Владимир Зеленски: Ще има Възкресение, животът ще победи смъртта

Русия атакува Одеса на Велика събота
24 апр 2022 08:52, Нели Христова
304
Владимир Зеленски: Ще има Възкресение,  животът ще победи смъртта
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски обвини Русия, че е "спонсор на тероризма" във вечерното си обръщение в събота, като осъди смъртоносната атака срещу южното пристанище Одеса, която съвпадна с честването на Велика събота преди празника на Великден, празнуван на 24 април от много християни в Украйна.

"Днес беше Велика събота за християните от източния обред. Денят между Разпятието и Възкресението. Изглежда Русия е заседнала в такъв ден", каза Зеленски. "Но ще има Възкресение. Животът ще победи смъртта. Истината ще победи всяка лъжа, а злото ще бъде наказано."

Най-малко осем души, включително тримесечно бебе, бяха убити при руски ракетни удари в Одеса в събота, каза Зеленски. По-рано украински служител каза, че най-малко шест крилати ракети са били изстреляни към пристанищния град, докато Русия продължава бруталната си офанзива в южната и източната част на страната.

В изказването си в събота вечерта Зеленски благодари на защитниците на страната, "които гарантират нашата сигурност тази нощ преди Великден и всеки ден" и обеща справедливост за Украйна.

"Въпрос на време е всички руски убийци да усетят каква е справедливата реакция на техните престъпления. Въпрос на време е да върнем всички депортирани украинци у дома. Въпрос на време е всички наши хора в цяла Украйна усети какво е силен мир", каза той.

Много украинци празнуват Великден според Юлианския календар, като тази година Великден се пада на 24 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казва се Володимир тъпири такива
187
4
 
1
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
До всички *** на Русия, до всички предатели - путинофили марш в Сибир и никога не се връщайте, за да замърсявате обществото с омразата си, злобата си и смрадта, която излъчвате.
186
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли кой да го завре в некоя тенджера? Само кат му видя физиономия та и ми се гади.
185
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже в Иран ще го обесят тоя на първото дърво заради талибанската брада. Там бради не носят.
184
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не вземеш да си заровиш брадата косматска в пясъка? Нашата делегация иде.
183
4
 
19
 
! Отговори
Владимир ли? преди 2 години
Зеленски ако види, че го изписвате Владимир, а не Володимир, ще ви закрие медията.
182
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
първо да ти кажа, че че живота никога няма да победи смъртта! Смъртта е вечна, а живота кратък
181
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес.БГ, засрамете се! Триете проукраинските постове, а публикувате путинските! Нямате ли срам?
180
4
 
18
 
! Отговори
УФ преди 2 години
И на тоя Свят ден ли го изтъпанвате , бря? Като чуя нещо от него и като го видя ми се ПОВ.Р.ЪЩА, колкото и непредубеден да съм.Когато подскачахте по Майдана, също като българите, си въобразихте, че Западът и разкоша ще дойдат. Арбайтен трябва, а не антрикот, курица по Дерибасовска в Одеса, и бизнес тип Одески талчок. Предател на украинкия народ.
179
3
 
22
 
! Отговори
Зеленски вреден си! преди 2 години
След това пък пръскаха зараза в Европа от лабораториите си и бяха убити стотици хиляди животни,били са извършвани и екперименти с хора - с около почти половин милион украинци, след това пък решиха да създават конфликти, убийства и война в Украйна и извън нея, риск за цяла Европа,плутониеви бомби, нацизъм и какво ли още не, махни се Зеленски, нямаш и вътрешна подкрепа в Украйна,украинците тайно се надяват на руснаците да ги освободят от вашето робство и не бъдат убивани повече и не живеят в изби
178
4
 
20
 
! Отговори
Зеленски, вреден си! преди 2 години
Крайно вреден си за Европа,Зеленски!Зеленски съсипа енергийно и икономически Европа, чрез налагана омраза,русофобия и спирането на изгодните взаимоотношения,евтина газ и търговия с Русия, след това убиваше години наред собственото си население и въведоха тотална анархия,бандитизъм, убийства, наркомания, грабежи, липса на всякакъв правов ред в Украйна и т.н. След това пък пръскаха зараза в Европа от лабораториите си и бяха убити стотици хиляди животни,били са извършвани и екперименти с хора
177
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕВРЕИТЕ НЕ ВЯРВАТ ВЪВ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО БАНДЕР ЗЕЛИНСКИ
176
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна!!!Дано никога да не бъде превзета!!!
175
5
 
16
 
! Отговори
Наркоманите от Попа преди 2 години
Довечера те чакаме , донеси от хубавото брат
174
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разкарай се, бе ! И това видяхме, евреин-нацист, нямам думи! Живота ще се върне в Украйна, когато ти се махнеш, заедно с чуждите шпиони и Украйна бъде свободна от вашето робство! А Европа ще си отдъхне от вашите мераци за плутониеви бомби,войни и лаборатории, заради които убиха свинете,козите,овцете в България, щото разнасяхте зарази из Европа!
173
7
 
31
 
! Отговори
този навлек преди 2 години
Стига вече с театралните му изпълнения. Сякаш всички държави трябва да се кланят на Украина и да се хвърлят в огъня на войната заради тях. Ако този клоун и лицемер има някаква съвест, то би трябвало да слезе при своите войници и да се бие на първа редица с тях, а не да се спотайва в бункерите и да призовава света към война. Мир за всички
172
3
 
5
 
! Отговори
До 232 преди 2 години
Според вас каква форма щеше да има планетата Земя,ако имаше само един полюс и дали в т.н. демократичен свят щеше да има демокрация,ако в Източна Европа нямаше тоталитаризъм.Благодаря.
171
6
 
22
 
! Отговори
wggg преди 2 години
Зеленски, ти си евр еин и не вярваш изобщо в Христос, така че ...........
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той и Путин е на същото мнение!
169
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а бе Ковида как така свърши изведнъж,да не би да не ръсят вече?

Спонсорирани публикации