Шампоан, маска... В каква последователност да ползвате продуктите?

Ето няколко съвета в грижата за косата
0
Шампоан, маска... В каква последователност да ползвате продуктите?
IStockphoto

Може да сте усвоили изкуството на нанасяне на продукти за грижа за кожата, но тези за косата са съвсем друг случай. Докато поставянето на балсам след шампоан е ясно на всеки, нещата може да станат малко по-объркващи, след като вземете предвид термозащитните средства, изглаждащите кремове, маслата за коса и други.

Подобно на грижата за кожата, има правилен начин за нанасяне на продуктите за коса, като използването им в грешен ред може да я увреди. От само себе си се разбира, че всеки тип коса може да реагира по различен начин към грижата и стилизирането, но има общи съвети за това как най-добре да приложите продуктите си.
 
Ето и правилните стъпки:
 
1. Шампоан, балсам и маска
 
Рутинната ви процедура за коса започва с душ. Стартирайте с помощта на шампоан и балсам, които са подходящи за вашата текстура и нужди. Ако имате например къдрава коса, използвайте формула, която ще заздрави къдриците и ще ги хидратира. Същото важи и за балсамите ви. Например хората с боядисана коса трябва да използват продукти, които поддържат цвета свеж и ярък.
 
Ако искате да подобрите още повече рутинната си грижа, използвайте маска за коса след балсама, за да осигурите по-добро лечение на кичурите си.

2. Спрей за разплитане и топлинна защита
 
Всички типове коса, от гъста и къдрава до фина и права, трябва да започнат рутината си след баня с неизмиващ се балсам и спрей за разплитане, за да предотвратят накъсването и да засилят подхранването на косата. Ако се сушите със сешоар, винаги нанасяйте топлинна защита, преди да започнете.
 
„От гледна точка на реда, неизмиващият се балсам винаги е първият продукт, който трябва да се добави, тъй като действа като основа за косата“, обяснява фризьорката Мишел О'Конър пред InStyle. Тя добавя, че много средства, които не изискват измиване, действат и като топлинна защита, така че може да пропуснете тази стъпка, ако формулата ви има топлинна и UV предпазване.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации