Алена Щерк е убита по жесток и мъчителен начин, имало е много удари

Причината - най-вероятно е ревност
Обновена: 30 май 2022 15:36 | 30 май 2022 15:22, Петя Славова
100
Алена Щерк е убита по жесток и мъчителен начин, имало е много удари
Снимка: Facebook

Ревност или бизнес отношения са вероятните причини за убийството на Алена Щерк, като според зам.градски прокурор прокурор Иво Илиев, по-вероятна е първата причина, тъй като жертвата се е занимавала и с латино-африкански танци, а от страна на засега единствения заподозрян за убийството й - Виктор Спига, е имало изблици на ревност. Това стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

Още по темата

Също така се разбра, че Спига е напуснал страната не със самолет, както твърди адвокатът му Любен Казанлиев, а с автомобил под наем. Спига е преминал с ферибот и кола Гърция и е стигнал до Италия, където е бил арестуван в хотела. Самият Казанлиев се е занимавал с разделянето на бизнеса между двамата и не е представил пълномощно пред прокуратурата, че ще бъде официален защитник на заподозрения. Затова и му е назначен служебен защитник.

"Първоначалната информация беше за отвличане, но тъй като вчера е намерено тялото, установени са удари, става дума за множество удари по главата и травма несъвместима с живота, затова е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин.", коментира още прокурорът.

От разследването става ясно, че двамата са имали връзка и до преди няколко месеца са живеели заедно. Установено е, че мъжът се е намирал в района, където живеела Алена непосредствено преди изчезването й. Жената е била на гости при близки малко преди фаталния инцидент.

Счита се, че тялото на 47-годишната IT специалист е превозено с личния й автомобил до местността, там е имало следи от кръв, установено е, че този автомобил е управляван след това от бившия й приятел Виктор, след което е напуснал страната. Престъплението е извършено вечерта на 26 май срещу 27 май. Сигналът е подаден около 6 часа сутринта на 27-и май. Движението на автомобила е засечено между 1.30 часа и 4 часа сутринта. Около 6 и 15 има задействания на алармата и това е прието като паник бутон. Не е невъзможно при оставяне на колата да са объркани дистанционните за алармата, обясняват още от прокуратурата.

Тялото на Щерк бе намерено край Радомир. Установено е, че личният й автомобил се е движил в посока Перник до Радомир и обратно. "Това, което ни ориентира за мястото, където е оставен трупа, е, че има забяване от точка до точка", обясни още Илиев. По думите му става ясно, че тялото на жената е намерено от загрижени граждани, а не от полицията, която обаче е имала информация за станалото. Назначени са експертизи и ДНК експертизи.

Издадена е европейска заповед за арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Това че е била IT специалистка въобще не разбирам? Каква IT специалистка какви 5 лева? Става въпрос за жена работела в бизнеса с вина. Търгувала е с Италия. Държа да припомня че преди много години убиха една адвокатка само защото искаше за себе си парче от бизнеса с износ на български вина.Всеки да си прави изводите сам
49
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да се връща бързо тук да го съди"спрсведливия български съд". Едно пликче с пари е достатъчно да получи 7-8 г и за "добро поведение" да го пуснат след 4. Процесът ще се точи поне 3 г. Та ще може да изкяри и домашен арест. Като онова наркоманче убило Цветков. Минаха се 3 г сигурно,има записи,доказателства и си лежи вкъщи. Браво Кире,чудна промяна.
48
3
 
20
 
! Отговори
Каква невероятна преди 1 година
Каква невероятна Латино-Африканска драма, драги зрители! Жалко за жената. Никой не заслужава да бъде убит.
47
3
 
5
 
! Отговори
Bili преди 1 година
четейки статията...сега некои хора ше престанат да носят телефони и цените на лади и москвичи ше скочи...
46
2
 
1
 
! Отговори
от: Асколи Пичено преди 1 година
Gawar, Berat Dia 2, Country, Zanon I Keq, New Deal 2008, Uomini duri, Shqiptar, Little, Rikos. Това са имената на някои от многото разследвания за престъпления, свързани с наркотици, споменати в последния годишен доклад на Националната дирекция за борба с мафията, които в последно време замесват албански граждани. Такива изследвания са извършени във всяко кътче на Италия: Бреша, Бриндизи, Торино, Вербания, Милано, Флоренция, Асколи Пичено, Перуджа и Лече.
45
1
 
16
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А къде е била IT специалистка? :)))
44
8
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Жертвата се е занимавала и с латино-африкански танци :)))
43
0
 
5
 
! Отговори
Bulgaro преди 1 година
...Nito ...nito! ...Da umresh zaradi edin merzavetz...revniv psyhopat! ...V zatvora shte ti pripomnyat nekoi bulgarski trikove....
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЪЖКИЯТ ЩЕРКЕЛ Е БИЛ РЕВНИВ
41
30
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми заслужено браво евала на човека.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Била убита по жесток и мъчителен начин ... е, не знам някой да е бил убит по мил и приятен начин. - Ако някой иска да я убие, за да й вземе чантата, ще я удари или ще я намушка с ножа 1-2 пъти и когато падне на земята взима чантата и изчезва, наемните убийци също работят чисто, при случайно убийство - катастрофа или друго, ударът е само един. А когато въпросът е личен, убиецът иска да накаже жертвата и нанася десетки удари.
39
3
 
43
 
! Отговори
До 43 Е това е преди 1 година
Е малко ли българи убиха жените си от ревност и злоба През изминалите години? Един освен жена си уби и малката си дъщеря а след това страхливеца не успя да се самоубие. И то да беше само той. Имаше един дето в гръб не помня с нож ли я промуши и ли я простреля. Но в гръб я уби. И още няколко такива подобни индивиди и то все от ревност убиха половинките си.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Латино-Американски танци предполагам, но Американец - Африканец има също, по същата логика латино - африкански танци ... Иначе не знам
37
35
 
9
 
! Отговори
Е това е преди 1 година
Било винаги - ако се беше събрала с българин щеше да е още жива, а те чужденец,та чужденец, е на ти чужденец, каквото е търсила, това е намерила
36
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ок случило се е вече! Това че е имала връзка с чужденец си е неин проблем! Ние какво да направим сега? Каквато и да е,никой няма право да я убива!!!
35
3
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 1 година
Не бях чувал за латино-АФРИКАНСКИ танци !?
34
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже много питате ще ви обясня. В големите ИТ фирми на един истински програмист се падат около 50 паразита (хрантyтници). Жертвата е била от въпросните 50, водела се е тийм лидер (ръководител екип). Има също съпортъджии, бизнес анализатори, проджект лидери, 8 вида директори, даже и чистачката се пречка, че като отидеш сутрин рано да свършиш работа докато няма никого и тя идва с парцала да досажда и да овони на *** стаята.
33
30
 
9
 
! Отговори
Адвоката преди 1 година
Костариканеца да пледира за самозащита при неотменно обстоятелство. Ако на мен сутрин ми се усмихне това в леглото, скачам през балкона моментално.
32
13
 
8
 
! Отговори
Фотографа преди 1 година
Ама вие сериозно ли? Имала две деца? Добре де, на първото си бил напит. Ама второто как? Защо?
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28Вече онлайн дори карат курсове и изпити, и са айти специалисти.

Спонсорирани публикации