Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне

Има проблеми с допинг пробата на Валиева
Обновена: 9 фев 2022 20:25 | 9 фев 2022 20:20, Красимир Ангелов
123
Скандал в Пекин: Може да отнемат титла на Русия във фигурното пързаляне
Снимка: БГНЕС

Проблем с допинг пробата на руски фигурист, най-вероятно младата звезда на руското фигурно пързаляне Камила Валиева, може да остави Русия без спечелената титла от отборното по фигурно пързаляне

Сутринта на 9 февруари стана известно, че резултатите от отборния турнир по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин могат да бъдат ревизирани заради ситуацията с допинг теста на състезател от руския отбор, съобщава Inside the Games. Според източника проблемът е възникнал с проба, взета преди Игрите.

В понеделник, 7 февруари, руските фигуристи спечелиха отборния турнир. Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) играха за РОК и спечелиха категорично състезанието.

Още по темата
Церемонията по награждаването беше отложена и по-късно отменена.

Във вторник сутринта, 9 февруари, проблемът с допинг теста беше посочен като причина за отмяната на церемонията. Както бе отбелязано, че въпросът е от правен характер и е свързан с теста, направен преди началото на Олимпийските игри в Пекин. Замесени са както Руският олимпийски комитет (РК), така и международната антидопингова общност.

Пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина отказа да коментира информацията пред Inside the Games.

Участниците в отборния турнир - Камила Валиева, Анастасия Мишина и Александър Галямов не дойдоха на тренировка във вторник. Техният треньор обясни, че световните шампиони имат почивен ден. Виктория Синицина и Никита Кацалапов излязоха на леда, но отказаха коментар, съобщи журналистът на USA Today Том Шад.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков призова да изчакат официални изявления относно ситуацията с отмяната на церемонията по награждаването на руските фигуристи.

Според The Guardian, следи от забранено вещество наистина са открити в допинг теста на един от спортистите, участвали в отборните състезания на Игрите в Пекин. Важно е да се отбележи, че това вещество „не може да повлияе на подобряването на атлетичните постижения“.

По информация на "Спорт-Експрес", уличеният спортист е именно Валиева, като забраненото лекарство, открито в пробата й, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Траян преди 2 години
До Анонимен Другари, Русия е велика. Ленин е изтрепал 10 - 12 - милиона руснаци, Сталин е изтрепал 15- 20 милиона, Путин....не знам. Да живее
107
2
 
1
 
! Отговори
Учителя преди 2 години
Гледам много форумци не вярват...защо? Защото Магучая не прави такива неща ли?
106
0
 
2
 
! Отговори
Галя преди 2 години
Това е клюка. Една баба на пазара каза... Всички взеха непроверена информация. Защо резултатите от допинг тестовете през декември бяха отрицателни, а сега декемврийските тестове станаха положителни?
105
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина като чуеш руснак и Русия бягай далече.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 111. Аз изобщо не вярвам, че е открит препарат. Пробата е взета преди началото на игрите. Колко време трае анализа? И дали при друг резултат от фигурното пързаляне този въпрос щеше да бъде повдигнат?
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онзи ден западна журналистка даде гениалната идея фигурното пързаляне да бъде изключено като дисциплина от олимпийските игри, защото Русия доминирала. Пак се започва.
102
2
 
5
 
! Отговори
до 111 преди 2 години
Същото лекарство приемаше и Серина,но,за американците нещата стоят по друг начин,защото при нея е било "медицинско изключение".Аре бегай някъде с философските си изказвания,че е ОЧЕВАДНО облагодетелствани са винаги "западняците и американците" за сметка на "лошите" руснаци..
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 107 "Лекарството, открито в пробата на Камила Валиева, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми." Какви кардиологични проблеми е имала 15 годишната Валиева? Между другото, лекарството открито при Валиева е от групата на мелдониума. Същото, за което изгоря и Шарапова. Тази група от лекарства контролират натоварването на сърцето под стрес, което позволява по-бързо възстановяване, и други предимства.
100
5
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
*** пак са назобени!
99
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Русия спортистите ги помпат с какво ли не. Спортистите абсолютно не знаят с какво. Това там е държавн политика и е държавна тайна. Това си е политика от съвеЦко време, да се демонстрира превъзходството на комунизма.
98
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарството, открито в пробата на Камила Валиева, не допринася за подобряване на спортните постижения и се използва за лечение на кардиологични проблеми. Провокацията се състои в това, че резултатът от този тест е бил известен от по-рано, но е подаден на китайските организатори на игрите едва след като победата на руския отбор стана факт. Целта е медиен взрив за очерняне. Фигуристите никога не са взимали допинг, тъй като при тях липсват върхови физически натоварвания.
97
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички рекорди в спорта отдавна са достигнати и счупени, много трудно се постига нов рекорд. Спортът днес е вече пари и залози на пари, отколкото зрелище и възхищение от гледката. Едва ли има и един спортист, който не употребява стимуланти, но при толкова много пари и интереси печалбата за някои е на всяка цена. Дори ако ти де наложи да очерниш комкурента си.
96
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почерпили са я с някое бонбонче или чайче. Отдавна беше ясно, че тя е най-добрата и ще спечели.Та такива ми ти работи се случват.
95
5
 
15
 
! Отговори
До 101: преди 2 години
Това е едно много красиво и жизнерадостно момиче. Натурална красота. Погледни какви прекрасни очи има и каква естествена усмивка. Симетрично лице. Пълен контраст с пошлостта на запад, а и в България.
94
7
 
13
 
! Отговори
Бивш национал бягане преди 2 години
Честно казано преди години когато започна кампанията бях повярвал, че руснаците масово ползват допинг. Ставаше въпрос за състезатели, които наистина не им знаех имената, а също отдавна не следя Олимпиадите. В интерес на истината малко ме интересуваше, че хванали някакви си руснаци с допинг. Но, след като удариха по Шарапова, на мен ми стана ясно, че това е пропаганда. За мен образец за деформация на женско тяло в резултат на дълго ползване на допинг е Серина Уилиямс, а в никакъв случай Шарапова.
93
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия взе най-много медали досега!
92
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз разбирам малко от фармакология! Малко го казвам заради вродената ми скромност! Е, няма вероятност детето да е използвало сърдечно средство с цел допингиране! Най-много да е пило глог-валериан за успокоение и да са останали следи (пикомоли!) от кратемона на глога! Сега за националността на Камила. Камила Валиева е булгарка (татарка от Казан) - народа на Хан Котраг, брат на Хан Аспарух! Наше момиче!
91
9
 
4
 
! Отговори
Володя Путя преди 2 години
Спит красавица в гробу, я прокрался и е*бу. Нраветса- не нраветса, спи моя красавица!
90
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да пишат и твърдят каквото си искат срещу Русия. Разумните хора са наясно какво стои зад поредната зле скроена кампания. На тяхното няма да стане, колкото да не харесва тази мисъл на стареца с памперс в голямата, бяла къща или на коленопреклонните и ампутирани откъм сиво вещество негови фенове, с десети бустер и кръв, ставаща за мазане вместо мармалад на палачинка.Ще е жалко да отнемат заслужена победа стадо улични кучета, лаещи за няколко долара, но Русия може да понесе и това!
89
2
 
3
 
! Отговори
до 91 преди 2 години
е що пък с дървени чукове , защо не с нормални железни ?