Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена

Решението е взето от австралийския министър на емиграцията
Обновена: 14 яну 2022 10:43 | 14 яну 2022 09:12, Елка Василева
426
Джокович ще бъде депортиран, визата му е отменена
Снимка: архив, БГНЕС

Тенисистът номер едно в света Новак Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Решението за това е взето от австралийския министър на имиграцията Алекс Хоук.

Визата на Джокович е отменена. „Отказът се основава на това, че решението е от обществен интерес“, каза министър Хоук, цитиран от медиите в Австралия.

Още по темата

Последната капка, която е преляла чашата /за решението на австралийския министър/, е било съобщението на Джокович в Инстаграм от тази сутрин, в което той признава, че през декември е отишъл на насроченото интервю с френски журналисти, знаейки, че е заразен с COVID-19, пише сръбската преса.

Очаква се световният номер 1 да обжалва и този път.

Все още не е ясно дали той ще може да се бори за рекордна 21-ва титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

По-рано самият Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия.

Премеждията на носителя на 20 титли от Големия шлем започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви ден преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус, припомня bTV.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран. След няколко дни размисъл министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация с теста на сърбина. При проверка той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още по темата: Новак Джокович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
14
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Има справедливост и това нека да бъде за урок на Ноле. Най- добре да се отказва вече да играе тенис и да си пише мемоарите. Радвам се, че натриха носа на Конската глава. Натриха носа и на антиваксърите. За много години!
319
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще загубят, но политиците в австралия и организаторите на турнира - повече. Джокович ще си намери къде да спечели и пари и слава, не че му липсват, даже в конкретната ситуация пак печели уважението на всички със здрав разум.
318
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Закони ,закони, ама фашистки ? Демокрация ли ?
317
7
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Ако Джоката още се мотка в Австралия ще изпусне протеста на Възраждане
316
13
 
24
 
! Отговори
до 337 преди 2 години
Само доказват, че вече в света няма да е важно кой е най-добрият тенисист, а кой е най-голям конформист. Купата им вече няма никаква стойност. Опорочиха Големия Шлем.
315
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие не разбрахте ли че от вас нищо не зависи и вашето мнение е безпредметно. Коментирането е безмислено о никой не го интересува.Министъра е взел еднолично решение.
314
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тове е водеща новина по националната телевизия.Защо занимават хората с тая чалгаджийска особа.Хората имат закони,балканските номера не минават .Както казаха от Австралийското правосъдие - Ще гледате Джокович друг път..
313
9
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
"За това неразбирателство тенисистът обвини агента си". Що за ла.йно трябва да си да топиш човек от собствения си екип! Ако си мъж поеми си отговорността!
312
28
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Браво на Ноле само така.Човека им показа как трябва да се държи един мъж.А не като 99 процента от политиците с лакираните нокти.
311
18
 
16
 
! Отговори
mne преди 2 години
Браво за решението. Аз пък се чудя на Ноле, като ще лъже, защо не си извади фалшив сертификат, че се е ваксинирал. Надали някой щеше да заподозре. С неговите милиони съм сигурна, че всеки един лекар в Сърбия щеше да му го издаде. Или почти всеки.
310
32
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , адмирации за Австралия , с това доказват , че Голям шлем неслучайно е там!
309
18
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В такива демокрстични дтрани ксто Кенгурото балканските хитри номерца не минават тоеа трябва да го запомните и в други наидтина работещи демокрацията страни не гояоря за краварите те нямат нищо общо с демокрация
308
8
 
18
 
! Отговори
Ако преди 2 години
джокера беше чаахкинче на 87 позиция по тенис ,шяха да го ексулсират веднага . Но нали е богопомазан, при толкова нарушения и толкова адвокати , още не са го върнали.
307
7
 
24
 
! Отговори
тоя преди 2 години
лъже повече от североМаке.
306
24
 
24
 
! Отговори
??? преди 2 години
Австралия е тоталитарна англо-сакси система за каторжници... Правилата им са от там, Министръра (тоест Бюрократа) можел да отменя решенията на съда им.... Тогава за какво е тоя съд??? Пращайте австралийските бюрократи за съдии и свършвайте позорния цирк ...
305
24
 
14
 
! Отговори
човек преди 2 години
Ако си г*й може да участваш? Ако си нарк***н можеш да участваш? Ако си спинозен можеш да участаш?Но ако нямаш ваксина и си здрав не можеш?Да си живеят на този остров и да се наливат до припадък акто го правят щом това е щастието им, но това което съм видял от австралииците като поведение е отвратително.
304
17
 
29
 
! Отговори
До 292 преди 2 години
"Браво. Хора с достойнство и закони." - Там е работата, че човека, на когото и да не му харесва, не е нарушил никакви закони. Има административно нарушение за грешни данни в декларацията за влизане, но съдът реши че те са законово нарушение и не са решаващи за това да му се даде виза.Аплодирайте Австралииците ако смятате че са прави да раздават "морално правосъдие", но това не е върховенство на законът, а отмъщение на тълпата.
303
21
 
7
 
! Отговори
Весо преди 2 години
Аз му се кефя. В спорта всичко е позволено. И *** вкараха даже.
302
9
 
12
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Три месеца след заразяване с Ковид ПСР тестовете са положителни. Защото остатъците от РНК са все още в носоглътката. През този период се правят само латерални тестове, тъй като протеините се изчистват по-бързо. Фактът че е имал отрицателен ПСР тест две седмици след положителния навеждат на мисълта че първият е бил фалшив с цел да се уреди с медицинско изключение за турнира.
301
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОПА сега ще има мачкай Гришоооо, ако 3457 в света не му свети маслото в 1 кръг :))))

Спонсорирани публикации