Контуриране със слънцезащита - какво трябва да знаете?

Тенденцията набира все повече популярност
12 юли 2022 05:19, Дарена Найденова
2
Контуриране със слънцезащита - какво трябва да знаете?
IStockphoto

На тези от нас, приковани към клипчетата в TikTok за красота и грим, намирането на най-новите трикове за улесняване на живота може да ни вдигне адреналина доста бързо. Някои от тези хакове са абсолютни „скъпоценни камъни“ и осигуряват незабавно удовлетворение, като стиковете за слънцезащита, които правят повторното нанасяне на крем лесно в движение, или пък добавянето на руж към вашия коректор за по-ярък тен.

Но само защото един хак става популярен, това не означава, че е ефективен или дори безопасен. Има много значителна разлика между разработките, създадени, тествани и одобрени от действителни професионалисти в грижата за кожата, и хаковете, създадени от обикновения потребител. Например, може да изглежда гениално да добавите слънцезащитния си крем в празната кутия от сенки, но науката казва, че не е толкова брилянтно решение. Една скорошна тенденция, за която дерматолозите предупреждават, е контурирането със слънцезащитен крем.
 
Този „слънцезащитен трик“ умишлено създава линии с тен по лицето, така че потребителите да могат да пропуснат сутрешния си контур и да търсят по-естествен грим през лятото. Практиката може да изглежда странна в момента – създателите на съдържание публикуват видеоклипове с бели ивици слънцезащитен крем, нанесени върху челата, носовете и скулите им – но след това се показва изсечен контур в следващите публикации.
 
Дерматолозите имат какво да кажат по този въпрос, споделяйки дали контурирането със слънцезащита си струва да се опита.
 
Какво е контуриране със слънцезащитен крем?
 
Контурирането със слънцезащитен крем, известно още като SPF контуриране, се основава на стратегическото разположение на слънцезащитния крем, за да се създадат линии с тен, които контурират лицето или други части на тялото, като корема. Слънцезащитен крем с фактор 30 или по-нисък се нанася върху зоните, където обикновено се използва бронзант, което позволява на тези части на лицето да придобият тен.
 
След това, за завършване на ефекта на контуриране, се прилага слънцезащитна формула с по-висок фактор, където коректорът или хайлайтърът обикновено се нанасят на слоеве, оставяйки тези зони по-светли след време, прекарано на слънце. Идеята е, че чрез създаване на линии с изкуствен тен по лицето, потребителят ще остане с естествен контур от силата на слънцето – всичко това без използването на грим.

Още по темата четете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Малкото Слънце преди 1 година
Само как ги пуснах някои хора по пързалката без да се усетят дори....
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре бегом на бустаня!

Спонсорирани публикации