Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол

Украинският президент помоли Южна Корея за военна помощ
11 апр 2022 14:28, Елка Василева
379
Зеленски: Десетки хиляди души са убити в Мариупол
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди души вероятно са били убити при руския щурм на град Мариупол в югоизточната част на Украйна. Това заяви днес украинският президент Володимир Зеленски в реч пред южнокорейския парламент и помоли Сеул за всяка военна помощ, която може да предостави, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Мариупол е унищожен, има десетки хиляди убити, но въпреки това руснаците не спират своята офанзива", каза Зеленски във видеообръщението.

Агенция Ройтерс отбелязва, че е потвърдила широкообхватни разрушения в Мариупол, но не може да провери достоверността на оценката на украинския президент за броя на убитите в града, който се намира между контролираните от проруски сепаратисти източни части на Украйна и анексирания от Русия Крим.

Зеленски не уточни какви оръжия са необходими, но каза, че Украйна се нуждае от разнообразна военна техника, включително самолети и танкове.

"Република Корея може да помогне на Украйна", каза той, цитиран от информационната агенция Йонхап. "Южна Корея притежава военната техника, която може да спре руските кораби и ракети", добави украинският президент.

Министърът на отбраната на Южна Корея Со Ук и министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников са провели телефонен разговор в петък по молба на Резников. Той е благодарил на Со за изпратената хуманитарна помощ и консумативи и е помолил Южна Корея да изпрати противовъздушни оръжия, съобщи днес министерството на отбраната в Сеул.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
10
 
! Отговори
Mitko преди 2 години
Това, че Русия е в състояние да построи Протока на името на Сталин между Канада и Мексико, е известно отдавна. Използването от Русия на хиперзвуковата ракета "Кинжал" рязко спря страните от НАТО от въвеждането на войски в Украйна след началото на спецоперацията на Русия.
228
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 280:А знаеш ли,че в Украйна млади мъже са изчезнали,за да правят с тях експерименти в трзи лаборатории?А тези деца от суригатните майки къде отиват и знае ли се съдбата на всяко едно?За експерименти ли отиват?От къде Зеленски има 1 милиард и тея имоти?Не че гащите трябва да си свали ами не знам какво...да се самоубие трябва.
227
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да ги наредите в черните чували на площада, поне ги инструктирайте да не шават докато ги снимат и да не си показват главите от чувалите, та да не се налага организаторите да им крещат и да ги набутват обратно вътре.
226
1
 
12
 
! Отговори
user преди 2 години
Аз предлагам на Зеления да назначи за министър на отбраната Просто Наско. Ще разсмее руснаците, ще станат приятели, ще се прегърнат, ще му ударят една и войната ще приключи :)Зеления е комик, но няма тези данни, които ги има Просто Наско. Тази класа, този финес .... хора това се гради с десетилетия :)
225
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 280:Да,трябва да ги свали щом позволява някакви с пречупени кръстове да са му в армията,щом са убивали там свои в Донбас,щом е позволил био лаборатории на територията на Украйна и разработка на атомно оръжие при Чернобил.
224
1
 
9
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
Мен вече ме съмнява, че дори и да поиска мир Зеленката, рязко ще попадне в "опасен" район и случаен куршум ще го настигне. Руснаците ще разберат последни сигурно.... Е тогава ще стане тегаво
223
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте десет снимки от тая война. Само приказки и искане за милиардна помощ. Толкова ли няма ***...
222
1
 
6
 
! Отговори
Фъстъци ям и са капя преди 2 години
Нали за това си нарязахме ракетите. Щото можеха да носат ядрен заряд.
221
6
 
13
 
! Отговори
Белото знаме дигай преди 2 години
ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!! Зелински мисли за народ и държава вдига бeлото знaме дава безусловна kaпитулация и иска мир!!! Принуден вече бaйизkykyригал прави преговори с Пyтин и приема условията му от преди операцията т.е. НAТО и бaйaлцxaймеp си прибират играчките и спират да пoe0пиkaвaт бъpлогата на мeчkaта!!!! И тъй ще си заживеят в мир и спокойствие много и дълги години!!!Е защо ги ручаа жaбетата като можеше и без пaтаклaми да се уважи предложението на Пyтин!!!
220
13
 
9
 
! Отговори
Кире преди 2 години
С пишман дисктатор мир не може да има. Нито с Хитлер е имало, нито със Сталин. И с Путин няма да има. Наруши меморандума от Будапеща, но има странни претенции за мински споразумения. Но докато има пушечно месо да праща от вътрешността, за да си начеше крастата, да праща.
219
4
 
14
 
! Отговори
Слава Кокаiна преди 2 години
Десетки хиляди жертви и иска още оръжие. Тоя Шмъркоман не знае по кой свят е
218
1
 
5
 
! Отговори
Пия вода и се оливам преди 2 години
До До 250 - тука не може да опазят на премиера тайните, ти щели сме да обогатяваме уран тайно, без никой да резберял. Дрън дрън йерини
217
3
 
13
 
! Отговори
Имат ли армия преди 2 години
Да сте чули от началото на спец операцията, че има хохленска армия и да сте видели някъде тя като цяло да се бие.... за летища, самолети и танкове да сте чули... всичко е издухано от руснаците!!!Слушаме само за скрити азовци в жилищни блокове, детски градини, болници, родилни домове и скрити зад мирни граждани използвани като живи щитове...
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат видиш дебелия пак ще ревеш
215
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 255. Те американците и на китайците обещаха да не продават оръжия на Тайван,а сега им пробутват за едни милиони военно оборудване. Гадна нация са си американците и ще запалят светът скоро
214
3
 
9
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Анонимен 260: "Цял свят мрази путинчетата, само ние си ги обичкаме"? Нещо си се объркал. Светът не се състои от САЩ и сателитите им. Кой е съюзник на САЩ в Азия? На пръсти се броят. А в Африка, в Латинска Америка? Светът вече не е еднополюсен.
213
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Война можеше да няма - С рашен не се преговаря . Украинците не са тези дето ще почнат да хленчат пред въшкарите .
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ти нали искаше мир Ко стана? Като чуеш от фащ и ЕС пускат пари и оръжия за твоите фашисти веднага обърнеш палачинката? Сега най-нахално излизаш пред хората и ревеш.. Психопат..
211
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
254, що не вземеш да вървиш на мaйнатa си,а!?Вчера в телеграм четох коментари на украинци и точно това пишеха колко много им се искало тея от НАТО да усетили със страхливата си кожа какво е война.Вй това искат тея миpизливи украинци!Да ни вкарат във война!Ние не сме им виновни,че тяхното правителство им е докарало война!
210
1
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
Нашето злато винаги требва да отива за еврейската държава на Христос!....Ква ни е сметката да крепим *** , за да избива хората по света... и да ни рекетира с ядрени оръжия ??!