Лондон може да конфискува жилище на дъщеря на любовницата на Лавров

Луксозният апартамент е за 4,4 млн. паунда, в квартал Кинсингтън
11 мар 2022 16:30, Елка Василева
256
Лондон може да конфискува жилище на дъщеря на любовницата на Лавров
Снимка: архив, БГНЕС

Британското правителство заяви днес, че може да конфискува луксозен лондонски апартамент, купен от жена, свързана с руския външен министър Сергей Лавров, съобщи агенция Франс прес. Това действие може да бъде извършено съгласно новия режим на санкции, който влиза в сила следващата седмица.

Законът за икономическите престъпления, чието влизане в сила се ускорява след нахлуването на Русия в Украйна, ще облекчи режима, при който властите ще могат да наказват по-лесно така наречените случаи на "необяснимо богатство", принадлежащо на хора, за които не е известно да имат източници на доходи.

Още по темата
Британското правителство съобщи, че сред тези хора може да бъде 26-годишната Полина Ковальова, дъщеря на Светлана Полякова, за която се твърди, че отдавна е любовница на Лавров, информира АФП.

Заедно с руския президент Владимир Путин Лавров е санкциониран лично от Великобритания.

Опозиционният лейбъристки депутат Крис Брайънт заяви, че Ковальова и Полякова трябва да бъдат добавени към списъка.

В базата данни на британския поземлен регистър Ковальова е посочена като собственик на апартамент на стойност 4,4 млн. паунда (5,75 млн. долара) в луксозния лондонски квартал Кенсингтън, закупен без ипотечен заем през 2016 г. Жилището се намира недалеч от лондонското имение на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, чиито активи във Великобритания са замразени заради връзките му с Путин.

Мария Певчих, занимаваща се с разследвания във фондацията за борба с корупцията на лишения от свобода дисидент Алексей Навални, заяви, че "единственият източник на пари на Ковальова е нейната безработна майка, която по случайност е неофициална съпруга на Лавров". "Това е пример по учебник за необяснимо богатство. Имуществото може да бъде законно конфискувано още сега", написа Певчих в Туитър.

Великобритания издирва хеликоптери и самолети, принадлежащи на санкционирани руски олигарси и поиска от властите на остров Ман да анулират регистрацията на личния хеликоптер на собственика на футболния клуб "Челси" Роман Абрамович, съобщи източник от британското министерство на транспорта, цитиран от Ройтерс.

Абрамович е сред седемте олигарси, поставени под британски санкции от вчера, което означава, че активите му, главно имоти, частни самолети и хеликоптери, ще бъдат замразени, без да могат да бъдат извършвани финансови трансакции, свързани с тях.

Новият закон също така блокира плановете на Абрамович да продаде футболния клуб „Челси“, което на практика поставя настоящия европейския шампион под контрола на правителството. Отборът може да продължи да играе, но правителството заявява, че клубът може да бъде продаден, стига самият Абрамович да не се облагодетелства от това.

Канада също наложи санкции на милиардера Роман Абрамович, но този ход няма да повлияе на канадските операции на компанията "Евраз Норт Америка", заяви премиерът Джъстин Трюдо днес във Варшава, съобщи  „Глоуб енд Мейл“. Тази компания е дъщерно дружество на "Евраз Пи Ев Си" със седалище в Лондон, 28 на сто от акциите на която са собственост на Абрамович. Канада също така забранява на 32 руски компании и правителствени организации да получават каквото и да е отбранително оборудване или доставки от Канада, се казва в информацията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
2
 
! Отговори
КЗУ преди 2 години
Ще конфискуват имот на дащерята на любовницата.То бива бива жълто ,но това направо е кафяво.
194
0
 
1
 
! Отговори
Км преди 2 години
А защо подскачат като ущипани моми като руснаците казаха,че могат да конфискуват чуждестранни фабрики ,които затвориха.А те могат да конфискуват и цигулката на някой руски музикант.
193
2
 
3
 
! Отговори
BB преди 2 години
Лондон от векове само това прави КРАДЕ
192
0
 
3
 
! Отговори
Митрофанова преди 2 години
По красив и от Радев.
191
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
приятели няма недосегаеми!препрочетете Историята и ще видите колко богати и с велики армии са се самоубивали като путин...от глупост и алчност...Човечеството ни не понася несправедливости...заложено ни е генетично от...Бог!хората...мнозинството се жертват за Справедливостта!"любовника" с ограбеното онияден се изцепи...русия не напада Украйна!гледаме сочите си как са атакували родилно в харков...ранени родилки...геноцид...военни престъпления,Война...или сме съучастници,Ударете к.пелетата
190
1
 
5
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 години
Какво стана с чекмеджетата на Винету.Гешев с каскета защо вече ходи без каскет.Още колко години ще го сваляте от поста Гл.Прокурор.
189
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов , кого трябва да да нападне, че да си вземем нашето. Че работата отива на - гарван, гарвану , око не вади.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя що гледа така сякаш има запек ?
187
0
 
14
 
! Отговори
Пабло Е преди 2 години
Да не забравите и бащата и майката на любовницата.Ако има брат или сестра също.И също на дъщерята, приятеля и също да бъде санкциониран.
186
3
 
9
 
! Отговори
АМИ.. преди 2 години
Бълха ги ухапа...Пари,злато,имоти ....Руския народ винаги храни *** със своя кръв..
185
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ако и беше купил къща В с. Енево никой нямаше да я конфискува. Само кола не и купувайте от там, че всите са по на 150 хил. км. ама могат да стигнат саде до Каспичан.
184
1
 
15
 
! Отговори
фен(бивш) преди 2 години
БРЕЙ!!!ТЕХНИТЕ,..другари'',като нашите.ДА ЖИВЕЕ,СССР/БКП.С вами товарищи,а ЧЕДАТА,ИМ В ОМРАЗНИЯ,ЗАПАД.СИГУРНО,ГО РАЗЛАГАТ,ОТВЪТРЕ.
183
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рошавия Борис ,вече знае и любовниците на руснаците ,а бря провери дали дете е твое от младата ви жена
182
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогаря Лавров се оказа, че е предал заветите на КПСС и е станал върл капиталист... Откъде толкова пари бе дрогарю Лавров?...
181
3
 
11
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Тя затова България не се присъединява към рестрикцийте,защото не дай си боже ,полотици да доказват откъде са им имоти ,коли сметки и най вече Рашков с 19 имота
180
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
В грешка сте,на тоя любовницата живее в зоологическата градина безплатно и в клетка
179
5
 
6
 
! Отговори
Кире коравио преди 2 години
Пиратите във вихъра. Това го умеят най добре. Грабеж, грабеж грабеж
178
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната провокация ... сигурно е на Дойче Веле ... а истината е, че като истински носител на 'руския мир', Лавров спи само с мъже.
177
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който чупи купи после всичко отива за възстановяването на Украйна.
176
0
 
7
 
! Отговори
содоукри преди 2 години
това заглавие пръскаа хаха, браво Гьоби

Спонсорирани публикации