Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си

По думите му не е имало спасителна мисия
24 май 2022 19:42, Нели Христова
320
Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си
Снимка: БГНЕС

Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил.

Дмитрий Шкребец твърди, че президентът Путин е "предал" младите наборници като сина му, като ке обърна директо към него, призовавайки го "да бъде мъж" и да спре да лъже страната си. "Владимир, няма да ти простя смъртта на сина ми и много други момчета", пише той в руския сайт за социални медии Vkontakte. "Загубата на крайцер "Москва" е ваше лично поражение!"

Шкребец издирва сина си Йегор, 20-годишен наборник, откакто корабът потъна, след като беше ударен от две украински противокорабни ракети Нептун на 13 април. Той призна, че синът му вероятно е мъртъв, но продължава да разследва какво станало

Кремъл настоява, че флагманът му в Черно море не е потопен от украинците, твърдейки, че е попаднал в бурно море, след като случаен пожар, подбален от цигара, е причинил експлозия на боеприпаси.

Шкребец казва, че членовете на екипажа му споделили, че корабът е бил "седяща патица", оставайки в същата позиция два дни без ескорт. След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. "Знам, че преди 13 часа на 14 април крайцерът не е изпратил SOS сигнал, въпреки че събитието се е случило около 15 часа на 13 април", обяснява той. "Искаше да го подминеш с мълчание и да го скриеш, според старата си традиция да лъжеш."

Той добави, че тежко ранените не са евакуирани, а пострадалият кораб не е докаран до пристанището в Севастопол, защото "тогава ще стане ясно за всички какво се е случило".

Той добавя: "Удавиха ги, заедно с крайцера. . . те го изтеглиха на юг от Черно море през нощта от 13.04 срещу 14.04 и го потопиха там."

Шкребец твърди, че не е имало официално съобщение за спасителна мисия, с аргумента, че това е така, защото не е имало такава. "Ти отне най-близкия ми човек", казва бащата към Путин. "Ти го уби".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелената ***, пуска фейковете на ЦРУ.
74
12
 
15
 
! Отговори
Руснаците преди 2 години
Вече усещат какъв подлец е Путин.
73
5
 
12
 
! Отговори
Смях в залата преди 2 години
Лъгаха долно за Чернобил, лъжат и сега. Само долният *** бълкански вярва в Дядо Мраз. Горката мисирка потна, пак я минаха..
72
18
 
12
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Ей, то бива лъжи, но да се подигравате със смъртта на хората , не е хубаво. Съчинявате всякакви съчинения, само и само да покажете омразата си към руснаците. Един път не казахте за многото биолаборатории при укрите, защо ли ?
71
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Има руски имена Егор и Игор,но няма Йегор. Трагично е нивото на журналистите у нас.
70
7
 
22
 
! Отговори
Българската азбука преди 2 години
Русия винаги лъже!Запомнете го това!
69
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо, за съвместното учение на китайските и руските ВВС. Кажете де.
68
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въжето идва джудже лъжливо
67
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не напишете, че украински полк е свалил оръжието, и са ги метали в затвора. Даже има предложение, на депутат от партията на Зеленски, да бъдат разстреляни.
66
12
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Оказва се обаче в последствие ,че основната " майка" на Руските сили,да имат информация ,какво се случва в пределите на Украйна,е била Точно в Крим! И в Радиус от хиляди километри Русия е имала информация,къде какво се случва около и в самата Украйна!-:)) Просто за пореден път,запада доказа,че прекалено подценява Русия! Има вътрешният инстинкт за самосъхранение,и все пак подценяват Русия!-:))
65
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типични русopoбu - щом не ни харесва, значи не е истина!
64
16
 
8
 
! Отговори
бай Иван партизан преди 2 години
Всичко написано срещу Русия е фейк и западна пропаганда.Русия е най най най хубавото нещо на света.
63
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин и 10 пъти да го обесят, няма да е достатъчно!
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил." Точно това е станало, досущ като 11 септември.
61
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореден фейк. Стига бе братче. Не се спряхте.
60
3
 
2
 
! Отговори
До 333 преди 2 години
брОсаем глу пако, не брАсаем. Ако не знаеш как се пише не го пиши!
59
5
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Комунизма е започнал с един крайцер, краят му ще е заради друг. Познайте кой.
58
23
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Съчувствам на този родител загубил детето си!-:(( Но човека от къде да знае,че Путин няма нищо общо! САЩ е главният виновник за потапянето на Москва! Дава Кординагите на Укрите,къде точно е в този момент Москва, следвайки чрез сателитен си местоположението му,надявайки се,да бъде " потопен" както и се случва! Американците правят грешка мислейки си,че точно от радарите на Москва Русия има по всяко врене Кординагите,н чужди самолети носещи оръжие от САЩ и ЕС които Русия сваляше веднага! -:)))
57
6
 
19
 
! Отговори
1 преди 2 години
Пратил сина си да се прави на завоевател, пък те го убили. А че джуджето лъже на поразия е ясно на всички. То КГБ школата...
56
4
 
9
 
! Отговори
Путкинска работа преди 2 години
Карай ве ! Голяма работа ! Аз да съм жив и здрав,че иначе кой ще ви командва !