Грижа за косата - ето как да я защитите за лято 2022?

Не само козметиката е от значение
15 юни 2022 01:30, Иванка Гъркова
0
Грижа за косата  - ето как да я защитите за лято 2022?
IStockphoto

Лято 2022 още не е настъпило, но лъчите навън вече са доста интензивни. С повишаване на температурите, трябва да вземем мерки. И освен кожата, да защитим и нашата коса.

Силното слънце води до окисляване на всяка коса. И това я прави суха, чуплива и твърда. Също така губи своя блясък. Освен носенето на шапка, което е задължително в горещините, е хубаво да се ориентирате към подходяща козметика.
 
Лято 2022 – какво причинява силното слънце на вашата коса?
 
UV лъчите могат да проникнат в кутикулите на косъма, водейки до увреждане. То се състои в сухота, по-голяма чупливост или бухване. Те достигат и до корена. Ето защо е важно да защитите косата си.
 
Отделно потта и прахът през лятото увеличават проблемите с косата като пърхот, чупливи краища, накъдряне и косопад.
 
Проблемите със скалпа също са присъщи за лятото. Косата пада върху кожата и може да я предпази от слънчево изгаряне. Но когато е суха, това се отразява и на главата. И може да доведе до увреждане на корените на косата.
 
Прекаленото излагане на слънчева светлина може да доведе до сериозно увреждане на косата, като сухота. Ето защо, когато температурите са по-високи, не е нужно да ползвате сешоар. Изсъхвайки сама, тя задържа влагата в косъма за по-дълго и това е още един начин да защитите вашата коса.
 
Друго нещо – UV лъчите влияят на меланина в гривата. Съответно, може да забележите, че косата ви е по-светла. Докато тъмната коса може да изсветлее по-малко, по-светлите нюанси на косата са склонни да избледняват повече поради феомеланина в тях. От друга страна, ако усещате по-голямо омазняване, това се дължи на потта, както и на слънцезащитните кремове и дезодоранти, които ползвате.
 
Много важно е да проверите няколко неща:
 
Типа скалп – мазен, сух, с пърхот, сърбящ, комбиниран или друго медицинско състояние.
 
Типа коса – права, къдрава, вълнообразна, боядисана, третирана, накъдрена, изправена или всякаква друга.
 
Лято 2022 и грижа за косата – как да я защитите от слънцето?

1. Избягвайте твърде много козметика
 
През лятото косата се изсушава и уврежда лесно. Проучване показва, че боядисаната коса може да покаже значителни промени от въздействието на топлината. Следователно, избягвайте да я оцветявате. И през периода може да я оставите малко да си почива, например по време на отпуска.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации