Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
3
 
! Отговори
Обстрел на Херсон преди 2 години
На 27.04 във въздуха над град Херсон са свалени 12 снаряда от реактивни системи за залпов огън и две украински балистични ракети Точка-У. "Фрагменти от една от свалените украински ракети "Точка-У" паднаха в парк Шевченко", каза официален представител на ведомството. Той отбеляза, че целите на ударите са жилищни квартали в района на булевард Ушаков.Конашенков каза, че руските военни смятат подобни удари за военно престъпление и грубо нарушение на международното хуманитарно право.
143
1
 
1
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
В град Херсон и Херсонска област има грвжданско-воена администрация, която обеспечи нормален живот на хората. Народ на Херсон заяви... никога повече с украина... В Мариуполь и Херсон се готовят за нова учебна година по нови программи, нова история, русский език. Украински език е отменен. Така ще е в цяля Украина.
142
0
 
5
 
! Отговори
TURK преди 2 години
До Анонимен161можеше да го провериш в гугъл дневните валути. но ти клоун не си добре обучен в терористичните клетки на Сорос. Не очаквах тези анти-фа кучета на Сорос да са толкова глупави :)
141
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До TURK, ТУРК и математика=трагедия. Да видим сега истинските факти, Ден 1 от войната/дето не била война/, 1 рубла=0 долара, евро, лев, абе каквото се сетиш. Ден 20, 1 рубла=0, Ден 120, рупла=0, Ден 300, рупла=0, после Блатная фалира, като малко преди това ще преоткрият канибализма като в Африка.
140
8
 
9
 
! Отговори
Zеленски преди 2 години
И какво като сте си сложили руско управление бе, кремълски гаддове? Кого ще контролирате и как управлявате като огромната част от украинците ви намразиха завинаги и няма нито да ви служат, нито да работят за вас?
139
4
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До ed. Алоууу, годината е 2022, ако това ти говори нещо. Русия е създадена от викингите някъде преди 12-13 века. Сега да си я вземат ли, глу.пак?
138
10
 
10
 
! Отговори
ED преди 2 години
Голяма част от територията на Украйна ѝ е подарък от Русия/СССР.
137
6
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Мога да се направя на психичноболен путинист и да ги разбера за Донбас и Крим, но Херсон.... С нетърпение очаквам да видя как украинците си връщат не само Херсон. Би трябвало на путинистите да им е ясно че никой няма да позволи това. :) Всичко с времето си!
136
9
 
7
 
! Отговори
Pesho преди 2 години
Няма да е за дълго! Като гледам украинците какви са пичове скоро ще разкарат рускофашагите от земята си.
135
11
 
14
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Сталин подписа със Хитлер договор преди войната.Хитлер нападна СССР. Днес нищо ново, Путин подписа договор със Украйна и след това я нападна.Не намирам разлика в търсенето на врага.Нищо не са научили руснаците .Те са по големите фашисти. Северна Македония обвинява България във фашизъм гледайки от Русия.Очаквайте развитие.
134
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво!
133
2
 
0
 
! Отговори
-10 преди 2 години
До да ама неИзбори ли си оредставяш във военно време?
132
13
 
15
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
руснаците пренасят нацистката си система в Херсон те дори не знаят че градския съвет не се назначава а избира .Били назначили нов градски съвет .Къде бе неандерталци крепостни !
131
2
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
*** е зинал да налапа целия свят но накрая ще налапа някой голям черен маркуч, а може и жълт да бъде или пък защо не бял.
130
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много прocт народ сме като гледам коментарите - бедни в душата и тотално деградирали като личности. Радват се на злото и повтарят опорките му като папагали
129
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
П-у-т-л-е-р заповядал на генералите си да му опишат как върви войната с една дума и те рекли:- Добре!След това заповяал да му опишат с 2 думи и те рекли:- Не добре!
128
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха те още миналата седмица го превзеха а при нас чак сега го отразяват явно всичко се проверява да не би западните ни господари да се разсърдят, че казваме истината.
127
13
 
13
 
! Отговори
TURK преди 2 години
До И к'во?говори ми ти клоун на Сорос! кажи ми колко украински нацистки кучета са заловени от армията на Луганск и Донбас в Мариупол? приблизително 3000 укри кучета са заловени от доброволци в Луганск и Донбас. Русия все още не е влязла в Украйна с руска армия! Русия просто използва доброволци, които са над 40 години и взети от Донбаск и Луганск хора. И те не са истински войници. Въпреки тези факти, Русия почти завзе южно от Украйна! плачи ми река, хааа клоун на Сорос?
126
11
 
11
 
! Отговори
TURK преди 2 години
Клоуните на Сорос говорят твърде много... но математиката казва истината!преди началото на войната1 долар = 0,85 евро1 долар = 78 рубли.на 50-ия ден от войната1 долар = 0,95 евро1 долар = 74 рубли.Както виждам, руската икономика беше оценена добре на 50-ия ден от войната. но погледнете валутата на Европейския съюз евро! той е загубил %10 мощност. хахаха продължавайте да плачете вие сорос клоуни!
125
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нека те храни САЩ, като куче с кокали.