НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре

Алиансът готов да разговаря с Москва, но и за най-лошото
16 фев 2022 15:50, Елка Василева
353
НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не може да подпише правен документ с Русия, че няма да има бъдещо разширяване на алианса. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред журналисти преди началото на двудневната среща на министрите на отбраната на страните от пакта в централата на организацията в Брюксел.

По неговите думи става въпрос за принципи, залегнали в международни документи, подписани и от Русия. Чухме изявления от Москва за готовност Русия да продължи дипломатическите усилия, но все още на място не виждаме успокоение на обстановката. Изглежда струпването на военна мощ продължава, добави той.

Още по темата

Столтенберг отбеляза, че Москва все още не е отговорила на писмото на НАТО от 26 януари, в което алиансът очертава рамка за преговори.

Готови сме да разговаряме с Москва, но сме подготвени и за най-лошото. Ако Русия отново нахлуе в Украйна, ще плати тежка цена, заяви генералният секретар.

Наистина се надяваме Русия да участва в смислен диалог и да избере дипломацията. Готови сме за постигане на политическо решение, допълни той.

В отговор на въпроси Столтенберг уточни, че Русия продължава да изпраща войски към границата с Украйна. Ако наистина видим изтегляне на силите, ще го приветстваме, заяви Столтенберг. Това, че наблюдаваме движение на сили, не е доказателство за изтегляне, уточни той.

Призоваваме Русия да направи това, което заявява. Все още има възможност за удар по Украйна без предупреждение, но вярваме и че има причини за предпазлив оптимизъм, допълни генералният секретар.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
8
 
! Отговори
Христов кажи ти преди 2 години
Защо не ни пускат в САЩ??е нищо не става от вас никви родолюбци не сте
213
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една жена се молеше пред Медведев на колене...
212
1
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Никоя нация освен американската и австралийската нямат за корен престъпници и закоравели каторжници. Каво очаквате за моралните ценности?
211
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти бе пияница русия ли ще плашиш започна да търбиш за помощ и да се молиш на членките от нато да тръгнат против русия франция германия ти отказаха укрите нема да членуват в нато
210
4
 
5
 
! Отговори
Говеда сте и това си преди 2 години
Последно питам не ви лие срам,че не Ви пускат в САЩ?
209
1
 
3
 
! Отговори
не може преди 2 години
При куманизъма парите бързо свършват,Бидоня спря парите щот фалира САЩ а у НАТО много дебели генерали жендъри с цели полкове роднини и любовници.Все някой трябва да плаща.
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес и нато върветеси на майната долни лешояди ес и нато вън от бг за винаги неви искаме
207
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
м/у другото,ТРАГЕДИЯТА на тоя грешен свят е,че се управлява от СОЦИОПАТИ !!!!-Същества,които НЕ се интересуват от живота на ХОРАТА,а са движени от СОБСТВЕНИТЕ си интереси..Аз не ги обвинявам-просто ГЕНА ИМ Е СГРЕШЕН...Повече ме смущава ПРИМИРЕНИЕТО,което НОРМАЛНИТЕ хора демонстрират приемайки ИЗВРАТЕНИТЕ МЕРАЦИ на въпросните социопати за.."НЕЩО В РЕДА НА НЕЩАТА"....А СОЦИУМА Е ЕДИН!...Споменатите не само го РУШАТ,те се ГАВРЯТ с него !!!..НИКОЙ НОРМАЛЕН НЕ иска да убива и ДА БЪДЕ УБИТ !!!!!!!!
206
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как пък един правозащитник тук и голям българист не отговори на въпроса защо САЩ не ни пускат ?И защо ние ги пускаме в Бг???Що за хора сте???
205
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
никоя нация освен американската не е изтребила цял континент население за да ограби ресурсите му!
204
0
 
2
 
! Отговори
до 240 преди 2 години
Ти надмина и Томас Моор и Томазо Кампанела.
203
6
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Единственото предназначение на Русия е да покаже на целият свят как не трябва да се живее и какво не трябва да се прави!
202
2
 
5
 
! Отговори
Тишина преди 2 години
Що ви не щат в САЩ беее?Никой не пише
201
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промишлената инфлация в ЕС и САЩ е 25% - с толкова са нарастнали разходите на производителите за 2021г. В същото време жителите на САЩ и ЕС са обеднели само с 10%.
200
2
 
3
 
! Отговори
Бая истина преди 2 години
До Истината - колкото и да лаеш от под леглото , смелчага няма да станеш! колкото и да симулираш интелект умен няма да станш! горкото американофилче!
199
0
 
3
 
! Отговори
Аийша преди 2 години
*** верно ли в САЩ никой не ви пуша еми отврат сте затова
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В богата обединена Европа поне 35 милиона души са изправени пред избор: да си купят храна или да си платят сметките за ток и топлина.
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия превъзхожда запада във военните технологии. Русия, която благодарение на санкциите и заместването на вноса постигна самодостатъчност в продоволствената сигурност и изнася всичко - газ, торове, зърно и месо, е доволн от всички сценарии. Русия е осигурена с изобилие от ресурси, храна и енергия. В Русия дъвчат сандвичи, усмихват се и махат с ръка на Запада.
196
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците, които са на границата на изхвърляне от домовете им, са 22 пъти повече от починалите от ковид. В същото време, според проучване на Американското Бюро за преброяване на населението, 5,8 милиона възрастни очакват да бъдат изгонени от къщите им до края на годината (22 пъти повече от починалиет от ковид) плюс и децата трябва да бъдат добавени към тях. Общо 17,8 милиона сега забавят плащанията към хазяи или лихвари, като средно една трета се очаква да не успеят да си платят.
195
2
 
0
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
СЛАБИТЕ СЕ ПРИЛЕПВАТ КЪМ СИЛНИТЕ, БЕДНИТЕ КЪМ БОГАТИТЕ, ТОТАЛИТАРНИТЕ КЪМ ТОТАЛИТАРНИТЕ, ЕРДОГАН СЕ СБЛИЖИ С ПУТИН. ИНАЧЕ ВСИЧКО СЕ Е РЕШАВАЛО С ВОЙНИ. СЕГА Е МАЛКО ПО ЦИВИЛИЗОВАНО С ПО МАЛКО ЖЕРТВИ И НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНО ПРЕСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ СИЛНИТЕ - НАТО! НАТО НЕ СА ПРИСЪЕДИНИЛИ НИКОЙ С БОЙ И С ПРЕВЗЕМАНЕ! ВИЖ РАША...СССР СЕ РАЗПАДНА, ХУБОСТ НАСИЛА НЕ СТАВА.