Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол

Украинският президент помоли Южна Корея за военна помощ
11 апр 2022 14:28, Елка Василева
379
Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм на град Мариупол в югоизточната част на Украйна. Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в реч пред южнокорейския парламент и помоли Сеул за всяка военна помощ, която може да предостави, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Мариупол е унищожен, има десетки хиляди убити, но въпреки това руснаците не спират своята офанзива", каза Зеленски във видеообръщението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че е потвърдила широкообхватни разрушения в Мариупол, но не може да провери достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира между контролираните от проруски сепаратисти източни части на Украйна и анексирания от Русия Крим.

Зеленски не уточни какви оръжия са необходими, но каза, че Украйна се нуждае от разнообразна военна техника, включително самолети и танкове.

"Република Корея може да помогне на Украйна", каза той, цитиран от информационната агенция Йонхап. "Южна Корея притежава военната техника, която може да спре руските кораби и ракети", добави украинският президент.

Министърът на отбраната на Южна Корея Со Ук и министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников са провели телефонен разговор в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената хуманитарна помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, съобщи днес министерството на отбраната в Сеул.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България без русофилите щеше да е на нивото на Австрия, може би Швейцария. Но четейки коментарите става пределно ясно защо не можем да отлепим от икономическото дъно на Европа. Матряла верно е калпав!
248
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките Българомразци русофили дето защитават Русия не мога да ви разбера. Ако Турция ни нападне нас Турция ли ще защитавате? Ако след като анексират някаква територия тук и се появят отряди дето да се опитват да си я върнат по всякакъв начин Турците ли ще тачите? Ако след 8г ни нападнат отново заради тия отряди ние ли ще сме виновни, че те са окупирали наша земя? Ей това Българомразците, родоотстъпници русофили сте много просто племе! Дай боже по-скоро да измрете, че да вземем да се оправим!
247
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой гледа ли видео клиповете с актьорската игра на Зеленски ? Доста клипчета изкочиха ! За оскар е !!
246
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ като чуе Индия, че Ганяяя не мой си плати тока и нафтата ще му ги подари?)))
245
4
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русия предложи военните да напуснат Мариупол. Зеленски им заповяда да останат, макар да беше ясно, че Русия беше обкръжила града. С това обрече десетки хиляди на смърт. Зеленски - на съд!
244
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили и Русофоби вярата ви в собствената ви глупост доказва колко сте жалки
243
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски като съобщава убитите, слагали тези от 2014- та насам?А тези, върху които са експериментирали от биолабораторията под Азовсталь?
242
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който си мисли, че подкрепя правилната страна в тази измислена и добре режисирана война е гениален ***. Война в която такива като вас са жертвите, а тези които подкрепяте стоят на сухо, топло , уютно и си похапват и пийват дърдорейки по разни ТВ-та промивайки мозъчетата ви докато се карате. Този свят ще бъде това, Гениален FPS гейм със залог вашият живот
241
1
 
4
 
! Отговори
Кифладжията преди 2 години
Руснаците потвърждават това. По техни изчисления (приблизително) 10к терориста от Азов са гушнали букета. Един път Зелю да е прав.
240
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Граждани снимат минаваща руска бронирана машина (една самотна изгубена) на различни места в селце, дрон проследява движението. Украински войник стреля с гранатомет (без откат, пушек и огън) Всичко се снима от няколко гледни точки даже са взели и клипчето от убития руски войник, който е снимал с телефона МКС но случайно е хванал и точно този велик момент. Веднага всички оскари за режисура, монтаж и идея в украйна
239
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствената ти победа зелено човеченце е в добре режисираните пропагандни клипчета. Украински войник влиза в къщата със закачено GoPro на гърдите и стреля по нещо?!?! Безстрашен Украински гражданин не зависимо от военните действия снима това. А междувременно всичко се снима и с Дрон. Всички другжо предават материала на Монтажиста и имаме добър филм от три позоции как смело се стреля по нещо си?!?!
238
10
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Отваря се много работа на трибунала в Хага.Руските фашисти ше си получат възмездието.
237
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набутали са ни в kлoаката и сега украинците искат да ни донабутат.Накъде повече?Айде няма нужда...стига ни.Тук сме по-зле отколкото след война.Заводите ни сами се разрушиха и паднаха все едно някой бомби е пускал.
236
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само индивиди родени и живяли в някоя клoaка може да симпатизират на извepга в Кремъл...
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти кажа ние май в такова живеем...и вечно сме в криза,от която не излизаме.
234
3
 
13
 
! Отговори
Клоунът Зеленски преди 2 години
Зеленски разиграва с фейкове европейските политици като марионетки, а те му се връзват. Но ще дойде време да се позамислят. Със санкциите вредят все повече на собствените си избиратели. Стигна и до нас - вече бензин 95 е почти 3 лева за литър.
233
3
 
18
 
! Отговори
Т преди 2 години
Всичко което тоя клоун иска и запада говори са пълни лъжи и манипулации
232
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само индивиди родени живяли в някоя клoaka може да симпатизират на извepга в Кремъл...
231
11
 
2
 
! Отговори
!!! преди 2 години
До Белото знаме дигайНяма как да сключиш мир с диви зверове. Руснаците са избили прекалено много украинци вече, за да има някакъв мир. Мира ще дойде единствено, когато на територията на Украйна не остане нито един жив въоръжен руски гражданин (не казвам руснак, защото те много от украинците са си етнически руснаци).
230
3
 
14
 
! Отговори
Т преди 2 години
Нашите медии продължават пропагандата на запада въпреки ,че знаят на къде отиват нещата. Русия ще постигне своето най лошото идва след войната за цяла европа.Колкото повече ЕС се държи със САЩ толкова по болезнено ще бъде за народите на европа.

Спонсорирани публикации