Йога за лице - за по-малко бръчки през лятото

Вижте кои са нейните предимства
11 юли 2022 19:10, Дарена Найденова
1
Йога за лице - за по-малко бръчки през лятото
IStockphoto

В продължаващия стремеж към грациозното остаряване и постигането на вътрешен мир, много хора търсят естествени, достъпни начини, които ще им помогнат да изглеждат и да се чувстват добре.

Йогата за лице включва масаж и упражнения, които стимулират мускулите, кожата и лимфната система. Тази техника е предназначена да омекоти и отпусне мускулите на лицето ви, за да помогне за облекчаването на напрежението, стреса и безпокойството. Това също може да ви помогне да спрете с мимиките на лицето, свързани с тези чувства.
 
Някои изследвания откриват, че упражнения като тези в йогата за лице могат да подобрят външния ви вид изцяло. Тенденцията става все по-популярна, защото осигурява ефект без операция, игли или дори скъпи продукти за грижата за кожата. Йогата за лице стана известна покрай пандемията и изолацията, когато достъпът до козметични процедури беше прекъснат, като две години по-късно терапията все още се практикува от милиони хора по света.

Какво е лицева йога?
 
Най-напред трябва да кажем, че йогата за лице не включва обичайните пози „Шавасана“ или „Куче, гледащо надолу“, които познаваме от традиционната йога практика. Думата „йога“ е просто закачлив начин да наречете упражненията за лице, които придвижват мускулите в определени позиции, подобно на йогата за тяло. Идеята е, че изпълнението на тези упражнения ще поддържа лицето ви тонизирано и младо, повдигайки увисналите зони и намалявайки годините от лицето ви.
 
Целта е да създадете време, в което да се погрижите за себе си, да подобрите кръвообращението за здравословен блясък и да намалите стреса и напрежението в лицето.
 
Повечето хора задържат голяма част от напрежението в лицето си, независимо дали чрез мимики и изражение, или прекалено дълго време стоене пред екрана. Всички тези ежедневни дейности причиняват модели в начина, по който използваме лицето си и специфичните мускули. Ето защо е важно да се съсредоточим повече върху освобождаването и омекотяването на лицата си, за да се освободим от тези модели и всяко задържано лицево напрежение.
 
Разбира се, лицевата йога няма как сама да свърши чудеса относно визията ви, така че трябва да я комбинирате с още няколко неща. Намаляването на стреса, здравословното хранене и достатъчното количество сън са от ключово значение по пътя към младежкия вид.
 
Ползите от йогата за лице?
 
Твърди се, че йогата за лице помага да се противодейства на напрежението и напрягането на специфични мускули в лицето. Практиката действа за:
 
► Освобождаването на напрежението, което може да сведе до минимум появата на стресови линии.
 
► Укрепване и тонизиране на мускулите на лицето, за да повдигнете бузите и да стегнете линията на челюстта.
 
► Увеличаване циркулацията и притока на кръв към кожата, което я прави блестяща.
 
► Изглажда фините линии и бръчките.
 
► Противодейства на ефектите на гравитацията, като намалява увисването.
 
► Намалява появата на белези.
 
Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
бех чувал,и практикувал "Хата йога" и "Раджа йога",..дори съм са пробвал и за "Самадхи",ама некакси не успях там,но за "Сурат йога" за пръв път чувам..