НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре

Алиансът готов да разговаря с Москва, но и за най-лошото
16 фев 2022 15:50, Елка Василева
353
НАТО: Не можем да подпишем, че разширяването на пакта ще спре
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО не може да подпише правен документ с Русия, че няма да има бъдещо разширяване на алианса. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред журналисти преди началото на двудневната среща на министрите на отбраната на страните от пакта в централата на организацията в Брюксел.

По неговите думи става въпрос за принципи, залегнали в международни документи, подписани и от Русия. Чухме изявления от Москва за готовност Русия да продължи дипломатическите усилия, но все още на място не виждаме успокоение на обстановката. Изглежда струпването на военна мощ продължава, добави той.

Още по темата

Столтенберг отбеляза, че Москва все още не е отговорила на писмото на НАТО от 26 януари, в което алиансът очертава рамка за преговори.

Готови сме да разговаряме с Москва, но сме подготвени и за най-лошото. Ако Русия отново нахлуе в Украйна, ще плати тежка цена, заяви генералният секретар.

Наистина се надяваме Русия да участва в смислен диалог и да избере дипломацията. Готови сме за постигане на политическо решение, допълни той.

В отговор на въпроси Столтенберг уточни, че Русия продължава да изпраща войски към границата с Украйна. Ако наистина видим изтегляне на силите, ще го приветстваме, заяви Столтенберг. Това, че наблюдаваме движение на сили, не е доказателство за изтегляне, уточни той.

Призоваваме Русия да направи това, което заявява. Все още има възможност за удар по Украйна без предупреждение, но вярваме и че има причини за предпазлив оптимизъм, допълни генералният секретар.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е на едно от първите места по аборти. 2 милиона българи измряха от добър живот. България от 9 милиона стана 5 милиона.
193
1
 
5
 
! Отговори
Идея преди 2 години
Господин Столтенберг, винаги има начин щом е в името на мира. Ето една идея, подписвате че няма да приемате страни с неуредени териториални въпроси със съседните им държави, защото това е в интерес на членките на Нато. Т.к. ако има неуредици, както е в случая с Украйна, това поставя в опасност всички членки на НАТО заради чл.50. Хем сте отказали на Украйна, хем не сте. А и ще ги мотивирате да си решат проблемите с Русия, а не да ги прехвърлят на НАТО и ЕС!
192
3
 
2
 
! Отговори
Турк Мемед преди 2 години
И аз в САЩ може бугарак т ъ пак не може аахаах
191
8
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Всички мечти за величието на Русия винаги завършват с купони за хляб!
190
3
 
4
 
! Отговори
момата НАТО преди 2 години
Тая мома какво се обяснява и се прави на ощипана. За какво иска да разговаря? Русия ясно каза - ако не се приемат предложенията за сигурност, Русия ще използва военно-технически средства. Тогава ще видят "лошото".
189
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При световна война, другарят Ким осъзнава, че най-после неговият народ ще бъде нахранен. Най вече от руския народ.
188
2
 
2
 
! Отговори
Македон преди 2 години
В САЩ може бугарак татар не аахсахаах
187
1
 
3
 
! Отговори
Киндзадза преди 2 години
Мъртвило. Безпомощни сте, глупави, некадърни, неграмотни. Въоръжени, но не умеещи да воювате. Богати с хартийки, но бедни душици. Говорещи много, но не казващи нещо. Надменни, но жалки. Древни, но скотове. Обединени, но всъщност пасми.на. Много, но все страхливци. Владеете силата, но джендайската. С награди, но със стойност на ***. Разширявате се , но проникват във Вас. Провал, крах, нищета. Но не Ви съжалявам, само Ви се подигравам...хахахха
186
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горката Русия, в безизходица вече 8 години срещу целия свят. И всички се влачат в Москва при Путин - и Макрон, и Шолц, и англичаните, а Байдън праща писмени просби за телефонен разговор с Путин. Горката Русия, изолирана от целия свят, изправена срещу целия свят. Кога ще рухне, знае ли някой случайно, какво казват от Bloomberg, има ли дата?
185
1
 
6
 
! Отговори
Тяло без мозък преди 2 години
Той Маркона за това беше прав! Нато е организация в клинична кома и само хаби ресурси!
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да бе!Русия също има право да се защити,защото излъгаха Русия,че НАТО няма да се разширява на изток,а не само се разшири, но вече стигнаха и до границата на Русия,отделно и много руски(СССР) територи бяха ограбени и с право се тревожат руснаците за сигурността си. Тези,които откъснаха територии от Русия, ако откъснат територии от техните държави, те как ще се чустват? Турция също заграби чужди територии и ги асимилира, включително и от Сирия и СССР, защо тя не е заплаха, а Русия е заплаха?
183
0
 
3
 
! Отговори
Кво дращите тук преди 2 години
Идете в любимите ви САЩ *** не можеее не щат ви на мууууу
182
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде идете в САЩ А ДРССКАЧИ НЕ ЩАТ ВИ ТРЕТО КАЧЕСТВО СТЕ ШКАРТО
181
2
 
3
 
! Отговори
Крым русский преди 2 години
В Крим родителите не се страхуват, че детето им ще се върне от училище с въпроса: "Мамо, аз момченце или момиченце съм? Учителката ми каза, че трябва да избера!"
180
0
 
4
 
! Отговори
Дайте примери преди 2 години
За РАЕЛНАТА полза от нато (и да оставим измислиците за Русия настрана за малко).
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можете. Хващате химикалката и подписвате, толкова е просто.
178
1
 
1
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
Държавната дума на РФ на заседание във вторник 15.02.2022 прие резолюция за незабавно изпращане до президента на Руската федерация на призива на Думата за необходимостта от признаване на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР). Ето това е решението на Украинската криза ако Киев не започне най-нактрая да спазва Минските договорености. Засега путин е приел предложението на Думата "за сведение".
177
1
 
2
 
! Отговори
Нвкой краварофил да преди 2 години
обясни защо българите можем във всяка точка на земята да идем в САЩ не е те тук да и докога???Каква е причината що за *** сме за тях.????Тук Идил няма.В пъти сме по зле от талибаните
176
3
 
4
 
! Отговори
лъжеца пак лъже преди 2 години
До НЕ Истината: "Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Нямат край руските лъжи и фалшификации." - НАПИСА ЛЪЖЕЦА АМЕРИКАНОФИЛ
175
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е в безизходица в момента. Изправена е срещу целия свят. Китай изобщо не се връзва на идеите на Путин да се подпалва световен конфликт.

Спонсорирани публикации