Алена Щерк е убита по жесток и мъчителен начин, имало е много удари

Причината - най-вероятно е ревност
Обновена: 30 май 2022 15:36 | 30 май 2022 15:22, Петя Славова
100
Алена Щерк е убита по жесток и мъчителен начин, имало е много удари
Снимка: Facebook

Ревност или бизнес отношения са вероятните причини за убийството на Алена Щерк, като според зам.градски прокурор прокурор Иво Илиев, по-вероятна е първата причина, тъй като жертвата се е занимавала и с латино-африкански танци, а от страна на засега единствения заподозрян за убийството й - Виктор Спига, е имало изблици на ревност. Това стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

Още по темата

Също така се разбра, че Спига е напуснал страната не със самолет, както твърди адвокатът му Любен Казанлиев, а с автомобил под наем. Спига е преминал с ферибот и кола Гърция и е стигнал до Италия, където е бил арестуван в хотела. Самият Казанлиев се е занимавал с разделянето на бизнеса между двамата и не е представил пълномощно пред прокуратурата, че ще бъде официален защитник на заподозрения. Затова и му е назначен служебен защитник.

"Първоначалната информация беше за отвличане, но тъй като вчера е намерено тялото, установени са удари, става дума за множество удари по главата и травма несъвместима с живота, затова е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин.", коментира още прокурорът.

От разследването става ясно, че двамата са имали връзка и до преди няколко месеца са живеели заедно. Установено е, че мъжът се е намирал в района, където живеела Алена непосредствено преди изчезването й. Жената е била на гости при близки малко преди фаталния инцидент.

Счита се, че тялото на 47-годишната IT специалист е превозено с личния й автомобил до местността, там е имало следи от кръв, установено е, че този автомобил е управляван след това от бившия й приятел Виктор, след което е напуснал страната. Престъплението е извършено вечерта на 26 май срещу 27 май. Сигналът е подаден около 6 часа сутринта на 27-и май. Движението на автомобила е засечено между 1.30 часа и 4 часа сутринта. Около 6 и 15 има задействания на алармата и това е прието като паник бутон. Не е невъзможно при оставяне на колата да са объркани дистанционните за алармата, обясняват още от прокуратурата.

Тялото на Щерк бе намерено край Радомир. Установено е, че личният й автомобил се е движил в посока Перник до Радомир и обратно. "Това, което ни ориентира за мястото, където е оставен трупа, е, че има забяване от точка до точка", обясни още Илиев. По думите му става ясно, че тялото на жената е намерено от загрижени граждани, а не от полицията, която обаче е имала информация за станалото. Назначени са експертизи и ДНК експертизи.

Издадена е европейска заповед за арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
КЪДЕ Е СВИДЕТЕЛСТВОТО ЗА СЪДИМОСТ НА ИВАН СТОЯНОВ ДА ГО ВИДИМ
69
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ЗАЩОТО СА ***- ЗАЩО НЕ ПРЕДЛАГАТ ГРАЖДАНСКИ БРАК - А НЕЗАКОННО СЪЖИТЕЛСТВО ЗАЩОТО СА МРЪСНИ РАЗВРАТНИ *** ЗАТОВА
68
0
 
4
 
! Отговори
Киро сота преди 1 година
Защо Българките обичат толков а много чужденци?
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МъжАко си истински мъж в такава ситуация ще я зарежеш и ще намериш няколко други. Само слабак реагира със саморазправа в такава ситуация. И жените много повече ги боли като си студен и не ти пука
66
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ами хубаво е да се действа по-селективно.. То от психари никой не е защитен, ама все пак някои неща си проличават от пръв поглед. Комплексиран мъж лесно се разпознава...
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Всяка жена способна - мъжете също влудяват жените, но жените явно са с по-силни характери и по-добро възпитание, знаят, че живота е безценен, защото те го дават
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спец и Спецки - е да, мутренска работа, убиеца определено е с манталитет на мутра
63
26
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога Гурвите ги наричате IT ???
62
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже-боже, това грозотило било ревнувано?!?!?! ако кучето ми я види ще сънува кошмари с години.
61
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за жената. И аман от мъжката ревност на психари. Да го хващат и доживотен хитреца.
60
4
 
17
 
! Отговори
ДО МЪЖ 65 преди 1 година
СПОРЕД МЕН ПОЛИЦИЯТА ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВА КОЙ СЕ КРИЕ ЗАД НОМЕР 65 ЗАЩОТО Е ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ И ПСИХОПАТ.
59
28
 
5
 
! Отговори
Мъж преди 1 година
Много добре си разсъждавам . Просто не съм някой ПУ-тьо който някоя па-авра да върти на малкия си пръст. Аз съм истински мъж . -колкото и това да не се харесва на българките които търсят слабаци които да не им държат сметка за нищо но пък да са им като банкомати . Една Бена няма ли морал ценности и възпитание то тя не е жена а па-рцал
58
4
 
17
 
! Отговори
До Мъж 65 преди 1 година
Начина по който разсъждаваш, говори, че в дъното на душата си не си по-свестен.
57
48
 
7
 
! Отговори
Мъж преди 1 година
Каквото си търсила такова намерила . Ако е флиртувала с някое африканско жи-вотно нормално е да й размаже черепа на пихтия.
56
35
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1000% съм сигурен че е имало ЗА какво да й свети маслото на тая . Латино АФРИКАНСКИ танци ?!?!?!- това говори само по себе си за кво иде реч . Все пак нека не забравяме че тук говорим за ***-вка
55
2
 
28
 
! Отговори
Писач специалист преди 1 година
Жената била на гости преди фаталния инцидент. Днес.бг вие знаете ли какво означава инцидент? Защото между убийство и инцидент разликата хич не е тънка.
54
11
 
8
 
! Отговори
Спец и Спецки преди 1 година
Изобщо неграмотна работа ИТ Спецка, Докторка, Професорка, Мутресита, както и да пудрят медиите този образ това е най-обикновена мутренска история. Големи ИТ спецове са тея журналисти по цял ден пишат и работят на смартфоните по фейсбука.
53
5
 
17
 
! Отговори
Ужасно прозвище преди 1 година
Отвратително е какво общо има тази жена и защо я наричат ИТ спецката? Жената се е занимавала с всичко друго но не и ИТ, а пък изобщо да не говорим да била какъвто и да било ИТ спецка.
52
20
 
8
 
! Отговори
Всяка жена способна преди 1 година
Жените умеят да влудяват мъжете до пълна лудост това качество и способност е вродено у всяка жена. Така че за всяко нещо си причини и последствия. Важното че ни разсейват с подобни новини за богаташки бизнес мутри и мутреси от най-важните неща за обикновените работещи бедни хора цените, данъците, хиперинфлацията.
51
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От какво е починала?