Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си

По думите му не е имало спасителна мисия
24 май 2022 19:42, Нели Христова
320
Бащата на загинал от "Москва": Путин потопи кораба за да прикрие лъжите си
Снимка: БГНЕС

Баща, който загуби сина си на борда на "Москва", обвини руския флот, че е изоставил ранените и е потопил военния кораб, за да прикрие доказателства за украинския ракетен удар, който го е разрушил.

Дмитрий Шкребец твърди, че президентът Путин е "предал" младите наборници като сина му, като ке обърна директо към него, призовавайки го "да бъде мъж" и да спре да лъже страната си. "Владимир, няма да ти простя смъртта на сина ми и много други момчета", пише той в руския сайт за социални медии Vkontakte. "Загубата на крайцер "Москва" е ваше лично поражение!"

Шкребец издирва сина си Йегор, 20-годишен наборник, откакто корабът потъна, след като беше ударен от две украински противокорабни ракети Нептун на 13 април. Той призна, че синът му вероятно е мъртъв, но продължава да разследва какво станало

Кремъл настоява, че флагманът му в Черно море не е потопен от украинците, твърдейки, че е попаднал в бурно море, след като случаен пожар, подбален от цигара, е причинил експлозия на боеприпаси.

Шкребец казва, че членовете на екипажа му споделили, че корабът е бил "седяща патица", оставайки в същата позиция два дни без ескорт. След като е ударен, офицерите се страхували да кажат на началниците си, докато не станало ясно, че корабът потъва. "Знам, че преди 13 часа на 14 април крайцерът не е изпратил SOS сигнал, въпреки че събитието се е случило около 15 часа на 13 април", обяснява той. "Искаше да го подминеш с мълчание и да го скриеш, според старата си традиция да лъжеш."

Той добави, че тежко ранените не са евакуирани, а пострадалият кораб не е докаран до пристанището в Севастопол, защото "тогава ще стане ясно за всички какво се е случило".

Той добавя: "Удавиха ги, заедно с крайцера. . . те го изтеглиха на юг от Черно море през нощта от 13.04 срещу 14.04 и го потопиха там."

Шкребец твърди, че не е имало официално съобщение за спасителна мисия, с аргумента, че това е така, защото не е имало такава. "Ти отне най-близкия ми човек", казва бащата към Путин. "Ти го уби".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашистанските *** ще се пукнат от яд - руснак да обвинява джуджака...как може така!?
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха...не ти харесва че пиша против Рашъна...разбрах....
53
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия винаги говори истината и ние искаме да станем като в Донбас и Мариупол, на пук на проклетия запад. Е, ще ходим известно време изнасилени пребити и ограбени, но важното са православните ценности на Кадиров.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учудун Ле ле ле..КАКВА ВОЙНА САКЪН ДА НЕ ТЕ ЧУЕ ПУТИН...СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ Е....
51
8
 
24
 
! Отговори
333 преди 1 година
Нямам представа дали така е станало, както пише в статията, но знаете, че на Русия не им пука за руските граждани. Помните Беслан, Норд- Ост на Дубровка, Курск..Специално Беслан и Курск са си изцяло по вина на Путин, който, заради егото си, не пожела да спаси хората, иначе ".. свойом не брасаем"...смях
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 27...Американската армия е платена,те знаят къде отиват,докато руската армия в болшинството си е от наборни войници...отишли в нея да отбият година служба...разликата е огромна...
49
7
 
18
 
! Отговори
Възраждане на Атака преди 1 година
Не е вярно, Русия винаги говори истината и ние искаме да станем като в Донбас и Мариупол, на пук на проклетия запад. Е, ще ходим известно време изнасилени пребити и ограбени, но важното са православните ценности на Кадиров.
48
5
 
7
 
! Отговори
До учуден преди 1 година
Тогава що се възмущавате на убитите руснаци в Украйна? И там беше гражданска война. На война като на война.
47
11
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
А, така! Тази вечер всички да си изхвърлят гардеробите през терасата, щото Путин се е скрил вътре и само да чака да заспите, и да ви почне... После да няма-Ама другарю господин бай Тъпчо, ние не знаехме и не сме очаквали... Взимайте мерки, ей!
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, няма да стане само с гръмването на Путин. Всички днешни управляващи тарикати, които се дуят като владетели на света, трябва да бъдат качени в космически кораб и изстреляни към Марс! Останат ли тук, на Земята, като кокали, като пепел дори - мир няма да има!
45
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръмнете го тоя Путин най-сетне, че да миряса светът.
44
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашките, купувайте мобилни крематориуми. Нато достави ракети. Идат нови 2 млн трупа.
43
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фалшива новина. Краварско производство тип "Една жена каза" Мрръшляци.
42
5
 
25
 
! Отговори
Юрий Шевчук преди 1 година
"Загива младежта на Русия и Украйна, старци, жени и деца умират заради наполеоновите планове на поредния наш Цезар. Родината това не е з*дникът на президента /Путин /, който през цялото време трябва да се опипва и целува. Бедната баба, която продава картофи на гарата - това е Родината".
41
8
 
30
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Тролейчета руски,за Курск нищо не казвате как по заповед на Кремъл се издавиха много млади момчета,които някой можеше и искаше да спаси:):):)
40
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последните години никой не е убивал повече руснаци от Путин.
39
7
 
12
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
Мазен Пасквил
38
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някъде в интернет пространството изтече инфо,че на ,,Москва'' е имало ядрени бойни глави в отсек в който не е било възможно да бъде загасен вторичен пожар.Затова се е наложило спешното потапяне заедно със ранени членове на екипажа.Ако беше станала ядрена авария,това щеше да бъде тотално нарушение на международните ядрени спогодби.Никой няма право да изнася извън своите граници ядрено оръжие! А това се отнася за всички ядрени държави,включително и Русия.
37
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой чете ли глупостите на ***? Тази жена няма достойнство.
36
15
 
9
 
! Отговори
Учудун Ле ле ле преди 1 година
Абсурдни сърцераздирателни публикации. Хората не знаят ли какво е война? Какво е професия войник? На война е така загиват войници, които воюват или те убиват противника или те ще бъдат убити. Напълно нормално е войници да загиват. Няма нищо чудно, удивително и драматично просто това е война.

Спонсорирани публикации