Зеленски: Русия се стреми да унищожи източния регион Донбас

Той твърди, че руските войски в Южна Украйна извършват изтезания
18 апр 2022 06:29, Александър Попов
150
Зеленски: Русия се стреми да унищожи източния регион Донбас
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски каза, че руските войски в Южна Украйна извършват изтезания и отвличания и призова света да реагира на това, предаде Асошиейтед прес.

Там са изградени помещения за изтезания, каза снощи Зеленски във вечерно обръщение към нацията.

Те отвличат представители на местните власти, посочи той.

Зеленски каза, че хуманитарната помощ се краде, заради което има глад.

В окупираните части на Херсонска и Запорожка области "руснаците създават сепаратистки държави и въвеждат руската валута - рублата", каза той. И посочи, че планираната руска офанзива в Източна Украйна "ще започне в близко бъдеще".

Зеленски отново призова за засилване на санкциите срещу Русия, включително върху целия й банков сектор и петролната индустрия.

Още по темата
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия се стреми да унищожи източния регион Донбас и обеща да го защитава, като започне с обсадения пристанищен град Мариупол.

"Руските войски се подготвят за настъпателна операция в източната част на страната ни в близко бъдеще. Те искат буквално да довършат и унищожат Донбас", казва Зеленски във вечерно изявление.

Вчера министър-председателят на Украйна Денис Шмихал заяви пред ABC, че Мариупол "не е паднал" - добавяйки, че обкръжените сили, защитаващи града от руската атака, ще се "борят докрай".

Междувременно Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната.

"Обсъдихме с управляващия директор на МВФ Георгиева въпроса, свързан с осигуряването на финансовата стабилност на Украйна и подготовките за възстановяването след войната. Ние имаме ясни планове за сега, както и планове за бъдещето. Сигурен съм, че сътрудничеството между МВФ и Украйна ще продължи да бъде продуктивно", написа снощи Зеленски в Туитър.

Георгива също потвърди в Туитър, че разговорът се е състоял и посочи, че подкрепата е важна за полагането на основите за възстановяването на модерна и конкурентноспособна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Покажете как Зеленски,със странно неадекватна физиономия,се включи в соц.мрежи.А,верно че кадрите бързо бързо ги скриха,заедно със нарко-ти-ците,които плуваха в замъглените му очи.
83
3
 
30
 
! Отговори
Европа преди 2 години
Най-голямото зло, което причини смъртта на хиляди е това брадясалото!
82
3
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
защо гледам на снимката тоя,а виждам Хитлер?..Се едно една майка ги е раждала,като братя са..
81
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е виновен за разрухата на Украйна!
80
3
 
37
 
! Отговори
хм преди 2 години
Прощавайте невежеството ми, но за какво ни смъмри днес господаря Зеленски, че съм пропуснал? Парите ли се оказаха малко, оръжието ли беше недостатъчно или малко санкции сме наложили на Русия? Казвайте ги по-навреме исканията и желанията на господаря на Вселената, че сърцето ми се къса като му видя вечно мрънкащата и недоволна физиономия. Ако трябва Земята ще спрем да се върти, щом е в угода на Зеленски и господарите му.
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПо твоята логика и хАмериканците ги очаква същото - Корея, Виетнам, Ирак , Либия Сърбия създадоха Косово Сирия . И пак без да питат . Защото на тях така им е удобно. Дори си имат Гуантанамо и не се знае какво се върши рак
78
2
 
36
 
! Отговори
Манипулации и фейк преди 2 години
От сутрин до вечер ни облъчвате с едни и същи измислици!
77
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, усещаш ли убийствената миризма на Азов?!?!?
76
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в Тубата гледах украинска бабичка сбъркала украински войници с руски и излязла да ги посрещне с червено знаме с думите "Ние ви чакахме и се молихме за вас и за Путин". Чак когато украинският войник и го стъпка знамето, тя се усети, върна консервите, които той преди това й даде, и поиска знамето си обратно. Тя каза: "Моите родители воювали с това знаме, а вие го потъпкахте". Срамота, Зеленски, срамота! Отнехте на хората история на страната, День Победы, руски език.
75
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очакваш Зеленски. Ти апелираш за максимални, най- жестоки санкции към Русия, а искаш руснаците да те милват и целуват?. Спри се вече, не искай повече военни оръжия, а подпиши мирни договори. Направи добро за да получиш добро. Не мислите нормално с главите си и разбутахме целия свят, спрете се вече.
74
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наркото днес се възмущаваше от западния свят, че бавели доставките с оръжия
73
2
 
30
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Що света бе Зеленски, реагирай ти. Имаш армия която громи навсякъде. Изпрати подкрепления и да гонят рашите. В БГ има поне 10000 хиляди боеспособни украински мутри с лъскави джипове. Извикай ги да се бият за Украйна.
72
1
 
39
 
! Отговори
Боже... преди 2 години
"Междувременно Зеленски и Кристалина Георгиева обсъдиха възстановяването на Украйна след войната" - рибата още в морето, а те извадили тигана и пържат.
71
1
 
13
 
! Отговори
асд преди 2 години
в youtube Парад Донецк (парада на Победата над ук армич - фашистите...) и Филма " Домбаска Пролет" в който се казват някои неща....
70
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че ти унищожи цяла Украйна, бе Зеленски! Сега и тук те натрапват ежедневно, кога ще го разкарате тоя от медиите?
69
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес гледах видео в Тубата от хора от Одеса, които се изказваха с голяма озмраза за твоята фашистка Киевска власт и молиха руснаците да им помогнат и ги спасят от вашия режим! Хората в Украйна те мразят, мразят и твоята власт, не разбра ли?
68
1
 
6
 
! Отговори
? преди 2 години
Хм, и защо да го прави? ААА сигурно за да може да ги мразят местните. Нещо не ми се връзва да са толкова ***.
67
1
 
6
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
Vaobshte ne me interesuva kakvo "tvardial " Zelenski !!! Toi e marionetka ,prestapnik i fashist !!! Ako shte da vreshti po cial den ....kogato se darveshe va Rusia i i bombardirashe Lugansk i Donetsk....togava be mnogo "goliam,smel"...pompan ot zapada i Amerika s orajie !!! Te go izlagaha ,che shte voiuvat s nego sreshtu rusia i toi se varza kato sharan !!! Sega vreshti ta se kasa ,no shte si nosi posledstviata !!!
66
1
 
26
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Чета ,че вече са запълнили въпросника който Урсула им донесе ,сиреч готови са отвсякаде за Европейският Съюз!:) Ако така стриктно и бързо изпълняваха ангажиментите си по Минските споразумения сега нямаше да умират стотици млади мъже и да има милиони бежанци в Европа! Странно защо "партньорите" ни от Великобритания които подклаждат тази война са дали само около 2000 визи на украинци а за сащ статистиката е още по забулена в тайна!
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак този хленчо... Учуден съм ,че не иска отново нещо като по 7 милиарда в месец от ЕС или още по наглото искане от 50 милиарда които поискаха от Г 7 които били достатачни на Украйна само за половин година и това при положение,че ГОДИШНИЯТ бюджет на Украйна преди войната беше 36 милиарда долара!!! Апетита идва с яденето... Наглоста им е пословична!

Спонсорирани публикации