Петков след изслушването: Изясни се моята роля, това бе дълъг процес

Руското посолство продължава да има над 40 служители, посочи премиерът
Обновена: 29 юни 2022 21:51 | 29 юни 2022 21:49, Красимир Ангелов
39
Петков след изслушването: Изясни се моята роля, това бе дълъг процес
Снимка: БГНЕС

Има оперативно заседание на МС, където това е дискутирано, има дълъг процес, който се е случвал и който завърши с това МВнР да направи отзоваването вчерашния ден. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков след изслушването му в НС за изгонването на 70 руски дипломати, съобщава БГНЕС.

Още по темата
"Идеята за еднолично решение е поредният опит за политически маневри, но се надявам, че след днес всички депутати се запознаха", добави Петков.

Той посочи, че става въпрос за процес, започнал през март.

"Имаме записки от април, май, юни, имахме съветът по сигурността с всички служби, които казаха – ДАНС, ДАР, Военно разузнаване. Две неща излязоха - това е дълъг процес, второ доста служби са били включени , трето, в момента не сме в нормална ситуация, войната в Украйна предизвика нова ситуация в ЕС, особено откакто Русия беше обявила България за вражеска държава, посочи Петков.

Всички се фокусираха върху 70 човека, реално руското посолство продължава да има над 40 служители, които са голяма бройка в сравнение с много европейски държави, нещата се изясниха, подчерта Петков.

Ясно беше докладвано, че аз като премиер съм оглавявал съвета за сигурност, но има доклад на МВнР, на ДАНС", каза още Петков.
 


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
5
 
! Отговори
Асенчо меката китка преди 1 месец
Абе шматарок,не знаеш къде се намираш!Бръщолевиш всякакви глупости и ти не знаеш какво правиш!Спешно на психиатър!За твое добро е!

Спонсорирани публикации