцееси
31
1
 
4
 
! Отговори
зелено преди 2 години
В Русия забраняват шофирането.
30
5
 
10
 
! Отговори
Ами така е.... преди 2 години
.... Никой не купува новите им бракми....... А ЗА ЗАПАДЕН АВТОМОБИЛ , НЯМАТ ПАРИ---СЪС РУСКИ ТАПЕТНИ КОПЮРИ, НЕ СЕ КУПУВА НИЩО.... ХАХАХААА....
29
2
 
12
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 2 години
.... ЩОТО НИКОЙ НЕ ИМ КУПУВА, НОВИТЕ РУСКИ ТРАЛЯСНИЦИ.... ХАХАХААА....
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво замърсяват старите автомобили бе, един изригнал вулкан в Чукотка изкарва в атмосферата повече вредни емисии от всички автомобили в Русия за 7-8 години !
27
7
 
6
 
! Отговори
Кьосев преди 2 години
Ако отидеш... примерно в Новорусийск... Ще ти е трудно да видиш стар автомобил!)
26
7
 
16
 
! Отговори
Голф 1 преди 2 години
Да се забраняват коли над 35 години като задължително държавата да ги изкупува и компенсира както изплаща нова кола на гражданите поне на 89% а тези, който много философствт могат да дойдат да ми го посмучат!!
25
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе те руснаците и без това пътуват на танкове из Европа.Е сега са налазили Украина,после ще налазят Литва,Латвия,Естония.После Полша и така докато пак си направят социализъм.СССР се завръща и някой трябва да пазарува Жигулатори и Москвичи.
24
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия бедняци нямат пари за водка, камо ли за нов автопарк :)))
23
11
 
22
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Вече се вижда разликата в Стандарта ЕС и Русия - В България средната възраст на автомобил е 19 години .В статистиката се включват Крадени и Служебни Автомобили на Бивши Партийци .
22
3
 
6
 
! Отговори
браво бе юнаци преди 2 години
прочел заглавието и ръси тъпотии, уж коментар.
21
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личните автомобили скоро няма да ги забранят. Това е абсолютно неосъществимо, както в Русия така и където и да е другаде по света. Ще забранят старите служебни автомобили това е осъществимо. И ще се случи не само в Русия, но и по целия свят. Впрочем, точно в Русия наскоро отмениха задължителните годишни прегледи на личните автомобили. Защото отлично знаят, че се провеждат формално. У нас кога?
20
3
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
А у нас - Москвичите нямат спиране...
19
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите сега сучат от пръстите само и само да измислят някоя простотия, която евентуално би смекчила факта, че Русия е страна от третия свят. Ми не става, другари. Всички знаем какво е положението.
18
10
 
15
 
! Отговори
Хм преди 2 години
14 години средна възраст? Не ми се вярва, при условие, че в БГ е 18 години. Дори в САЩ е от 12 до 17 г за отделните щати.
17
5
 
38
 
! Отговори
Павел преди 2 години
Аз карам трошки за по 1000-2000лв. Върви две-три години и каквото и да се повреди я хвърлям на вторични, донаждам пари и вземам друга. Имам пари за нова кола, ама не виждам за кво ми е. Докато мога, ще карам само кошници. Нито ми пука, че някой ще я надере на паркинга, нито я мисля. 200лв застраховка и 50лв преглед.