Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?

Руското чудо все пак може да продължи да се състезава
10 фев 2022 16:00, Нели Христова
174
Драма в Пекин: Какъв допинг е взела Камила Валиева?
Снимка: БГНЕС

Случаят с Камила Валиева, 15-годишната звезда на фигурното пързаляне, продължава да е тема №1 около Олимпиадата в Пекин.

Още по темата

Руските медии следят всяка крачка на момичето, което изуми с първия в историята четворен скок при жените в понеделник, в отборната надпревара.

Валиева е уличена в използване на субстанция, попаднала в списъка на забранените, твърди медията "Inside the Games". От МОК или руската делегация още няма потвърждение, но забавянето на награждаването от състезанието с цели три дни ясно говори, че проблем има.

Според "Sports.ru" има доста мистерии около пробата на Камила, за която съобщават публикациите от сряда вечер.

Първо, допинг тестът е направен през декември, а не по време на игрите в Пекин.

За това руското издание съобщава, позовавайки се на човек от отбора по фигурно пързаляне. Защо резултатите се виждат сега, ако в тях има нещо нередно? И ако има наистина, как Валиева е допусната до игрите?

Докато Валиева тази сутрин се появи на тренировка, снимана от десетки камери на руски и световни телевизии, притеснена и объркана, един от водещите спортни доктори на Русия обясни и какъв препаратът, за който се твърди, че е "светнал" в пробата на момичето.

"Триметазидин или Предуктал (търговското название) е отдавна забранен и в списъка - казва Валентин Белявски, който е бил лекар на футболни и волейболни отбори, както и на такива по бокс, гребане и т.н. - Известно е и изключвам да е дадено на състезател съзнателно. Няма как да не се види при проба. Ние имаме същият продукт тук, в Русия, и се казва милдронат. Триметазидин се прави във Франция.

Това е кардиопротектор, метаболик. В спорта го дават на хора с притеснения за сърцата. Като цяло той дори не е допинг в смисъла, че повишава възможностите и представянето на някой спортист. По-скоро е "аптечен допинг" - влиза по някакви критерии в списъка, седи си там и това е. Няма как да подобри резултат на спортист.

И преди са хващани състезатели с него, но в далеч по-тежки и изискващи спортове като гребане, например. Там наистина има притеснения за сърцето на състезател. А ако е взиман в извънсъстезателен период, както се твърди при Валиева, направо е необяснимо.

Има и нещо друго - аз знам как работи антидопинговата агенция. През декември отварят проба А, ако е положителна или съмнителна, до дни отварят проба В. Ако е отрицателна, пак отварят тест В, но може да не е веднага. Това е и единственото обяснение за смута сега - ако тогава пробата на състезателката е била наред, а сега са отворили по някаква причина втората и има следи от нещо нередно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като бяхме 16-та съветска республика/ не че сега не сме/ и нашите спортисти ги тъпчеха до капата..
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама Гришо верно,ли мандръсал Серина навремето!?Или само приказки.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един виждал навремето Йорданка Донкова на Белмекен с брада.Друг разкаваше ,че Стефка тласкала 120кг.щанга.А пък трети разправял,че в организма на Дафовска били открити някакви"смущения"(?).Казали,че куче я било ухапало.А пък Иван Абаджиев обикалял кланиците и хранел щангистите с тестиси от бикове.Такива ми ти работи
86
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво значение има следа от някакво лекарство през декември за олимпиадата? Освен пропагандното значение срещу Русия?
85
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали пък няма да се окаже проба от родилното, като е била на едномесечна възраст. Може би още тогава коварно родителите са й дали лекарството, за да спечели след 15 години олимпиадата, ама на антидопинговата агенция тия номера не минават, те следят руските пеленачета.
84
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак скроили номер на тия руснаци, бре, бре много завистливи тия западняци, нищо, че този спорт на Запад, особено в САЩ е силно непознат!
83
6
 
22
 
! Отговори
Статистик преди 2 години
На сайта на МОК има списък със забранените медикаменти. А там е дори обикновеният аналгин! А всъщност цялата тази работа намирисва на поръчка. Значи - Серина Уилямс може да зоби анаболи съвсем законно, а другите ги бастисват за нема нищо?
82
10
 
26
 
! Отговори
ясно е преди 2 години
След като е рускиня и да не е вземала ще и намерят допинг. Работата е ясна. А американците чисти като сълза. А Карл Люис???
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Натовеца Много се засегнах от огнените ти думи и пих 2 диазепама.
80
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Открай време спорта е на допинг.Дават им какво ли не.Преди време наши щангисти използваха Пирацетам и тогава май не се считаше за допинг.Иван Абаджиев беше химик по образование,нали?Имах съученик щангист който се оплакваше,че ги тъпчат с шепи лекарства.Всички "зобят",но някои ги хващат!
79
10
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
пределно ясно е че това е поредната хибридна атака на западните нечистиви сили газ пикат от Руските триумфи ,нека да полудяват западните мизерници от злоба!Как бе как след като печели златото изведнъж се оазва положителна проба ,хептен на олигота ни правят !Американски боклуцииии!
78
0
 
6
 
! Отговори
Алоу преди 2 години
До АнонименМоля,моля оня дзвер Серина Уилямс НЕ е била гадже на Г.Димитров!Само я е опънал веднъж,да докаже че може.Верно може,щото тя после цяла година го следеше да му носи мед(знаете приказката).Изобщо Григор и в тениса ако се стараеше колкото в се*кса,Отдавна да е номер 1!
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
103 сега медиите ти виновни и то пак руските. Вземи се прегледай. Да не се окаже че си бременен откак руснаците са ти разпорили задникa, който имаш за глава.
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 104 Ще хейтя. Нали знаеш докато има гoвeда ще има и касапи.
75
2
 
12
 
! Отговори
ира преди 2 години
Камила е прекрасна, браво! А пропагандата си е в пълна сила...
74
0
 
0
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
Сега карате мме да пиша простотии..
73
3
 
16
 
! Отговори
Joko преди 2 години
Съгласно правилата на Световната допингова агенция, на малолетни ( под 16 г.) употребили допинг НЕМОГАТ да се налагат наказания и да се разгласяват резултатите от тестовете ! Казано по друг начин сега РОК може да съди агенцията за нарушаване направилата.
72
3
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Пак дразнят чичо Вова,ама няма как,обещал е на другаря Си-никаква война по време на Олимпиадата!После може.Ако го ядосат достатъчно,току виж изгоряла Аляска заради Валиева.Както Крим заради Кабаева.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Китай явно не са допуснали агентите на ФСБ да пробият дупка в стената за да стигнат до пробите за да ги подменят както в Сочи и нещата се размирисаха още преди да им окачат медалите на врата.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 главната причина за троленето ти и фобията каква е ? Много умно няма що. Заврял си се в компа да хейтиш, понеже акъл за друго нямаш.

Спонсорирани публикации